Tóth Kálmán: Korábban az SZKKA maga kérte azt az építési telket, amivel kapcsolatban most elégedetlenkednek

Farkas Bazsi 2024-10-01 08:14:12
Ezer sebből vérzik ez a történet - mondta az Éljen Szombathely frakcióvezetője.

55 millió forint - ennyi lóg a levegőben lassan egy éve. Ez az a pénz, amit a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az önkormányzat költségvetéséből kapna meg, abban az esetben, ha a klub - beleértve a profi csapatot működtető Kft.-t, és az utánpótlást nevelő egyesületet - felállítaná azt a felügyelő bizottságot, ami a teljes pénzügyi helyzetét átvigyálhatná.

Most október 31. időpontban határozták meg annak végső dátumát, amíg az SZKKA teljesítheti a kívánt feltételeket. Ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője. 

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

"Ha az önkormányzat valakivel partnerként viselkedik, de az nem viszonozza, akkor annak következményei vannak. A költségvetés kapcsán hoztuk meg azt a döntést, hogy amennyiben az SZKKA, nem teljesíti azokat a feltéleket, amelyket szabtunk nekik e tekintetben, vagyis Koczka Tibor, képviselőtársunk delegálása, mind az SZKKA Kft., mind az egyesület felügyelő bizottságába, hogy ezáltal láthassuk, hogy hasznosulnak az általunk adott pénzek, ahogyan azt mi szeretnénk, ez esetben október 31-vel ez a határozat érvényét veszti.

15 + 40 millió forintról beszélünk. Én azt gondolom, hogy bármely más sportegyesület rendkívüli módon ürülne egy ekkora összegnek. Most azt látjuk, hogy valamilyen egyéb szempontok miatt ez nem annyira fontos az SZKKA-nak. Nem nagyon tudunk elmenni azokmellett az üzenet válogatások mellett, amelyek az elmúlt időszakban történtek a Pődör Zoltán vezette cég és az önkormányzat között. A tavaszi pengeváltásokat kbetően, amelyket betudtunk a választási kampánynak, és annak, hogy az elnök jelöltként indult a Fidesz színeiben. Mi azt gondoltuk, hogy ezzel a történet lezárult, úgy tűnik, hogy nem. 

Olyan jellegű politikai támadást folytatnak folyamatosan ellenünk, aminek semmi köze a sporthoz. És a leggusztustalanabb, hogy gyerekekkel próbál takarózni egy olyan esetben, amiben teljesen nyilvánvaló a felelőssége.

Most beszélgetünk arról, hogy 3 milliárd 100 millió forintnyi TAO-t fognak ráfordítani egy bizonyos csarnok beruházásra. Ez teljesen szuper. Nyilván leegyeztették a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Nyilván bemutatták a terveket, mert különben mire kapták volna a TAO-t. Nyilván bemutatták a terveket, ott volt egy tervező, aki ezt elkészítette. Nyilván a tervező kint volt azon a területen, ahol ők meg kívánják építeni a csarnokot. Arról a telekről beszélünk, amit mi adtunk nekik, ingyenesen.

És akkor, most a döntés után derül ki, hogy nincs oda út. Meg most derül ki, hogy van ott valami kupac. Ez most valami vicc? Hát hogy tervezte meg az ember? Azt akarja, hogy 200 millióért építsünk oda útcsatlakozás? 

Korábban egyébként éppen ők javasolták ezt a területet arra, hogy ide építkeznének. 

Valami ordas nagy bukfenc van ebben a történetben. És nem tudok másra gondolni, hogy a kifogásokat azért keresik, hogy aztán egyfajta magáncégek közötti megállapodással máshova vigyék el a csarnok beruházást. Aztán így lehessen valamilyen módon majd a forrásokat valamiféleképpen más célra fordítani, mint amiről a TAO határozat szól. Ezer sebből vérzik ez a történet" - zárt így Tóth.

Szólj hozzá!

Egy kiskorú kislányt vágtak meg Jánosházán a helyközi autóbuszjáraton

Vádat emeltek az elkövető, fiatalkorú férfival szemben.

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak a pénzügyőrök egy győri piacon

A közlemény szerint rutinellenőrzésen akadt fenn egy 23 éves férfi, aki egyebek között boxert, ólmosbotot, bozótvágót, pillangó- és rugóskést kínált a vásárlóknak.

Vas megyében a szombathelyi Együtt Olivérért Alapítvány kapta idén a legnagyobb összeget a felajánlott adó 1%-ból 

Egyetlen állatvédő egyesület fért be az egészségügyi alapítványok közé a top 5-be.

Kamu károkkal csalt ki 30 millió forintot biztosítóktól egy szombathelyi férfi

Esetenként 500 ezer és 14 millió forint közötti kártérítéseket igényelt.

Két és fél év alatt közel hétmillió forintot sikkasztott egy Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzati ügyintéző

Az összegeket részben kivette a házipénztárból, részben levette a település bankszámlájáról.

A megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása

Az elmúlt hónapok kifejezetten meleg napjai, hetei megmutatták, hogy a megfelelő árnyékolástechnika használatára minden otthonban szükség van. A hírek is tele voltak azzal, hogy naponta dőltek meg a melegrekordok. A jövő sem sejtet derűsebb képet, ennél csak melegebb nyarakra számíthatunk.

Ezért éri meg a fotónyomtatás – fotókönyv készítéssel együtt

Akár a fotónyomtatás, akár a fotókönyv elkészítése remek lehetőség arra, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, vagy éppen egy maradandó emléket készítsünk. Azonban a fotókönyvvel együtt egy vászonképet is tervezhetünk, amiről még egy kicsit később beszélünk.

A győri Fidesz újabb elképesztő húzása: ellehetetlenítik a város működését

Pintér Bence győri polgármester szerint Fidesz úgy alakítja át a város működtetésének szabályait, mintha egy kistelepülésről beszélnénk, nem pedig egy megyeszékhelyről.

Látványos megjelenés minden rendezvényen: a tökéletes roll-up titkai

A marketing világában egyetlen sikeres rendezvény, kiállítás vagy promóciós esemény sem képzelhető el anélkül, hogy a márkánkat ne képviselnénk egyedi, látványos eszközökkel. Az egyik ilyen hatékony és népszerű megoldás a roll-up, amely egyszerűsége és hordozhatósága miatt ideális megoldást jelent a figyelem felkeltésére.

Zöld Minősítést nyert az AGORA Savaria

A díjat azok a szolgáltatók kaphatják meg, akik teljesítik a minimum követelményeket.

Összeverekedtek két szomszéd Szentgotthárdon

A közös udvaron mérkőztek meg.

Rekordot döntött a vonulásra összegyűlt kék vércsék száma a Kárpát-medencében

11 ezer 751 éjszakázó kék vércsét számoltak 49 különböző helyen.

Áldozatsegítő Központ nyílt Győrben

Az áldozatok 20-25 százaléka, vagyis minden negyedik-ötödik ember jut el az áldozatsegítő központokba.

Régi álmunkat válthatjuk valóra egy gondozásmentes kerítés megépítésével

Talán éppen most is azon gondolkodnak páran, hogy miért kell ennyit foglalkozni a kerítések felújításával, javítgatásával. Elképzelhető, hogy akár évente is újra kell csiszolni és festeni. 

Behajtott a vasúti átjáróba a 8-as úton egy külföldi sofőr, letörte a sorompót

A járási ügyészség a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta.

Harmincegy ország versenyzői érkeznek a szombathelyi Torna-világkupára

A házigazda magyarokat öt férfi és négy női tornász képviseli majd.

Saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a kosárszövetség

A pénteken rajtoló 2024/2025-ös szezontól a saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ).

Kerítésépítéshez válassz gondozásmentes alumíniumot!

A kerítés meghatározó eleme az ingatlanoknak, ezért kialakítására, fenntartására gondot kell fordítani, azonban a hagyományos alapanyagok rendszeres karbantartást igényelnek, ami kevésbé felel meg a mai igényeknek, helyettük az alumínium ajánlott.