Fotó: Mirror

75 évesen szülte meg az első gyermekét egy nő Indiában

ugytudjuk.hu
2019. október 15. kedd, 17:26
Csupán 68 deka a csöppség.

75 évesen szülte meg a legelső gyermekét egy nő Indiában, írja a . A nő mesterséges megtermékenyítés útját esett teherbe, mivel a 80 éves párjával egyébként egy ideje már próbálkoztak közös gyermeken, de sosem jött össze a gyermekáldás. A pár végül az örökbefogadás mellett döntött, így egy gyermeket már felneveltek. Közben azért nem mondtak le a babaprojektről, de azt nem tudni, hogy miért vártak eddig a mesterséges megtermékenyítéssel.

 

A baba egyébként korábban érkezett a vártnál, a nő a terhesség 30 hetében, kicsivel több, mint hat és fél hónap után adott életet a gyermekének. A kislány 68 dekával jött a világra, ezért az orvosok egyszerre inkubátorba helyezték. A magánkórház, ahol levezényelték a nő szülését, végül jó híreket oszthatott meg a helyi médiával, a babát ma kivehették az inkubátorból, mivel már a körülményekhez képest teljesen jól van.

 

Az orvosok azt is elárulták, hogy a 75 éves nő császármetszéssel szülte meg a gyermekét, mivel komplikációk léptek fel a terhesség során. A szakértők szerint egyébként már az is meglepő, hogy nem léptek fel előbb a komplikációk, szerintük nagyon ritka, hogy egy ilyen idős nő sikeres szülésen essen túl.

 

Az idős asszony egyébként nem mondta meg a doktoroknak, hogy pontosan hány éves, csak azt, hogy idős. A nőt végül már kiengedték a kórházból, a babát azonban még megfigyelés alatt tartják, hiszen addig nem mehet haza, amíg el nem éri a 1,5 kilós súlyt. Az orvosok szerint azonban erre minden esélye megvan az újszülöttnek, aki teljesen jó tempóban fejlődik.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás