80. születésnapját ünnepli Ian McKellen

Fehér Buda
2019. május 25. szombat, 11:01
80 állomásos turnéval ünnepel.

Sir Ian McKellen januárban indult turnéra egy egyszemélyes előadássorozattal. Nem véletlen, hogy éppen idén indult útnak, hiszen a színészlegenda éppen ma, május 25-én töltötte be a nyolcadik ikszet. 

 

McKellen az előadást Gandalfként nyitja meg, majd a műsor végén a nézőközönségből is felinvitál valakit a színpadra. A nyolcvan megállós sorozat utolsó felvonását szeptemberben láthatják majd a nézők Londonban. McKellen egy interjúban azt is elmondta, hogy az előadások bevételeit nem tartja meg, hanem jótékonysági célokra ajánlja fel.

 

A színész nevéhez rengeteg legendás alakítás kapcsolódik, a Gyűrűk Ura filmek mellett feltűnt az X-Menben, a színházakban rendszeresen alakított Shakespeare-produkciókban, a III. Richárdot pedig 1995-ben filmre is vitte. A vásznon nyújtott alakításaiért kétszer is Oscar-díjra jelölték, ám a szobrot még egyszer sem sikerült hazavinnie. A mozikban legközelebb Helen Mirren oldalán láthatjuk majd, a The Good Liarban McKellen egy csalót fog alakítani, aki megpróbálja megszerezni Mirren karakterének vagyonát.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás