A Győri Nemzeti Színház igazgatója: Én nagyon szeretem ezt az épületet

Pintér Bence 2020-06-17 16:13:00
A Győr Plusz Rádió műsorában kérdezték a Győri Nemzeti Színház tervezett költözéséről Forgács Pétert – érdekes választ adott.

Először beszélt nyilvánosan a Győri Nemzeti Színház épületének tervezett lebontásáról és a társulat esetleges költözéséről Forgács Péter, a színház igazgatója, aki a Győr Plusz Rádió vendége volt szerda reggel.

Forgács az interjú végén kapta meg az óvatosan feltett kérdést, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy meddig játszik ebben az épületben a társulat. A színházigazgató erre először mondandójában többször is elakadva dicsérte a városvezetés új tervét, amely alapján ugyebár új színházépület épülne az Árkád mellé tervezett kulturális negyedbe. „Én... Hogy is mondjam... Drukkolok minden új dolognak, és hát ugye egy helyen lenne itt a... A hangversenyteremtől kezdve a színházig a fiataloknak egy... Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés” – kezdte a választ.

Aztán így folytatta: „Bár én nagyon szeretem ezt a színházat, sőt, azért... Győrben ez a színházépület meghatározó azt hiszem mindenkinek. Én mivel itt töltöttem, hát tizenévet, mint színész, rendező, igazgató, én azért nagyon szeretem ezt az épületet.”

Dézsi Csaba András polgármester korábban az új elképzelés mellett érvelve arról beszélt, hogy az érvényben lévő felújítási terv kapcsán elmondta: „Úgy tudom, hogy sajnos a színház felújításának tervezésénél a balett és a színház vezetőjének a véleménye nem nyomott túl sokat a latban.” A fenti nyilatkozat után azonban felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi tervezés során mennyit nyom alatban a színház vezetőjének véleménye. 

A minap adtunk hírt egy reprezentatív közvélemény-kutatásról, amely szerint a győriek hetven százaléka egyetért a színházigazgatóval, annyiban legalábbis biztos, hogy nem bontanák le az épületet.

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.