A Falco edzője nehéz meccset, telt házat és szenzációs hangulatot vár a ZTE ellen

Vágvölgyi Bálint 2020-01-03 15:11:00
Gasper Okorn csapatában mindenki egészséges.

A ZTE egy debreceni vereség után, a bajnoki címvédő pedig egy fölényes hazai siker után kezdi meg az új évet. Október 9-én 74-55-re a Falco nyert az Aréna Savariában, akkor még Curry és Bibbins nélkül játszottak a csapatok. A két csapat trénere a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a meccs előtt.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az előző körben nem sikerült győznünk Debrecenben, de az első hat percet leszámítva jól játszottunk. Küzdöttünk, próbáltuk megcsinálni azt, amit megbeszéltünk és igazából egy egál meccsen kaptunk ki annak ellenére, hogy mínusz húszról álltunk fel. Nagyon rosszul kezdtünk, a holnapi találkozón mindenképpen az a célunk, hogy a saját játékunkat rendbe rakjuk és különösen odafigyeljünk az első percekre. Nem szokott eddig gond lenni ezzel. Visszanéztük a meccset, tudjuk, hogy mit rontottunk el, megpróbáljuk a hibáinkat kiküszöbölni. Nem lehet más a célunk holnap, mint győzni, főleg hazai pályán. Az más kérdés, hogy egy olyan csapat jön most hozzánk, amelyet eddig ebben a bajnokságban csak egyszer győztek le. Az idegenbeli összecsapásaikon is magabiztosak, dominánsak. Egy Európában edződő együttesről van szó, amely a Bajnokok Ligájában is jó helyen áll a továbbjutás szempontjából. Sokan is vannak, olyan rotációval tudnak játszani, amivel negyven percen keresztül tudnak egy nagyon magas ritmust diktálni védekezésben. Általában az ellenfeleik ezt viselik a legnehezebben. Pontosan azért, mert ugyanolyan tempóban kosárlabdáznak végig, ezért könyörtelenül használják ki azt a 2-3 perces rövidzárlatot, amit az aktuális riválisuk ad nekik. Az a célunk, hogy negyven percen keresztül tudjunk koncentrálni, ami nagyon nehéz lesz, de játszottunk már nagyon jól ebben ez összetételben, például hazai pályán a Körmend ellen. Igazából ott sem mi voltunk az esélyesek, de jól tudtunk szerepelni, ahogy az Alba ellen is, és bízom benne, hogy holnap is sikerülni fog. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a Szombathely mindkét csapatnál jobb jelen pillanatban. A labda gömbölyű, nem lennénk sportemberek, ha nem arra törekednénk, hogy a klubért, a szurkolókért és magunkért küzdjünk a győzelemért, ez holnap is így lesz. Volt több problémánk is, jelenleg Djurics játéka kérdéses, neki becsípődött egy ideg a hátában. Kezeléseket kap, gyógytornán van. Ma délután meglátjuk, hogy tud-e edzeni, ha igen, akkor holnap is pályára lép.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Szomszédvári rangadó előtt állunk, az egerszegi mindig is egy kemény helyszín volt a Falco számára. A ZTE játékerejéről elég, ha csak annyit mondok, hogy otthon legyőzték már az Albát és a Körmendet is, ez mindenkinek egy intő jel lehet. Tisztában vagyunk vele, ha nem játszunk magas szinten, azon a szinten, ami elvárható tőlünk, akkor akár problémáink is lehetnek. A ZTE egy rendkívül támadó orientált csapat, Johnson a bajnokság legjobb dobója, Williams egy elég magas bedobó és Agafonov is bárkit képes lehet megszórni. Láttuk a DEAC elleni meccsüket, ahol mindkét oldalon a támadó kosárlabda dominált, igyekeztünk megszervezni a védekezésünkkel, mert azzal nyerhetünk. Normálisan felkészültünk a derbire, mindenki egészséges. Nehéz meccset várok, biztos, hogy telt ház lesz, szenzációs hangulattal, mindent megteszünk azért, hogy győztesen térjünk haza Szombathelyre.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 14. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat, 16:30
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Kulcsár T. (dr. Páli K.)

ZTE: Bibbins - Johnson - Williams - Szabó - Agafonov.

Falco: Váradi - Curry - Benke - Washington - Reddic.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.