99 ponttal verte az ellenfelét az Egis Körmend

Fehér Buda 2020-09-19 20:41:00
Alulmaradt a házigazda Zalakerámia ZTE.

 

A Körmend elleni összecsapással folytatódott az 51. Göcsej Kupa a Zalakerámia ZTE KK számára. A zalaiak a torna első meccsén magabiztosan győzték le a Sopront, nem utolsó sorban 27 gólpasszuknak is köszönhetően. A kényszerből irányító Ante Delas kiválóan szolgálta ki társait, 9 alkalommal passzolt pontot érőn; de Szabó Zsolt és Simon Kristóf is kiosztott 6-6 asszisztot. Szombat reggelre aztán arra is fény derült, hogy nem sokáig kényszerül majd nélkülözni légiós irányítóját a ZTE: ismét aláírta szerződését a másfél hónapja kiszemelt, korábban útlevél-problémákkal küszködő Tyreek Duren. A vasiak teljes kerettel érkeztek, felgyógyult sérüléséből a csapatkapitány, Ferencz Csaba is.

Mócsán hármasával indult a találkozó, ám mindkét csapat jól célzott távolról: Durázi, Thames és Delas is beköszönt távolról. A kezdeti pár pontos körmendi előnyt Delas 2+1-es akciójával egalizálta a ZTE, a horvát bedobó gyors egymásutánban hat pontot rámolt be. 23-21-re a vendégek vezettek 10 percnyi játék után.

Beragadtak a csapatok, majd 3 perc kosárcsend után Vuko hármasával a ZTE vezetett. Egy Mócsán-Taylor alley-oop ugrasztotta talpra a mintegy 100 körmendi nézőt, aztán viszont a zalai szimpatizánsoknak volt oka örülni: szépen végigmentek a figurák a fehérmezeseknél, s Antóni kétszer is trojkát hintett.  Sőt, egy négypontos hazai akció után már 9 pont is volt a kék-fehér előny. Nem tudott újítani a vendégcsapat, beragadt az MTE, s Polster agilis labdaszerzése után Vuko ziccere már 46-30-as ZTE vezetést jelentett. A félidő végére azonban magára talált a vasi csapat, s tízre csökkentette a különbséget. Ante Delas ismét tanári módon osztogatta a gólpasszokat: már ekkor 7-nél járt a kényszer-irányító, írja a BB1.hu.

Taylor zsákolása, majd Durázi hármasa jelezte, hogy a Körmend komolyan gondolja a zárkózást. Az egykori ZTE-játékos nagyon harcosan kosárlabdázott, s feltámadt az addig pont nélkül álló Ferencz Csaba is. Egy ziccert és egy triplát értékesített „Fepu”, ám a vezetést nem tudta átvenni az MTE. Glenn tolt egyet a ZTE szekerén, majd kis híján elszabadultak az indulatok, miután Ferencz lökését csak sima faultnak látták a sporik. Williams a negyed végén hárompontos dobás közben faultolta Völgyit, aki kettőt be is dobott a 3-ból, így hatpontos előnynél következett a 4. negyed.

Ferencz és Vuko gyorsan berámolt egy-egy trojkát, 70-63-nál azonban nagy fordulat következett a mérkőzésen: Simon technikait kapott, majd Szabó egy véleményes bírói döntés után a kiállítás sorsára jutott a 34. percben. Ferencz 3 büntetőt értékesített, Simon azonban stílszerű bosszút állt: bevágott egy hármast. Delas tanári tempóját követően Vuko szerzett dudaszós kosarat, ám mielőtt ellépett volna a ZTE, érkezett a remekül játszó Thames hármasa. Mindkét oldalon szép jelenetek zajlottak, élvezetes volt a találkozó. Delas betörése után ismét 7 pontos hazai előnyt jegyzett az eredményjelző, azonban a ZTE figyelme kezdett lankadni, amit Taylor és Mosely ziccerekkel büntetett. Egypontos ZTE-előnynél Glenn csak egy büntetőt dobott be, s a maradék 12 másodperc elég volt a Körmendnek, hogy Mosely révén egyenlítsen.

84-84 után következhetett a hosszabbítás, ahol a megfogyatkozott – Szabó után Simon is kiszállt 5 faulttal – és a 24 órán belül 2. meccsét játszó ZTE már nem bírta tartani a lépést a frissebb körmendi lábakkal. Megérdemelten nyerte a hosszabbítást, s ezzel a találkozót is az MTE, mely a kupagyőzelemért léphet pályára vasárnap délután a Sopron ellen. A ZTE-ben a dupla-dupláig (23 pont, 10 assziszt, 6 kiharcolt fault) jutó Ante Delas és honfitársa, Tonko Vuko (15 pont, 8 lepattanó, 7 kiharcolt fault); míg a vendégeknél az irányító, Xavier Thames (24 pont, 10 kiharcolt fault, 7 gólpassz) tette a legtöbbet a sikerért, de a másik tavalyi alapember, Taylor is nagyot játszott – 26 egységgel ő lett a mezőny pontkirálya. A lefújás után mindkét publikum ünnepelte övéit, izgalmas meccset hozott a 2020-as szezon első örökrangadója.

 

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend h.u.: 87-99 (21-23, 26-14, 16-20, 21-27, 3-15)
Forest Hungary 51. Kosárlabda Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
ZTE: Delas 23/6, Simó -, Vuko 15/6, Szabó 9/3, Glenn 11. Csere: Simon 8/3, Antóni 6/6, Plézer 5, Bonifert 6, Polster -, Völgyi 4.

Körmend: Oroszi -, Mócsán 4/3, Thames 24/9, Durázi 11/9, Taylor 26. Csere: Takács -, Mosely 16, Williams -, Németh 2, Tóth -, Ferencz 16/9.

További részletek hamarosan.

 

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák