A Falco edzője azt szeretné, ha csapata érvényesíteni tudná a papírformát a Sopron ellen

Vágvölgyi Bálint
2019. november 26. kedd, 20:00
Gasper Okorn szerint most az a legfontosabb, hogy regenerálódjanak játékosai.

Holnap este pótolják Szombathelyen a hetedik fordulóból elhalasztott Falco-Sopron derbit. A címvédő már húsz meccse veretlen a magyar bajnokságban, míg az alapos változásokon áteső kék-fehérek zsinórban hét vereséggel utaznak az Aréna Savariába. A vendégek új irányítója, James Kinney debütál. A két edző a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a mérkőzés előtt.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Minden rendben van a Szolnok-meccs után, jó az atmoszféra, jó a hangulat. Ahogy már mondtam korábban is, most megvan a forgatókönyvünk: most az a legfontosabb, hogy egy picit regenerálódjunk, és egészségügyileg rendbe jöjjenek a sérült játékosaink. Természetesen ugyanúgy felkészültünk a Sopronra is, mint az összes többi ellenfelünkre. Új edző érkezett hozzájuk, két új játékossal, így ez most egy teljesen más szituáció, mint amilyen korábban volt. Tudjuk, hogy ki a favorit, de ez csak a papírforma, amit érvényesíteni is kell a pályán. Természetesen nyerni akarunk, és ezúttal is számítunk szurkolótáborunk segítségére. Jelenleg mindenki edz, Bíró rendbe jött, Curry visszatért, de azt, hogy ki játszik és ki nem, majd csak holnap, a mérkőzés előtt döntjük el.

 

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: A Falco a legerősebb csapat Magyarországon, nem véletlenül vezeti veretlenül a tabellát, illetve nemcsak a magyar bajnokságban, a BL-ben is nagyszerűen játszik. Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam róla. Mi most egy új időszak kezdeténél vagyunk, új még az edző, érkeztek új játékosok is, még az út elején járunk. Jól dolgoztunk az elmúlt napokban is, felkészültünk az ellenfélből, szeretném, ha negyven percig küzdenénk, de időre van még szükségünk. Minden tőlünk telhetőt megpróbálunk holnap, de tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. A szombathelyieknek nagyszerű kerete van, minden pozícióban erősek, fel lesz adva a lecke. Jelen állás szerint mindenki játszhat nálunk, már James Kinney is.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC

Bajnokság, 7. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, szerda, 18:00
V.: Kapitány G., dr. Mészáros B., Farkas G. (Várhalmi Zs.)

Falco: Hooker - Curry - Benke - Krivacsevics - Lake.

Sopron: Thompson - Supola - Takács - Rivers - Carter.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás