70 ezer forintért venné meg a közmunkások szavazatait a Fidesz

ugytudjuk.hu
2019. június 27. csütörtök, 10:05
Éppen akkor osztogatna ingyen pénzt, amikor újra választás közeleg.

A hvg.hu számolt be róla, hogy a választások előtt egyszeri juttatásként bruttó 73.377 forintot adna a kormány a közmunkásoknak.

 

Az erre vonatkozó törvényjavaslatot Pintér Sándor belügyminiszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter közösen nyújta be a kormánynak.

 

Minden olyan közmunkás jogosult lenne a kifizetésre, aki 2019-ben július 31.ig legalább 90 napig közfoglalkoztatott volt.

 

Akire igaz a fenti, de kizártak a közmunkából, nem lesz jogosult az ingyen pénzre. Ilyen, ha például túl sok igazolatlan hiányzása van a kozmunkás gyermekének, ha szabálysértést követett el, vagy ha felajánlottak neki munkahelyet, illetve képzést, azt pedig mégsem fogadta el.

 

Nagyjából 100-120 ezer ember kapna így ajándékot éppen az önkormányzati választás előtt. A jogosultaknak augusztus 31-ig kell kérelmet benyújtani a járási hivatalokban.

 

Kísérteties a hasonlóság, azzal, amikor az Orbán-kormány a tavalyi országgyűlési választások előtt Erzsébet-utalvánnyal kápráztatta el a nyugdíjasokat.

 

A kormány hivatalosan az álláskeresési költségekhez járulna ezzel hozzá, és az, hogy úgy kell kérni, szintén arra enged következtetni, hogy már ezzel hárítani akarják azokat a vádakat, amire többen utalnak. De ki ne akarna élni az ingyen pénz lehetőségével?

 

A lap megszólaltatta Vécsi Istvánt, a Közmunkás Szakszervezet elnökét, aki szerint "ezzel valójában szavazatokat vesznek".

 

A szakszervezetetis szerin "ha el tudnának menni máshova dolgozni, megtennék, de főleg Kelet-Magyarországon ez nem megy, ezért marad a közmunka. Így az egyszeri támogatást fel fogják élni, elmegy kenyérre, élelmiszerre, gyógyszerre és rezsire."

 

És októberben szavazatra.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás