Fotó: Haladás-Viktória FC Facebook-oldala

A 90. percben szerzett góllal nyerte meg a bronzcsata második meccsét a Haladás-Viktória FC

Vágvölgyi Bálint
2019. június 2. vasárnap, 19:26
A DVTK elleni párharc állása így 1-1. Döntés csütörtökön.

A női labdarúgó NB I. bronzmérkőzésének második felvonásán 1-0-ra győzött a Haladás-Viktória a DVTK ellen. A diósgyőriek kezdték aktívabban a mérkőzést, a szombathelyiek a meccs elején védekezésre kényszerültek. A hetedik percben egy közeli fejesnél Bírónak kellett nagyot védenie. Hiába hívta fel tehát a mérkőzés előtt beharangozóban a figyelmet a kezdés fontosságára Simon Attila, a diósgyőriek domináltak. Aztán a tizedik percben Öreg bal oldali beadása után a jobb szélen, az ötösnél érkező Szakonyit vitték földre – a bíró továbbot intett. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék - olvasható a Haladás-Viktória Facebook-oldalán.

 

A 23. percben Balázs lövése a felső kapufáról vágódott. Fél óra elteltével Öreg került ziccerbe, de hatméteres lövésébe belevetődtek. A vasiak bátrabbá váltak, többször is kisebb-nagyobb helyzetet alakítottak ki a diósgyőri kapu előtt. Szünet után ismét a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de mezőnyfölényük meddő volt. A vasi védelem jól állt a lábán, pedig a diósgyőriek nagy nyomást helyeztek rá. Jöttek a beadások, szabadrúgások, szögletek, de a szombathelyiek jól hatástalanították a próbálkozásokat. Egy kontra után aztán Siklér lógott meg, de az utolsó pillanatban szerelték. Az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz, derekasan gyűrték egymást a felek. A vasiak főleg a széleken, elsősorban Szakonyi révén próbáltak ellenfelük mögé kerülni.

 

A 78. percben Rácz bal oldali, 19 méteres szabadrúgását nagy vetődéssel tolta ki a bal felső sarok elöl Szőke-Nagy. A 82. percben Kiamou megkapta második sárga lapját, így tíz főre fogyatkoztak a vendégek. A kiállítás után átvette az irányítást a szombathelyi együttes. A 90. percben egy szép támadás után Tóth Alexandra 20 méterről, gyönyörű mozdulattal a jobb felső sarokba ívelt (1-0).

 

A két nyert meccsig tartó párharc állása 1-1. A harmadik mérkőzést csütörtökön Diósgyőrben rendezik.

 

Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Haladás Sportkomplexum, 300 néző

Haladás-Viktória: BÍRÓ (Dömsödi, 77.) – BALOGH (Kopcsándi, 60.), FÖRDŐS, HORTI, Kiss Zs. (Kovács V., 88.) – TÓTH A. – SZAKONYI, RÁCZ, HARSÁNYI (Sitku, 77.), ÖREG – SIKLÉR. Edző: Simon Attila.
DVTK: Szőke-Nagy – Ficzay, SANDU, Bradic, Tóth A. – Vachter, Nagy F., BALÁZS, Kiamou – Amber, Barker. Edző: Fórizs Sándor.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás