Kiemelt kép: Vágvölgyi Bálint

A Haladás és a Falco a legnézettebb magyar sportcsapatok élmezőnyében

BZ
2019. április 19. péntek, 17:14
A Körmend meglepetésünkre nincs a top 10-ben.

A Sportstatisztika blog közzétette az idei szezon bajnokságokban elért nézőszámait, ami a szombathelyi csapatokra nézve mindenképp hízelgő eredményt mutat. Rögtön az elején fontos megjegyezni: itt az összes látványsportág összes csapatát összevetették.

 

Első helyen az FTC férfi focicsapata végzett 9649-es átlagnézőszámmal, őket követi a Diósgyőr (3767), majd harmadik helyen a Győri Audi ETO női kézilabda-csapata (3631).

 

 

Az idei szezon teljesítményét is figyelembevéve mindenképp meglepetést okozott a Haladás, ugyanis a tavalyi nézőszámon 9 százalékot javítva idén 3407 fős átlagos nézőszámot produkált. És ebbe még nem számolták bele az elmúlt hetek sikerei okozta nézőszám-emelkedést, ugyanis az adatokat 2019. márcuis 31-ig mérték.

 

Külön említésre méltó a Falco kosárcsapata, ugyanis a legjobban szereplő magyar kosárlabdacsapatként befért a legjobb 10 közé, a kilencedik helyet érő 2691-es átlagos nézőszámmal (2 %-ot rontva a tavalyi eredményen).

 

Ezzel simán a háta mögé utasította a fél magyar foci NB I-et, a sokszoros bajnok Pick Szegedet és a Telekom Veszprémet (mindkettő férfi kézilabda).

 

 

Az Egis Körmend a csarnok kihasználtságát tekintve veri az egész országot (95,79 %), ezért kicsit csalódás, hogy ilyen számokkal csak a tizennegyedik a sorban.

 

Ferencz Csaba és az Egis Körmend szurkolótábora

 

Ami még különös, hogy a két kiesőjelölt NB I-es focicsapatot egyedül a bajnokságot toronymagasan vezető FTC és a női kézisek előzik.

 

Ha nézegetni szeretnéd, a lista első 30 csapata és adataik itt láthatóak:

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás