Dézsi Csaba András démonai: Pintér Bence, Szabó Ákos, Ugytudjuk

ugytudjuk.hu 2024-10-21 17:32:00
Győr leköszönő polgármestere korábban tényként adott elő olyan fals információkat, amit nyilvános adatokból is ellenőrizhetett volna.

A múlt héten közölt egy interjút a 24.hu Dézsi Csaba Andrással (Fidesz-KDNP), Győr leköszönő polgármesterével. Ahol többek között Dézsi az Ugytudjuk.hu-val foglalkozott, többek között ezt mondta:

"(...) Így aztán teljesen váratlanul úgy alakultak az arányok, hogy Pintér Bence épphogy, de megnyerte a választást. Ebben valóban jelentős szerepe volt a szentiváni helyzetnek is. Melyet az építési vállalkozók által is jelentősen finanszírozott Ugytudjuk.hu gerjesztett. Hazugságokat terjesztve megijesztették a győri lakosságot. Győrszentivánon konkrétan azzal, hogy akkumulátorgyár fog oda épülni.

24.hu: (...) Utalt arra, hogy Pintér Bence kampányát bizonyos építési vállalkozók támogatták. A Győr Plusz önkormányzati hetilapban megjelent, hogy Szabó Ákos ingatlanfejlesztő „Pintér Bence megválasztott polgármesternek és szervezetének egyik támogató szimpatizánsa volt, már jóval a kampány előtt is”. Van arra bármi konkrét bizonyíték, hogy ő pénzzel támogatta Pintér Bencét vagy az őt jelölő szervezetet?

Szabó Ákos több helyen elmondta, hogy neki köze van az Ugytudjuk.hu-hoz, de más építési vállalkozók is mondták, hogy nekik az Ugytudjuk.hu-val anyagi kapcsolatuk van.

24.hu: Építési vállalkozók támogatták az Ugytudjuk.hu-t kiadó céget? [Az interjú készítője korábban együtt dolgozott Pintér Bencével az Ugytudjuk.hu regionális hírportálnál – a szerk.]

Nem tudom, konkrétan mit támogattak, de az biztos, hogy Pintér Bence a választás éjszakáján épp a megnevezett építési vállalkozóval ölelkezett."

Csakhogy sajnos Dézsi Csaba András nem mondott igazat. A 24.hu szerkesztősége megkereste a Dézsi által emlegetett személyeket és szerkesztőségünket is.

Pintér Bence (TSZV-LMP-Momentum) győri polgármester a következő rövid választ adta arra a kérdésre, hogy valóban Szabó Ákos vállalkozó vagy az egyik általa irányított cég finanszírozta-e a kampányát:

A kérdésekre az a válaszom, hogy nem.

Szerkesztőségünk az alábbi választ küldte meg:

"Miután a győriek megvonták a bizalmat Dézsi Csaba Andrástól, ő folyamatosan nem tesz mást mint másra mutogat a saját kudarca miatt. Sem Dr. Szabó Ákostól, sem cégétől, sem családtagja cégétől, sem cégnek cégétől, vagy Szabó érdekeltségébe tartozó cég üzleti partnerétől nem kapott sem pénzügyi, sem eszközbeli támogatást az Ugytudjuk.hu, vagy annak kiadó cége a Kő A Mezőn Nkft.

Dézsi Csaba András zöldségeket beszél.

A volt polgármester legutóbb szeptember 6. posztjában azt írta, hogy Nézzük a tényeket, majd arra tért ki, hogy: “leendő polgármesterünket, az Úgytudjuk oldal résztulajdonosa, egy ismert győri építési vállalkozó juttatta a polgármesteri székbe.”

Amikor sms-ben arra hívtuk fel a figyelmét, hogy az újságot kiadó cégnek két tulajdonosa van (Bár ez a cégnyilvántartásból könnyen lekérdezhető.): Ungár Péter és Farkas Balázs ügyvezető-főszerkesztő, Dézsi válasz nélkül így írta át a poszt szövegét:

“leendő polgármesterünket az Úgytudjuk oldal finanszírozója egy ismert győri építési vállalkozó juttatta a polgármesteri székbe.”

Hát ennyit a Dézsi Csaba András által közzé adott tényekről."

Szabó Ákos vállalkozó pedig azt válaszolta, hogy: “Én nem az a Szabó Ákos vagyok, biztos összetéveszt valakivel a Dézsi úr.”

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.