A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

ugytudjuk.hu 2020-11-28 14:47:00
A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

Az Absolute Live Divízió I-es amerikafutball-bajnokságot az a két csapat zárta, amely elkezdte. A döntőben a Győr Sharks Nyúlon fogadta az NBA Crushers gárdáját.

A szombathelyiek szerettek volna visszavágni a szezonnyitó összecsapáson elszenvedett vereségért. Nem mellesleg, a Crushers volt a Divízió I. címvédője, így sorozatban harmadik bajnoki elsőségükre hajtottak.

Az első támadások egyik csapatnál se hoztak pontot. A második negyed elején azoban megszerezte a vezetést a Győr, Ráthonyi Kende két yardos TD futásával és a sikeres extra ponttal 7-0-ra vezettek. A Crushers Tóth Barnabás remek visszahordásával az ellenfél 46 yardosáig jutott el. Baranyai Bence pedig az első játékból megtalálta Trevin Howardot egy hosszú TD passzal. Az extra is sikerült így az állás 7-7 volt.

Az ütésváltás folytatódott, szinte rögtön válaszolt a Győr, Benedek húzott le egy hosszú paszt, ismét egy TD előnye volt a hazai csapatnak (14-7). A következő Crushers-támadás nem hozott pontokat, újra jöhetett a Győr támadósora. Egy hosszú futásból ugyan beértek a végzónába, ám a bírók visszfújták egy holding miatt. A szombathelyiek védelme ezután állta a sarat, ám a Sharks egy trükkös punt felállásból egy 4. kísérletet is megoldott, így támadhattak tovább. Cserepivszkij újabb TD-passzával már 14 ponttal vezetett a Győr (21-7). A vendégek következő támadása egy interceptionnel ért véget, sajnos fegyelmezetlenség miatt a bírók 30 yard büntetéssel ajándékozták meg a következő támadósorozatra a Sharksot. A félidő utolsó másodperceiben ismét Benedeket találta meg a végzónában Cserepivszkij. A TD után az extra pont ugyan blokkolva lett, amit sajnos a Győr szedett fel és vitt be az end zone-ba, ami plusz két pontot ért nekik. A hazai csapat meggyőző előnnyel mehetett a szünetre (29-7).

A második játékrészt a szombathelyi gárda kezdte, 4. kísérletre interceptiont dobott Trevin Howard. A harmadik negyed gyorsan lepörgött, a Crushers támadói nem igazán tudtak előre haladni, a Győr pedig égette az időt.

A negyedik negyedben egy szép visszahordás után jó mezőnypozícióból támadhatott a Crushers, akik agreesszív, hosszú játékokkal próbálkoztak, ám Howard megint inerceptiont dobott, a Győr a végzónájukban szerezte meg a labdát.

Sokáig kellett várni a második félidő első pontjaira. Öt perccel a meccs vége előtt a Győr egy mezőnygóllal növelte az előnyét (32-7). A meccs utoló pillanataiban Trevin Howard futott egy TD-t, ami után a két pontos kísérlet nem iskerült (32-13). A maradék pár másodpercet a Győr kitérdelte, akik nagyon a döntőben nagyon magabiztos játékkal, amúgy veretlenül nyerték meg az Absolute Live Divízió I-es amerikafutball-bajnokságot.

"Sajnos ez a mai nem jött össze, a győri csapat volt a jobb. Másodikak lettünk egy erős mezőnyben. Van mit javítani, de az biztos, hogy jövőre még erősebbek leszünk. Megpróbálunk egy edzőt szerezni mert úgy gondolom, már olyan szinten vagyunk, amihez egy edző elengedhetetlen. Ezt az ezüstérmet fogom kirakni a falra, hogy minden nap emlékeztessen, többet kell edzeni és dolgozni a győzelemért! Köszönjük a szurkolóknak, hogy oly sok meccsen töretlenül szurkoltak nekünk. Gratulálok a Sharksnak a győzelemhez! Jövőre találkozunk! Goo Crushers!" -értékelte a találkozót és a szezont Tatár István, a Crushers csapatkapitánya.

Győr Sharks – NBA Crushers 32-13

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában: