3,4 millió forintot költött el Puskás Tivadar egy tájékoztató füzetre, amit eddig senki sem látott

Farkas Bazsi 2020-01-28 14:17:00
Polgármestersége 9 évét mutatná be.

Tavaly, augusztus 26-án emberpróbáló sajtótájékoztatón mutatta be Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) akkori polgármester azt a füzetet, ami regnálásának 9 évét, és annak minden eredményét sorolta fel.

Puskás akkor azt mondta, hogy a füzetet minden szombathelyi háztartásba eljuttatják majd. A nyomdai költségre és a terjesztésre pedig 3 millió 400 ezer forintot fordít a megmaradt polgármesteri keretéből. 

Mivel a saját keret felhasználásról a közgyűlésnek is döntenie kell, így másnap tárgyalta is az ügyet a testület. Akkor a képviselők az a döntést hozták, hogy mivel a füzet alkalmas lehet kampány kiadványnak, így annak terjesztése csak az őszi önkormányzati választás után, vagyis legkorábban október 14-én kezdődjön meg.

A furfang azonban nem állt távolt Puskástól, így a prospektusát részletekben elkezdte leközölni a szép emlékű Szombati Helyi Hírlap.

Most január vége van, és a nyár végén belengetett füzet csak nem akar megérkezni a postaládákba. Ez egyébként azért lényeges, hiszen a közgyűlési jóváhagyással a 3 millió 400 ezer forintnyi közpénz el lett költve. Így az is felmerül, hogy lehet ez az összeg egy, az egyben a helyi Fidesz propaganda kiadványának, a Szombati Helyi Hírlapnak ment.

Kész szerencse, hogy a közpénzekkel el kell számolni, így azzal a kérdéssel fordultunk a polgármesteri hivatalhoz, hogy mi lett annak a 3,4 millió forintnak a sorsa, amit Puskás keretéből az emlékfüzete kiadására szavazott meg a közgyűlés.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal megjött a hivatal válasza, amiből megtudtuk, hogy a "SZOMBATHELY 2010-2019" című kiadványból Dr. Puskás Tivadar 215 db-ot rendelt meg, aminek a bekerülési összege 499.999.- Ft volt, ezt 2019. október 10-én fizették ki.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.