A Budapest Bar és a Honeybeast is fellép a még nagyobbra nőtt szombathelyi adventi vásáron

BZ 2018-11-13 12:16:00

Hétfőn délelőtt a városházán Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Károlyi Ákos városi jegyző tartottak sajtótájékoztatót a közelgő Adventi Vásárról.

2018-ban is eljön a karácsony és karácsonykor Jézus születésére, a fény megérkezésére emlékezünk - kezdte mondandóját a polgármester.

Majd megköszönte az Advent 2015 Kulturális Egyesületnek, akik tavalyig rendezték az adventi heteket, az idei évben azonban már önkormányzat lesz a rendezvény gazdája. Idén a vásár egy héttel advent előtt, november 23-án kezdődik és december 24-ig tart. Az alapkoncepció idén az volt, hogy megnöveljék a teret, ezért a már jól megszokott Szentháromság szobor környékétől egészen a Savaria térig lesz a vásár területe a Fő téren.

Szombathely szellemiségéhez, alapgondolatához, a segítéshez az adventi vásár is csatlakozik: az adventi bögréknek a vásárlása jótékonysági tett is lesz, minden bögre árából 150 forint a rumi kastélyban lakó, fogyatékkal élő gyerekek megsegítésére szolgál majd. Ilyen bögréből 2000 vásárolható majd, 500 forint lesz az áruk.

Puskás azzal zárta gondolatait, hogy a város idén is igyekszik biztosítani, hogy a Fő tér és a Savaria tér környéke a találkozások helye legyen.

Ezután Illés Károly beszélt a fejlesztésekről. Mint mondta, idén is lesznek új látványelemek, ezekre a város által átvett pavilonok értékesítéséből lesz fedezet. A Berzsenyi téren oszlopdíszek, a Savaria téren pedig majd egy 4,7 méter magas fénykúp kapnak majd helyet. A Savaria téren lehet majd egyébként pónizni is. A Fő téri szökőkúton egy 4 méteres fényszökőkút lesz elhelyezve.

A korcsolyapálya hosszabb nyitvatartással és a két ünnep között is látogatható lesz már. December 23-24-én az emlékmű alatt szánkózás, az emlékműnél fényfestés is lesz. Idén a belsikátort is feldíszítik.     Az alpolgármester kiemelte, hogy természetesen megmaradnak a szombatonkénti gyertyagyújtások. Civil kezdeményezésre Mikulás-futást is szerveznek.

Ezután Károlyi Ákos elmondta, hogy programok alapkoncepciója az volt, hogy péntekenként helyi előadók kapjanak lehetőséget, szombatonként pedig nagyobb, igazi húzónevek lépjenek fel. Három ilyen jelentős fellépőt említett - a New Level Empire, a Honeybeast és a Budapest Bar is ad majd koncertet. Nem csak a szokásos nagyszínpad lesz, hanem a vendéglátó egységek között lesz egy kis színpad is.

A nyitó napon a Gencsapáti Gyermekotthon lakói betlehemeznek majd, aztán az Aranyhíd diákja énekel, és a roma Ki mit tud? fellépője is fellép. Új honlapja van a rendezvénynek, ahol az összes programot meg lehet találni időre és helyre lebontva.

A jegyző kitért még a hulladékkezelés kérdése: mint mondta ebben sokat kell előre lépni, pénteken, szombaton és vasárnap déltől éjfélig folyamatosan üríteni fogják a szemeteseket. Kettő, de akár több ember is azon fog dolgozni, hogy tiszta legyen az adventi vásár.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.