A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

ugytudjuk.hu 2020-11-28 14:47:00
A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

Az Absolute Live Divízió I-es amerikafutball-bajnokságot az a két csapat zárta, amely elkezdte. A döntőben a Győr Sharks Nyúlon fogadta az NBA Crushers gárdáját.

A szombathelyiek szerettek volna visszavágni a szezonnyitó összecsapáson elszenvedett vereségért. Nem mellesleg, a Crushers volt a Divízió I. címvédője, így sorozatban harmadik bajnoki elsőségükre hajtottak.

Az első támadások egyik csapatnál se hoztak pontot. A második negyed elején azoban megszerezte a vezetést a Győr, Ráthonyi Kende két yardos TD futásával és a sikeres extra ponttal 7-0-ra vezettek. A Crushers Tóth Barnabás remek visszahordásával az ellenfél 46 yardosáig jutott el. Baranyai Bence pedig az első játékból megtalálta Trevin Howardot egy hosszú TD passzal. Az extra is sikerült így az állás 7-7 volt.

Az ütésváltás folytatódott, szinte rögtön válaszolt a Győr, Benedek húzott le egy hosszú paszt, ismét egy TD előnye volt a hazai csapatnak (14-7). A következő Crushers-támadás nem hozott pontokat, újra jöhetett a Győr támadósora. Egy hosszú futásból ugyan beértek a végzónába, ám a bírók visszfújták egy holding miatt. A szombathelyiek védelme ezután állta a sarat, ám a Sharks egy trükkös punt felállásból egy 4. kísérletet is megoldott, így támadhattak tovább. Cserepivszkij újabb TD-passzával már 14 ponttal vezetett a Győr (21-7). A vendégek következő támadása egy interceptionnel ért véget, sajnos fegyelmezetlenség miatt a bírók 30 yard büntetéssel ajándékozták meg a következő támadósorozatra a Sharksot. A félidő utolsó másodperceiben ismét Benedeket találta meg a végzónában Cserepivszkij. A TD után az extra pont ugyan blokkolva lett, amit sajnos a Győr szedett fel és vitt be az end zone-ba, ami plusz két pontot ért nekik. A hazai csapat meggyőző előnnyel mehetett a szünetre (29-7).

A második játékrészt a szombathelyi gárda kezdte, 4. kísérletre interceptiont dobott Trevin Howard. A harmadik negyed gyorsan lepörgött, a Crushers támadói nem igazán tudtak előre haladni, a Győr pedig égette az időt.

A negyedik negyedben egy szép visszahordás után jó mezőnypozícióból támadhatott a Crushers, akik agreesszív, hosszú játékokkal próbálkoztak, ám Howard megint inerceptiont dobott, a Győr a végzónájukban szerezte meg a labdát.

Sokáig kellett várni a második félidő első pontjaira. Öt perccel a meccs vége előtt a Győr egy mezőnygóllal növelte az előnyét (32-7). A meccs utoló pillanataiban Trevin Howard futott egy TD-t, ami után a két pontos kísérlet nem iskerült (32-13). A maradék pár másodpercet a Győr kitérdelte, akik nagyon a döntőben nagyon magabiztos játékkal, amúgy veretlenül nyerték meg az Absolute Live Divízió I-es amerikafutball-bajnokságot.

"Sajnos ez a mai nem jött össze, a győri csapat volt a jobb. Másodikak lettünk egy erős mezőnyben. Van mit javítani, de az biztos, hogy jövőre még erősebbek leszünk. Megpróbálunk egy edzőt szerezni mert úgy gondolom, már olyan szinten vagyunk, amihez egy edző elengedhetetlen. Ezt az ezüstérmet fogom kirakni a falra, hogy minden nap emlékeztessen, többet kell edzeni és dolgozni a győzelemért! Köszönjük a szurkolóknak, hogy oly sok meccsen töretlenül szurkoltak nekünk. Gratulálok a Sharksnak a győzelemhez! Jövőre találkozunk! Goo Crushers!" -értékelte a találkozót és a szezont Tatár István, a Crushers csapatkapitánya.

Győr Sharks – NBA Crushers 32-13

Szólj hozzá!

Fényoszlopok és a Tejút világították be a zselici Csillagparkot

Aki járt már ott, tudja, milyen, aki nem, az sürgősen menjen el!

4604 új fertőzött, 217 halott

A beoltottak száma 3 213 837 fő, közülük 1 371 702 fő már a második oltását is megkapta.

Elektromos kábelek égtek egy szombathelyi pincében

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet.

Borongós idő, kevés napsütés

Időnkénti erős széllökések is várhatóak.

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

van még itt cikk a témában: