Hetven perces portréfilm készült Király Gáborról

Vágvölgyi Bálint 2020-04-15 11:26:00
Egy szürke nadrág legendája.

A TOP Média Kft. és a Királysport kooprodukciójában egy 70 perces portréfilm készült a Szombathelyi Haladás volt kapusáról, Király Gáborról. A filmből megtudhatjuk, hogy 108 fellépésével válogatottsági rekorder, az aktív játékot 2019-ben befejező Király pályafutásának melyek voltak a legfontosabb mérföldkövei, emblematikus helyszínei, és kik voltak a karrierjét befolyásoló sporttársai.

A debütálás a Haladás felnőtt csapatában a Dinamo Kijev ellen 16 évesen vagy az év legszebb védésének választott légtornász mozdulat Kevin De Bruyne szabadrúgásánál az Eb-k kor rekordereként egyformán emlékezetes momentumok a szurkolóknak, akik pontosan tudják, hogy 18 évet nem lehet véletlenül eltölteni külföldi topbajnokságokban és a magyar válogatottban sem.

A szombathelyi kapusnak sikerült felállítania ezt a példátlanul hosszú pályaívet, úgy, hogy a karrierjét keretbe foglalva a Haladásból indult és a szombathelyi zöld-fehérekhez is érkezett vissza.

Az ötszörös magyar aranylabdás életének legfontosabb csapatai a válogatott mellett a Hertha, a Crystal Palace és a 1860 voltak, nem véletlen, hogy a stáb a Szombathely-Berlin-London-München tengelyen mozogva kísérelte meg felidézni, dokumentálni a vonatkozó időszakok legemlékezetesebb történéseit, és megszólaltatni azokat a sportembereket, akikkel együtt alakították akkori csapati sorsát.

Mit mond róla Jürgen Röber, a Herthát a Bajnokok Ligájába vezető szakember, vagy Enver Maric kapusedző, akivel 7 évet dolgoztak együtt? Miért volt személyesen is fontos a San Siróban védenie? Hogyan látja Király habitusát Julian Speroni kapustárs, hogyan vélekednek róla a szövetségi kapitányok, Bernd Storck, Lothar Matthäus, Dárdai Pál, a volt csapattárs, klubvezető Michael Preetz, edzők, játékostársak, Rainer Maurer, Daniel Bierofka, Benjamin Lauth, Gera Zoltán, Juhász Roland, a sportkommentátor, Hajdú B. István, vagy Gábor felesége, Zsanett?

Mit üzent a gyerekeinek egy válogatott meccs utáni nyilatkozatában?

És hogyan szól Bon Jovi It's my life-ja egy fekete zongora billentyűiből?

Kiderül április 18-án szombaton 19.15-től az M4 Sporton a Király 108 - Egy szürke nadrág legendája című portréfilmből.

 

Címlapkép: Királysport Média

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.