32 évesen találkozhatott az igazi szüleivel egy kínai férfi, akit még baba korában raboltak el

Fehér Buda 2020-05-22 06:20:00
A szülei egészen eddig nem adták fel a kutatást.

Még 1988-ban tűnt el egy kínai pár, Li Jingzhi és Mao Zhenjing gyermeke, akivel édesapja éppen hazafelé tartotta bölcsődéből. Mao Yin-t akkor rabolta el egy ember, amikor az édesapja megállt egy hotelnél, hogy inni szerezzen neki. A férfi csak egy pillantara nem figyelt a gyermekre, ám ez is elég volt ahhoz, hogy a fiú nyom nélkül eltűnjön.

Az édesanyja az eltelt három évtizedben több mint 100 ezer röplapot osztott szét, amelyeken az akkor két éves kisfia képe látható. A nő még tévés szerepléseket is vállalt, hogy végre megtalálja a gyermekét. A pár persze rengeteg telefont kapott arról, hogy hol leheta gyermekük, több mint 300 ilyen esetnek jártak utána, ám sokáig semmi sem történt.

2007-ben a nő egy olyan csoporthoz is csatlakozott, amely kifejezetten az elveszett gyermekek felkutatására szakosodott. Li azóta 29 családnak segített megkeresnie a gyermeküket, ám ő maga továbbra sem járt sikerrel.

Hihetetlen módon azonban egy DNS-vizsgálatnak köszönheti a család, hogy ennyi idő után újra találkozhattak. A vizsgálatot egy hosszú rendőri nyomozás előzte meg, amely áprilisban hozott áttörést az ügyben. A hatóságok Szecsuán tartományban akadtak Mao nyomára, közel ezer kilkométerre onnan, ahonnan kiskorában elrabolták.

Mao-t közben örökbefogadta egy család, akik a rendőrségnek elmondták, hogy nem tudtak természetes úton családot alapítani. Így a feketepiac felé fordultak, körülbelül 700 euróért vették meg Mao-t. A fiú biológiai anyjával május tizedikén, a kínai anyák napján tudatták a jó hírt, Li azt mondja, ez volt élete legjobb ajándéka. Az anya végül a rendőrség sajtótájékoztatóján találkozhatott újra a fiával.

Kínában egyébként a mai napig nagy problémát jelent a gyermekekkel való kereskedelem. A szervezet, amellyel Li is együtt dolgozott jelenleg 15 ezer kisfiút és 7500 lányt keres, de a hatóságok szerint évente legalább 20 ezer gyermeket lopnak el, hogy később majd eladják őket egy elkeseredett családnak. Azzal a DNS-adatbázissal, amellyel Mao-t is megtalálták eddig 6000 eltűnési esetet oldott meg a rendőrség.

Forrás: Metro

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.