Nincs 29 milliárd forintnyi szabadon elkölthető forrás Győr kasszájában

Farkas Bazsi 2024-10-21 17:47:37
Hiába állította az előző városvezetés.

Az átadás-átvétel alatt és utána is jó sokszor elhangzott a volt városvezetés részéről, hogy 29 milliárd forinttal a kasszában vehetem át a Polgármesteri Hivatalt. A székfoglaló beszédemben erre, a valóságot azért jócskán kiszínező állításra már reagáltam, de úgy gondolom, hogy erről a témáról nem lehet eleget írni és beszélni. Hiszen mégiscsak a város pénzéről, közös vagyonunkról van szó - írja friss Facebook-posztjában Pintér Bence (TVSZ-LMP-Momentum) Győr polgármestere.


A Gazdálkodási Főosztály tájékoztatása alapján a tervezet szerint jelenleg 10,1 milliárd forintnyi kötelezettségvállalása van a városnak. Ennyi pénzt tervez a város elkölteni a működésére: azaz hóeltakarításra, beruházásokra, a közösségi közlekedés működtetésére.

Ezen felül 11 és fél milliárd forintot tervez a város elkölteni a Győr fenntartásában működő költségvetési szervek támogatására 2024-ben. Az óvodák, a bölcsődék, a szociális intézmények, a városrendészet és nem utolsó sorban az útkezelő rezsijének kifizetésére, a dolgozók bérére, a járulékok megfizetésére. Továbbá még az év végéig 1,2 milliárd forintot fog az állam inkasszálni szolidaritási hozzájárulás címén a város pénzéből.

Felelősen annyit állíthatok, a Gazdálkodási Főosztály tájékoztatása alapján, hogy a korábbi közgyűlés és városvezetés által meghatározott kiadásokra és állami elvonásokra megvan a fedezet a városban - zárt így a város első embere.

Szólj hozzá!

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.