A DIGI-nél fizeted a tévédet? Kezdhetsz búcsúzni a Spektrumtól és a Sport1-től!

Nagy Donát 2019-12-04 07:12:00
Kiveszik az AMC csoport csatornáit, ugrik a Minimax, Sport2 és a TV Paprika is.

Ha valaki tegnap este a DIGI oldalán az ÁSZF-et, azaz az általános szerződési feltételeket böngészte, és a január 1-től érvénybe lépő változásokra ráklikkelt, meglepő dolgokat olvashatott - hozta hírként az Index.

  • A Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD csatornák kikerülnek a digitális kábeltelevíziós és műholdas csatornakiosztásból.
  • A Sport1, a Sport2, az AMC, a Spektrum, a Minimax, a TV Paprika és a Film Café csatornák kikerülnek az analóg és digitális kábeltelevíziós és műholdas csatornakiosztásból.
  • Az AMC, Minimax, Spektrum, SPORT1, SPORT2 és TV Paprika csatornákat törlik mindegyik a csatornalistából.
Az AMC portfóliója jelenleg ezeket a csatornákat tartalmazza: AMC, Minimax, CBS Reality, Film Café, Film Mánia, JimJam, Megamax, Spektrum, Spektrum Home, Sport 1, Sport 2, TV Paprika.
 
 
Ezen csatornák (a Spektrum Home kivételével) hamarosan nem lesznek elérhetőek.

Információk szerint a hirtelen szakítás hátterében "cash flow" problémák állhatnak. A DIGI jelentős tartozást halmozott fel és görget maga előtt több szolgáltató felé is: az Index úgy tudja, az ATV-nek több száz millió forinttal tartoznak, a lejárt számlák 4-6 hónapja várnak kiegyenlítésre. Ennél is durvább összegekről hallani a TV2 és az RTL Magyarország viszonylatában, a két vezető kereskedelmi tévének ugyanis milliárdos tételekkel tartozhat a DIGI. Piaci értesüléseink szerint a tartozások azóta halmozódnak extrém mértékben, hogy a DIGI belevágott a mobil üzletágba, ami egyelőre csak viszi a pénzt, és ezeket a lyukakat tömögethetik a szolgáltatók felé ki nem fizetett összegekből.

A magyar piacon több mint 4 millió magyarországi háztartásban több mint 3,5 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe, azaz a DIGI húzásával az AMC-csoport csatornái több mint egymillió háztartásban válnak elérhetetlenné. Az AMC a Viacommal, a Sonyval és az MTVA-val vív kiélezett küzdelmet a nézőkért, múlt héten a főműsoridőt tekintve az AMC csoport 5,7 százalékos nézettséggel (18-49-es korosztály) a harmadik helyen állt (Viacom - 5,3%, MTVA és Sony 5-5%), amit mínusz egymillió háztartással lehetetlen lesz tartani.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.