A megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása

ugytudjuk.hu 2024-09-27 18:52:40
Az elmúlt hónapok kifejezetten meleg napjai, hetei megmutatták, hogy a megfelelő árnyékolástechnika használatára minden otthonban szükség van. A hírek is tele voltak azzal, hogy naponta dőltek meg a melegrekordok. A jövő sem sejtet derűsebb képet, ennél csak melegebb nyarakra számíthatunk.

 

Egész évben fontos az árnyékolás

A megfelelő kiegészítő beépítése a nyári időszak mellett a többi évszakban is fontos. Annak szabályozása, hogy mennyi fény juthat be az otthonunkba, kifejezetten kényelmes funkció lehet a mindennapokban. A redőnygurtni jelenti az egyik legjobb megoldást a redőnyök mozgatásához. A modern árnyékolástechnikába tartozik és egyben a legolcsóbb módszer is. A műanyag ablak kialakításához szorosan kapcsolódik a redőny, amelyeknek a beszerelését az RS Ablak segítségével is meg lehet oldani.

A gurtni a legelterjedtebb kiegészítő, azonban nem mindegy, hogyan használjuk. Valószínűleg mindenki hallott már olyan esetről, amikor egy rosszul időzített, erőteljes mozdulattal sikerült elszakítani a gurtnit, a redőny pedig lecsapódott. Ilyenkor nincs más teendő, mint azonnal hívni a szakembert. Ez igazán kellemetlen tud lenni, akár az egész napot tönkreteheti, de az is előfordulhat, hogy több napot kell várni, mire kiérkezik a szakember, addig pedig marad a teljes sötétség.

Szerencsére nem olyan nehéz a redőnygurtni helyes használata. Csupán néhány dologra kell figyelni, de azokra mindennél jobban. Elkerülhetjük a kellemetlen és egyben költséges meghibásodásokat. Felhúzáskor mindig figyeljünk arra, hogy a redőny felhúzása a bevezetésre, azaz a nyílászáró síkjára közel merőlegesen történjen. Ha gyakran eltérünk ettől az iránytól, a bevezető oldalon becsúszhat a gurtni, ez pedig kikezdi az anyagát hosszú távon.

Nem azonnal jelentkeznek a problémák

A legtöbb esetben nem egy óvatlan mozdulat okozza a meghibásodást. Ahogy az idő múlik, és a helytelen húzások gyakorisága is növekszik, a gurtni szépen lassan S betűvé hullámosodik. Ez azért lehetséges, mert a húzás oldalirányba történik, így idővel “berágódik”, és akár teljesen be is ragadhat. Ha ez bekövetkezik, se le, se föl nem fogjuk tudni mozgatni a redőnyt. Egy jó darabig marad a sötétség vagy a világosság, amíg a szakember ki nem érkezik.

Fontos kiemelni, hogy ha megtörténik a baj, semmiképpen se próbáljuk mi magunk megoldani. Hívjunk szakembert, aki rendelkezik a szükséges tudással és eszközökkel a probléma elhárításához.

Van megoldás a gurtnin túl

Itt van például a zsinór, ami tökéletesen megfelel a redőny manuális működtetésére. Ha az árnyékolót azonban rendszeresen használjuk, naponta többször is, akkor érdemes lehet megfontolni egy motor beszerzését, amivel az egész műveletet automatizálhatjuk. A motor pontosan úgy fogja mozgatni a redőnyt, hogy az hosszú távon se használódjon el, sérüljön meg.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Ezért éri meg a fotónyomtatás – fotókönyv készítéssel együtt

Akár a fotónyomtatás, akár a fotókönyv elkészítése remek lehetőség arra, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, vagy éppen egy maradandó emléket készítsünk. Azonban a fotókönyvvel együtt egy vászonképet is tervezhetünk, amiről még egy kicsit később beszélünk.

A győri Fidesz újabb elképesztő húzása: ellehetetlenítik a város működését

Pintér Bence győri polgármester szerint Fidesz úgy alakítja át a város működtetésének szabályait, mintha egy kistelepülésről beszélnénk, nem pedig egy megyeszékhelyről.

Látványos megjelenés minden rendezvényen: a tökéletes roll-up titkai

A marketing világában egyetlen sikeres rendezvény, kiállítás vagy promóciós esemény sem képzelhető el anélkül, hogy a márkánkat ne képviselnénk egyedi, látványos eszközökkel. Az egyik ilyen hatékony és népszerű megoldás a roll-up, amely egyszerűsége és hordozhatósága miatt ideális megoldást jelent a figyelem felkeltésére.

Zöld Minősítést nyert az AGORA Savaria

A díjat azok a szolgáltatók kaphatják meg, akik teljesítik a minimum követelményeket.

Összeverekedtek két szomszéd Szentgotthárdon

A közös udvaron mérkőztek meg.

Rekordot döntött a vonulásra összegyűlt kék vércsék száma a Kárpát-medencében

11 ezer 751 éjszakázó kék vércsét számoltak 49 különböző helyen.

Áldozatsegítő Központ nyílt Győrben

Az áldozatok 20-25 százaléka, vagyis minden negyedik-ötödik ember jut el az áldozatsegítő központokba.

Régi álmunkat válthatjuk valóra egy gondozásmentes kerítés megépítésével

Talán éppen most is azon gondolkodnak páran, hogy miért kell ennyit foglalkozni a kerítések felújításával, javítgatásával. Elképzelhető, hogy akár évente is újra kell csiszolni és festeni. 

Behajtott a vasúti átjáróba a 8-as úton egy külföldi sofőr, letörte a sorompót

A járási ügyészség a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta.

Harmincegy ország versenyzői érkeznek a szombathelyi Torna-világkupára

A házigazda magyarokat öt férfi és négy női tornász képviseli majd.

Saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a kosárszövetség

A pénteken rajtoló 2024/2025-ös szezontól a saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ).

Kerítésépítéshez válassz gondozásmentes alumíniumot!

A kerítés meghatározó eleme az ingatlanoknak, ezért kialakítására, fenntartására gondot kell fordítani, azonban a hagyományos alapanyagok rendszeres karbantartást igényelnek, ami kevésbé felel meg a mai igényeknek, helyettük az alumínium ajánlott.

20 év, 1000 visszatelepített állat és az 5000. kígyó

Megszületett az újabb generáció a Rákosivipera-védelmi programban.

Több millió forintot csalt el az ügyfelektől egy postavezető

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves nővel szemben, aki postavezetőként több mint 7 millió forintot csalt el az ügyfelektől.

Megtiltják a parkolást a Márton Áron utca egy szakaszán

Kilenc utcában változik meg a forgalmi rend Szombathelyen.

Hogyan tudhatod meg, hogy ki hívott fel telefonon?

Az ismeretlen számokról érkező hívások mindannyiunk számára kellemetlenek lehetnek.

Fellélegezhet a 11-es Huszár úti Waldorf iskola

Egy szülő fizette ki a bérleti díj-tartozást.

Pintér Bence: Botrányos döntésekre készül a leköszönő közgyűlés fideszes többsége

Tiltakozásra hívja kedd délelőttre a győrieket az október elsején hivatalba lépő polgármester.