A Fidesz eddig kétszer szavazta le, hogy az ápolási díj mindenkinek egységesen elérje a minimálbér összegét

Farkas Bazsi
2019. július 29. hétfő, 16:20
Közleményben reagál az LMP a Fidesz állításaira.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: “egészen elképesztő Ungár Péter kétszínűsége”. Azzal folytatják, hogy csak az LMP képviselője csak szövegel az ápolási díjról, de amikor kellett, akkor a többi ellenzékivel együtt nem szavazta meg az ápolási díj emelését és a legsúlyosabb állapotban lévő, önellátásra képtelen gyermekek otthongondozási díjának (GYOD) bevezetését.

 

Ungár és az LMP most közleményben reagál. 

 

Reakció a Fidesz-frakció közleményére 

 

A kormánypártok figyelmébe ajánlanánk a következő négy tényt az ápolási díjjal kapcsolatban: 

 

1.    Jelenleg ma Magyarországon, aki nem gyermekét, hanem más hozzátartozóját otthon gondozza az 38 illetve 58 ezer forintot kap 0-24-es munkavégezésért. 

 

2.    A gyermekek otthongondozási díját szabályozó pontrendszert tévesen vezette be a Kormányzat, hiszen kimaradtak belőle az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek. Ezt most korrigálták, de sokan így is kimaradnak. Erre megoldást a diagnózis alapú odaítélés jelentene. 

 

3.    Gulyás Gergely szerint a visszaélések miatt nem emelik egységesen az ápolási díjat, de nem árulja el az EMMI mennyi visszaélés történt. 

 

4.    2004-ben a Fidesz álláspontja az volt, hogy egységesen mindenkinek jár, hogy az ápolási díj elérje a minimálbér szintjét. Az egységes emelést a Fidesz kétszer szavazta le. 

 

Budapest, 2019. július 29. 

 

 

Ungár Péter,

az LMP országgyűlési képviselője

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás