99 ponttal verte az ellenfelét az Egis Körmend

Fehér Buda 2020-09-19 20:41:00
Alulmaradt a házigazda Zalakerámia ZTE.

 

A Körmend elleni összecsapással folytatódott az 51. Göcsej Kupa a Zalakerámia ZTE KK számára. A zalaiak a torna első meccsén magabiztosan győzték le a Sopront, nem utolsó sorban 27 gólpasszuknak is köszönhetően. A kényszerből irányító Ante Delas kiválóan szolgálta ki társait, 9 alkalommal passzolt pontot érőn; de Szabó Zsolt és Simon Kristóf is kiosztott 6-6 asszisztot. Szombat reggelre aztán arra is fény derült, hogy nem sokáig kényszerül majd nélkülözni légiós irányítóját a ZTE: ismét aláírta szerződését a másfél hónapja kiszemelt, korábban útlevél-problémákkal küszködő Tyreek Duren. A vasiak teljes kerettel érkeztek, felgyógyult sérüléséből a csapatkapitány, Ferencz Csaba is.

Mócsán hármasával indult a találkozó, ám mindkét csapat jól célzott távolról: Durázi, Thames és Delas is beköszönt távolról. A kezdeti pár pontos körmendi előnyt Delas 2+1-es akciójával egalizálta a ZTE, a horvát bedobó gyors egymásutánban hat pontot rámolt be. 23-21-re a vendégek vezettek 10 percnyi játék után.

Beragadtak a csapatok, majd 3 perc kosárcsend után Vuko hármasával a ZTE vezetett. Egy Mócsán-Taylor alley-oop ugrasztotta talpra a mintegy 100 körmendi nézőt, aztán viszont a zalai szimpatizánsoknak volt oka örülni: szépen végigmentek a figurák a fehérmezeseknél, s Antóni kétszer is trojkát hintett.  Sőt, egy négypontos hazai akció után már 9 pont is volt a kék-fehér előny. Nem tudott újítani a vendégcsapat, beragadt az MTE, s Polster agilis labdaszerzése után Vuko ziccere már 46-30-as ZTE vezetést jelentett. A félidő végére azonban magára talált a vasi csapat, s tízre csökkentette a különbséget. Ante Delas ismét tanári módon osztogatta a gólpasszokat: már ekkor 7-nél járt a kényszer-irányító, írja a BB1.hu.

Taylor zsákolása, majd Durázi hármasa jelezte, hogy a Körmend komolyan gondolja a zárkózást. Az egykori ZTE-játékos nagyon harcosan kosárlabdázott, s feltámadt az addig pont nélkül álló Ferencz Csaba is. Egy ziccert és egy triplát értékesített „Fepu”, ám a vezetést nem tudta átvenni az MTE. Glenn tolt egyet a ZTE szekerén, majd kis híján elszabadultak az indulatok, miután Ferencz lökését csak sima faultnak látták a sporik. Williams a negyed végén hárompontos dobás közben faultolta Völgyit, aki kettőt be is dobott a 3-ból, így hatpontos előnynél következett a 4. negyed.

Ferencz és Vuko gyorsan berámolt egy-egy trojkát, 70-63-nál azonban nagy fordulat következett a mérkőzésen: Simon technikait kapott, majd Szabó egy véleményes bírói döntés után a kiállítás sorsára jutott a 34. percben. Ferencz 3 büntetőt értékesített, Simon azonban stílszerű bosszút állt: bevágott egy hármast. Delas tanári tempóját követően Vuko szerzett dudaszós kosarat, ám mielőtt ellépett volna a ZTE, érkezett a remekül játszó Thames hármasa. Mindkét oldalon szép jelenetek zajlottak, élvezetes volt a találkozó. Delas betörése után ismét 7 pontos hazai előnyt jegyzett az eredményjelző, azonban a ZTE figyelme kezdett lankadni, amit Taylor és Mosely ziccerekkel büntetett. Egypontos ZTE-előnynél Glenn csak egy büntetőt dobott be, s a maradék 12 másodperc elég volt a Körmendnek, hogy Mosely révén egyenlítsen.

84-84 után következhetett a hosszabbítás, ahol a megfogyatkozott – Szabó után Simon is kiszállt 5 faulttal – és a 24 órán belül 2. meccsét játszó ZTE már nem bírta tartani a lépést a frissebb körmendi lábakkal. Megérdemelten nyerte a hosszabbítást, s ezzel a találkozót is az MTE, mely a kupagyőzelemért léphet pályára vasárnap délután a Sopron ellen. A ZTE-ben a dupla-dupláig (23 pont, 10 assziszt, 6 kiharcolt fault) jutó Ante Delas és honfitársa, Tonko Vuko (15 pont, 8 lepattanó, 7 kiharcolt fault); míg a vendégeknél az irányító, Xavier Thames (24 pont, 10 kiharcolt fault, 7 gólpassz) tette a legtöbbet a sikerért, de a másik tavalyi alapember, Taylor is nagyot játszott – 26 egységgel ő lett a mezőny pontkirálya. A lefújás után mindkét publikum ünnepelte övéit, izgalmas meccset hozott a 2020-as szezon első örökrangadója.

 

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend h.u.: 87-99 (21-23, 26-14, 16-20, 21-27, 3-15)
Forest Hungary 51. Kosárlabda Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
ZTE: Delas 23/6, Simó -, Vuko 15/6, Szabó 9/3, Glenn 11. Csere: Simon 8/3, Antóni 6/6, Plézer 5, Bonifert 6, Polster -, Völgyi 4.

Körmend: Oroszi -, Mócsán 4/3, Thames 24/9, Durázi 11/9, Taylor 26. Csere: Takács -, Mosely 16, Williams -, Németh 2, Tóth -, Ferencz 16/9.

További részletek hamarosan.

 

Szólj hozzá!

Láttad már a Covid kaput?

Mész gyanútlanul, aztán egyszer csak hsss!

Anderson szerint a Falcónak jó esélye van továbbjutni a BL-csoportból

A Falco irányítója nagy csatára számít a novgorodi nyitányon.

A kosárszövetsége elnöke visszaszólt Okorn ötletére a bajnokság átszervezését illetően

Szalay Ferenc szerint a Falco edzője a csapatával foglalkozzon egy ilyen nehéz helyzetben, az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.

Elmarad az SZKKA szerdai, idegenbeli bajnokija is

Most az ellenfélnél lett pozitív teszt.

A járványhelyzet miatt elmarad a Szent Márton-napi vásár Szombathelyen

A Vasi Skanzen pedig az idén október 31-ig tart nyitva.

Berobbant a koronavírus az ETO FC-nél!

Ettől függetlenül a mai, Haladás elleni meccs nem marad el.

Túl alacsonynak tartja a fizetését, le akar mondani a brit miniszterelnök

Néhány konzervatív szerint Boris Johnson tavasszal jelenti be, hogy otthagyja a miniszterelnöki posztot.

A szentgotthárdi Zaporozsec zenekar ad ma akusztikus koncertet az M2 Petőfi TV-n

A fiúk szerint az utóbbi időben egyre többen hallgatnak akusztikus zenét.

Megfújtak egy gázkazánt Győrben

A szemtanúknak gyanús lett, hogy hiába épül a ház, nem be-, hanem kifelé viszik a szerkezetet.

Megszületett Orbán Viktor legújabb unokája

Azt írja, "Gyűlik a focicsapat". Mármint a miniszterelnök.

Ma talán megússzuk az esőt

Egyelőre fagyra sem kell számítani.

van még itt cikk a témában:

Vezetés után döntetlennel zárt a Hali a Győr ellen

Jó ideig úgy nézett ki, hogy megint Medgyes lesz a meccs embere.

Anderson szerint a Falcónak jó esélye van továbbjutni a BL-csoportból

A Falco irányítója nagy csatára számít a novgorodi nyitányon.

A kosárszövetsége elnöke visszaszólt Okorn ötletére a bajnokság átszervezését illetően

Szalay Ferenc szerint a Falco edzője a csapatával foglalkozzon egy ilyen nehéz helyzetben, az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.