6 helyen nem az eddigi iskolaigazgatóval kezdődik az új tanév Vas megyében

BZ 2018-09-03 06:22:00
Van, ahol hosszú évtizedek óta regnáló igazgató helyett lesz új, de van, ahol a korábbiak kaptak újabb éveket.

Mivel úgy értesültünk, hogy Vas megyében több iskola élén is történt változás a nyáron, utánajártunk. Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója tájékoztatott minket, hogy

négy intézményvezető pályázat nélkül kapott vezetői megbízást a második ciklusára:

Dománé Andocsi Valéria (Gersekaráti Általános Iskola), Fazekasné Mittli Piroska (Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola), László Jánosné (Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola), Szegleti Veronika (Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola).

Pályázati eljárás eredményeként 5 évre szóló megbízást kaptak:

Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna (Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium), Németh Gábor (Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI), Smolczer Tibor (Prinz Gyula Általános Iskola), Reichert Judit (Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola).

Öt iskolában nem járt eredménnyel az igazgatói pályázat,

emiatt a következő eredményes lebonyolításig, legfeljebb egy, illetve két évre megbízott igazgatókat neveztek ki, vagy az igazgatóhelyettes veszi át ideiglenesen a stafétát.

Így lett igazgató Merklin Ferenc (Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium) és Nagy Márta (Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola) egy évre, illetve Flasch Péterné (Dési Huber István Általános Iskola) két évre.

A következő pályázat eredményes lebonyolításáig az intézményi szervezeti és működési szabályzatban foglaltak szerint intézményvezető-helyettesként látja el ideiglenesen a vezetői feladatokat a Müllerné Janzsó Andrea (Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola), és Bálint Anikó (Szombathelyi Neumann János Általános Iskola).

A fentiek alapján 6 intézményben történt változás a vezető feladatokat ellátók személyében.

Címlapfotó: szombathely.hu, városi tanévnyitó

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is