75 millió forint többlettámogatást kér a szombathelyi önkormányzattól a Falco kosárlabda csapata 

Farkas Bazsi 2020-10-26 09:35:00
266 millió forintos önkormányzati támogatással gazdálkodhat a 2020/2021-es szezonban a sárga-fekete klub.

Csütörtökön lesz a menetrendszerinti hó végi közgyűlés Szombathelyen. A testületi ülés anyaga pedig fekerült már a szombathely.hu-ra, így bőven van miből mazsoláznia azoknak, akik szeretik követni a közügyeket.

Az ülésen téma lesz a teljes önkormányzati tulajdonban lévő, Falco KC Szombathely kosárlabda csapat gazdálkodása is. 

A Falco a most folyó bajnokságra három célt tűzött ki maga elé. Az Aréna Savaria nézőkkel való megtöltése hazai bajnoki és nemzetközi kupamérkőzések alkalmával és a nagyon fiatal átlagéletkorú csapat kialakításával az első négy közé jutást fogalmazta meg a bajnokságban, a kupát pedig szeretnék az élen zárni - áll az előterjesztésben.

A támogatókat listázva: a Falco a KG Invest 2008 Kft-vel szezon végéig kötött szponzori szerződés. A Szerencsejáték Zrt-vel megkötés előtt áll egy kiemelt szponzori szerződés aláírása, ahol szeretné elérni a Kft., hogy az idő előtt bezárt bajnokság 18 nemzetközi mérkőzését az új szerződésben elismerjék. Tárgyalásokat folytatnak továbbá egy Szombathelyre települt új céggel is, ami jelentősen javíthatja a reklámbevételeket. 

Mivel tavaly a járvány miatt félbehagyták a bajnokságot a bérleteseknek az idei szezonra 20%-os kedvezményes bérletvásárlást biztosít a klub.

Az önkormányzat az idei költségvetésében a FALCO támogatására 205 millió forint szerepel, ezt teljes egészében ki is fizették már. Az első részletet, vagyis 164 millió forintot 2020. január elseje és június harmincadika között fizették ki, a fennmaradó 41 millió forintot pedig a 2020/2021-es üzleti évben jelentkező támogatás. Az üzleti tervben szereplő, a 2020. július elseje és december harmincegyedike közötti időszakra számított 116 millió forintos önkormányzati támogatásból így még 75 millió forint hiányzik, ez jelenleg a költségvetésben nem áll rendelkezésre, annak biztosítására a költségvetési rendelet soron következő módosítása során kerülhet sor. 

2021 első félévében, vagyos január elseje és június harmincadika között a klub 150 millió forint összegű önkormányzati támogatással számol. 

A klub vezetés hozzátette, hogy a költségvetésükben több bizonytalan pont is van: a Bajnokok Ligájában történő szereplés során többletköltséget okozhatnak a légi járatok csökkenése miatt megemelkedett repülőjegy árak, a bizonytalan devizaárfolyam. A bajnokság befejezése a kialakult helyzet miatt bizonytalan. A csapat játékereje a négy közé jutásra alkalmas, ami a prémium miatt szintén költségnövekedést eredményezhet.

A testületnek most arról kell majd döntenie, hogy támogatja-e a klub tervezett költségvetését. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.