Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Farkas Bazsi 2024-10-16 14:11:00
Az állat maradandó sérüléseket okozott.

A Körmendi Járásbíróság tájékoztatása szerint gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, továbbá kötelezte mintegy 110 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott egy katafai kertes háznál tartotta a 2 éves, moszkvai őrkutya fajtájú, nagytestű hím kutyáját úgy, hogy a ház, bár kerítéssel be volt kerítve, azonban annak hátsó udvarát határoló kerítés rossz állapota miatt a kutya – felügyelet nélkül – ki tudott jutni a település közterületére.

Fotó: RTL Híradó

2023. július 29-én 22 óra körül a vádlott kutyája ismét kijutott a lakóingatlan területéről, és a közterületen megtámadta az éppen akkor ott tartózkodó a sértettet. A kutya a sértettre szemből ráugrott, aki ennek következtében háttal a földre esett, majd a sértettet az arcán megharapta, miközben a sértett a kezeivel a fejét és a nyakát próbálta védeni. E védekezés közben a kutya a sértett bal kezének I-es ujját is elkapta, azt szintén megharapta, a sértett az ujját úgy tudta csak kirántani a kutya szájából. Ezután a kutya a körmeivel, illetve szájával a sértett mellkasának bal oldalát tépte meg, majd a támadást hirtelen abbahagyta, s a sértettet otthagyva elfutott.

Rámugrott, leborított a földre, és akkor a számból kiharapott egy darabot, majd legyűrt, elkapta a nagyujjamat, és a felénél leharapta – mondta az áladozat Tóth Albert, az RTL Híradónak nem sokkal a támadás után. 

A sértett sérüléseit okozó kutyatámadás azért következett be, mert a vádlott a lakóingatlannál általa tartott kutya szökésének megakadályozásáról nem gondoskodott.

A sértett a kutya támadás következtében elszenvedett – nyolc napon túl gyógyuló – súlyos testi sérüléseket szenvedett el, nála maradandó fogyatékosság keletkezett, amelynek mibenléte hüvelykujj szinte teljes merevségében, emiatti jelentős fokú mozgás-beszűkülésében, a bal kéz szorítóerejének csökkenésében, a bal kéz finomfunkcióinak jelentős mértékű elvesztésében állapítható meg. Ezen túlmenően a sértettnél az arc és a mellkas egyik oldalának heges elváltozásai miatti esztétikai, kozmetikai károsodása is megállapítható.

Az ítélet jogerős.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.

Mit kell tudni az aranykalászos gazda képzésről?

A hírekben egyre többet olvasni arról, hogy a mezőgazdaság fellendülőben van. Sokan térnek át biogazdálkodásra, szívesen termelik meg maguk számára a szükséges gyümölcsöket, zöldségeket, és állattartással is egyre többen foglalkoznak.

Budapest, Debrecen és Pannonhalma környékén a legjobb élni 2024-ben

De Győrnek és Szombathelynek sincsen szégyenkezni valója.

Kondora István sárvári polgármester székfoglalójában az interneten hamis nevek mögé bújt várost ócsárlókról beszélt

Máhr Tivadart választották a képviselők alpolgármesternek. A megyei közgyűlés alelnöke pedig nyomott egy szexista megjegyzést.

6 millió forintnyi drogot csíptek el egy szombathelyi garázsban

Összehangolt akcióban fogták el a Vas vármegyei rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a kábítószer-kereskedőket.