Áprilistól két komoly változás is végbemegy a szombathelyi közterület-felügyeletnél

Farkas Bazsi 2024-10-21 08:20:14
Mutatjuk miről van szó.

2025. április 1-től Városrendészet néven folytatja munkáját a szombathelyi Közterület-felügyelet. Azért döntött a változtatás mellett az önkormányzat mivel szinte az összes megyei jogú városnál így nevezik a település például: Győri Városrendészet, Kecskeméti Városrendészet, Miskolci Önkormányzati Rendészet, Eger Önkormányzati Rendészeti Csoport, Érd Városrendészeti Osztály, Újpesti Önkormányzati Rendészet, Hegyvidéki Rendészet, és Zuglói Önkormányzati Rendészet.

De nem csak a név az egyetlen változás. Kinőtték ugyanis az Ady téri irodát, így hamarosan költözik a felügyelet, a Városháza melletti épületbe a Kossuth Lajos utca 11-be. 

Az ingatlan a SZOVA tulajdonában van, az önkormányzat így a saját cégének fizet majd havi 1 millió 394 ezer 400 forint + ÁFÁ-t. 

November 1-től kezdik az épület technikai fejlesztését, április elsejétől pedig már innen fog működni az akkor már Városrendészet nevet viselő hatóság.

Az épület felújítása és a költözés közel 20-25 millió forintot fog felemészteni. Ezt az egyszeri költséget a polgármesteri hivatal fizeti ki. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.