Dézsi szerint az ok, amiért elveszítette a választást: Borkai

Farkas Bazsi 2024-10-18 09:59:21
A leköszönő polgármester abban is egy okot lát, hogy nem volt elég jó a kommunikációja.

A 24.hu készített Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) leköszönő győri polgármesterrel egy interjút. Dézsi ebben többek között arról is beszélt, hogy szerinte miért veszítette el a választást.

Az ezt firtató kérdésre az alábbi választ adta:

Az ok az, hogy Borkai Zsolt is elindult a polgármester-választáson.

Jól taktikázott az MSZP, az LMP és a Momentum alkotta baloldal. Megegyeztek Borkai Zsolttal. Mivel ő tudatosan és taktikusan Fidesz-kompatibilis jelöltnek hirdette magát, elvitt tőlem annyi szavazatot, ami elég volt a baloldal civilnek álcázott polgármesterjelöltjének, hogy megnyerje a választást.

Konkrétan mi volt a legnagyobb hiba, amit ön politikusként elkövetett és előidézhette a vereséget?

Bármily furcsa, de a kommunikáció. Voltak olyan hangok, hogy nem voltam szociálisan érzékeny. Ez terjedt el az emberek között, holott már csak a szakmám miatt is az vagyok, ez mégsem jött át, tehát itt valahol a kommunikáció elcsúszott. Hiába vezettem nyitott városházát, ahol bárki elmondhatta a véleményét, bizonyos ügyek kapcsán mégis kialakult ez a látszat. A szociális bérlakásoknál húsz évig nem emelte az önkormányzat a bérleti díjat. Az önkormányzati lakásokat kezelő Győr-Szol Zrt. azt javasolta, legyen emelés, amit én jóváhagytam. A mai fejemmel átgondoltabban csinálnám ezt, jobban kibővítettem volna a szociális hálót, mielőtt egy lakbéremelést keresztülviszünk. Ezzel kapcsolatban több belső vita is volt az emelést megelőzően. Ugyanilyen kommunikációs hiba történt a parkolási díjakkal is. A Szívügyünk Győr-bérlettel a győriek jelentős kedvezménnyel, havi két gombóc fagyi árából parkolhattak, de valahogy mégsem ez jött át. Ugyanaz történt, mint Győrszentiván esetén:

igazat mondtunk, de az emberek mégsem nekünk hittek. Tehát valahogy rosszul magyaráztuk el.

A teljes beszélgetés IDE kattintva olvasható el. 

Szólj hozzá!

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.