70 ezer forintért venné meg a közmunkások szavazatait a Fidesz

ugytudjuk.hu 2019-06-27 10:05:00
Éppen akkor osztogatna ingyen pénzt, amikor újra választás közeleg.

A hvg.hu számolt be róla, hogy a választások előtt egyszeri juttatásként bruttó 73.377 forintot adna a kormány a közmunkásoknak.

Az erre vonatkozó törvényjavaslatot Pintér Sándor belügyminiszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter közösen nyújta be a kormánynak.

Minden olyan közmunkás jogosult lenne a kifizetésre, aki 2019-ben július 31.ig legalább 90 napig közfoglalkoztatott volt.

Akire igaz a fenti, de kizártak a közmunkából, nem lesz jogosult az ingyen pénzre. Ilyen, ha például túl sok igazolatlan hiányzása van a kozmunkás gyermekének, ha szabálysértést követett el, vagy ha felajánlottak neki munkahelyet, illetve képzést, azt pedig mégsem fogadta el.

Nagyjából 100-120 ezer ember kapna így ajándékot éppen az önkormányzati választás előtt. A jogosultaknak augusztus 31-ig kell kérelmet benyújtani a járási hivatalokban.

Kísérteties a hasonlóság, azzal, amikor az Orbán-kormány a tavalyi országgyűlési választások előtt Erzsébet-utalvánnyal kápráztatta el a nyugdíjasokat.

A kormány hivatalosan az álláskeresési költségekhez járulna ezzel hozzá, és az, hogy úgy kell kérni, szintén arra enged következtetni, hogy már ezzel hárítani akarják azokat a vádakat, amire többen utalnak. De ki ne akarna élni az ingyen pénz lehetőségével?

A lap megszólaltatta Vécsi Istvánt, a Közmunkás Szakszervezet elnökét, aki szerint "ezzel valójában szavazatokat vesznek".

A szakszervezetetis szerin "ha el tudnának menni máshova dolgozni, megtennék, de főleg Kelet-Magyarországon ez nem megy, ezért marad a közmunka. Így az egyszeri támogatást fel fogják élni, elmegy kenyérre, élelmiszerre, gyógyszerre és rezsire."

És októberben szavazatra.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.