Hetven perces portréfilm készült Király Gáborról

Vágvölgyi Bálint 2020-04-15 11:26:00
Egy szürke nadrág legendája.

A TOP Média Kft. és a Királysport kooprodukciójában egy 70 perces portréfilm készült a Szombathelyi Haladás volt kapusáról, Király Gáborról. A filmből megtudhatjuk, hogy 108 fellépésével válogatottsági rekorder, az aktív játékot 2019-ben befejező Király pályafutásának melyek voltak a legfontosabb mérföldkövei, emblematikus helyszínei, és kik voltak a karrierjét befolyásoló sporttársai.

A debütálás a Haladás felnőtt csapatában a Dinamo Kijev ellen 16 évesen vagy az év legszebb védésének választott légtornász mozdulat Kevin De Bruyne szabadrúgásánál az Eb-k kor rekordereként egyformán emlékezetes momentumok a szurkolóknak, akik pontosan tudják, hogy 18 évet nem lehet véletlenül eltölteni külföldi topbajnokságokban és a magyar válogatottban sem.

A szombathelyi kapusnak sikerült felállítania ezt a példátlanul hosszú pályaívet, úgy, hogy a karrierjét keretbe foglalva a Haladásból indult és a szombathelyi zöld-fehérekhez is érkezett vissza.

Az ötszörös magyar aranylabdás életének legfontosabb csapatai a válogatott mellett a Hertha, a Crystal Palace és a 1860 voltak, nem véletlen, hogy a stáb a Szombathely-Berlin-London-München tengelyen mozogva kísérelte meg felidézni, dokumentálni a vonatkozó időszakok legemlékezetesebb történéseit, és megszólaltatni azokat a sportembereket, akikkel együtt alakították akkori csapati sorsát.

Mit mond róla Jürgen Röber, a Herthát a Bajnokok Ligájába vezető szakember, vagy Enver Maric kapusedző, akivel 7 évet dolgoztak együtt? Miért volt személyesen is fontos a San Siróban védenie? Hogyan látja Király habitusát Julian Speroni kapustárs, hogyan vélekednek róla a szövetségi kapitányok, Bernd Storck, Lothar Matthäus, Dárdai Pál, a volt csapattárs, klubvezető Michael Preetz, edzők, játékostársak, Rainer Maurer, Daniel Bierofka, Benjamin Lauth, Gera Zoltán, Juhász Roland, a sportkommentátor, Hajdú B. István, vagy Gábor felesége, Zsanett?

Mit üzent a gyerekeinek egy válogatott meccs utáni nyilatkozatában?

És hogyan szól Bon Jovi It's my life-ja egy fekete zongora billentyűiből?

Kiderül április 18-án szombaton 19.15-től az M4 Sporton a Király 108 - Egy szürke nadrág legendája című portréfilmből.

 

Címlapkép: Királysport Média

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.