HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Falco edzője szerint, máshogy is alakulhatott volna az Alba elleni meccs végjátéka

Vágvölgyi Bálint
2019. március 3. vasárnap, 09:32
Edzői nyilatkozatok a szombati meccs után.

Ahogy azt már tegnap megírtuk, a Falco KC kemény küzdelemben ugyan, de kikapott az Alba Fehérvár csapatától idegenben. A szombathelyiek hivatalos honlapján olvasható a két edző értékelése a mérkőzés után.

 

Jesus Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: – Volt egy hosszabb szünet, amelyet kemény edzésekkel töltöttünk, sajnos egy ilyen periódus után rizikós, hogy a csapat fel tudja-e venni a mérkőzések ritmusát. Ennek tükrében nem is kezdtünk jól, mert sem támadásban, sem védekezésben nem azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk. Amikor azonban védekezésben váltottunk, akkor már sikerült könnyű kosarakat, labdákat szerezni. Állandósult a nyolc-tíz pontos vezetésünk, amit csaknem a meccs végéig megőriztünk, de a hajrában sok labdát eladtunk, pontatlanok voltunk, és erre majdnem ráfizettünk. Annak örülök, hogy a csapat higgadt tudott maradni, és győzni tudtunk.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nekünk is lett volna esélyünk a győzelemre. Keményen harcolt, mindent megtett a csapatom. A meccs első harmadában sokkal nagyobb önbizalommal játszottunk, bizonyítja ezt, hogy az Alba sem támadásban, sem védekezésben nem tudott reagálni a mi játékunkra. A találkozó végén nagyon nehéz szituációban dobott a Fehérvár kosarat, amely szerencsés volt. Máshogy is alakulhatott volna a végjáték.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás