Elfogyott a türelem: október 31-ig kapott haladékot a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Farkas Bazsi 2024-09-23 18:15:00
Amennyiben eddig sem áll fel a Kft. és az egyesület felügyelő bizottsága, és nem történik meg a pénzügyi átvilágítás, úgy nem kapja meg a klub az ígért 55 millió forintos önkormányzati támogatást.

Újabb módosítást hajt végre a 2024-es költségvetésen a szombathelyi városvezetés. Ezt elsőként a ma délutáni Gazdasági és Jogi Bizottság tárgyalta. A napirendi pontnak egy érdekessége mindenképpen akadt, a városvezetés nem hagyja tovább lógva a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának címkézett 55 millió forintot.

A napirendi pont kitér arra, hogy korábban több feltételhez szabták az SZKKA Egyesületnek és a Kft.-nek szánt pénz kifizetését:

  • A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia által korábban megtett nyilatkozatnak megfelelően a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft-ben, valamint a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, mint sportegyesületben a vonatkozó dokumentumok módosításával felállításra kerül önkormányzati részvétellel működő felügyelőbizottság,
  • mindkét felügyelőbizottságba az Önkormányzat 1-1 tagot delegál, amely delegálást a Kft. és a sportegyesület elfogad,
  • a Kft-ben és sportegyesületben létrehozott felügyelőbizottságok megtartották az alakuló ülésüket.
  • A Kft. és a sportegyesület teljes működése tekintetében folyamatban lévő átvilágítás során a szakértővel a Kft. és a sportegyesület együttműködött, 
  • a Kft. és a sportegyesület írásban vállalja és garantálja a szakértő által megfogalmazott javaslatok teljeskörű végrehajtását.

Csakhogy eddig egyik sem valósult meg, annak ellenére, hogy a közgyűlés a Kft.-be Koczka Tibort (Pro Savaria) delegálta, és könyvizsgálót is megbízott a klub átvilágításával. Azonban a könyvvizsgáló munkáját elvégezni nem tudta. Ahogy az előterjesztés fogalmaz “az SZKKA együttműködésének hiánya miatt”.

A bizottság mai döntése szerint 2024. október 31-ben rögzítették annak a végső dátumát, amikor az SZKKA a vállalt kötelezettségeknek eleget tud tenni. Amennyiben ezt nem teszi meg úgy az önkormányzati támogatástól elesik.

Az SZKKA a jövőben is csak akkor fog kapni közpénzt az önkormányzattól, ha a fenti feltételeknek eleget tett. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Október 9-én jön az idei első Vasi El Clasico

18 órakor dobják fel a labdát az Aréna Savariában.

LMP: Lázár János ne akadályozza meg a kiemelt beruházásokról szóló népszavazást!

A zöld párt szerint pedig a magyar emberek alapvető joga és érdeke, hogy saját maguk dönthessenek az életüket befolyásoló legfontosabb döntésekről. 

Egyre több nézőt vonz be a szombathelyi színház

Közel 31 ezren vettek jegyet az idei első félévben.

Júliusban a bruttó átlagkereset 636 ezer 700 forint volt

A bruttó átlagkereset 13,9, a nettó átlagkereset 13,7, a reálkereset pedig 9,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Másodfokon is elítélték gyermekprostitúció miatt a szombathelyi férfit

A 60-as éveiben járó férfi a szexuális cselekményekről öt alkalommal készített mobiltelefonjával felvételeket a kiskorú sértett tudta és beleegyezése nélkül.

Hatékony védekezési mód a gyümölcsmoly ellen

A gyümölcsmoly jelentősen megnehezíti azok életét, akik nagyobb mennyiségű lisztet tartanak otthon. Aki maga süti a kenyeret és a tésztaféléket, annak márpedig muszáj ez ellen a kártevő ellen hatékonyan védekeznie.

Mi mindenre használhatjuk a sittes zsákot?

Valószínűleg mindenki ismeri ezt a terméket, amely leginkább strapabírásával és befogadóképességével tűnik ki a többi zsák közül. A név azonban ne tévesszen meg senkit, gyakrabban láthatjuk hasznát, mint gondolnánk.

A szombathelyi nemzetközi küzdősport gálán búcsúzik Veréb István

Veréb István világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó szombaton a Vendetta Fight Night nemzetközi küzdősport gálán zárja le sportpályafutását a szombathelyi Savaria Arénában.

El volt tiltva, mégis vezetett

A bíróság 2022 májusában 2 év 6 hónapra, majd 2022 júliusában 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Pénteken tetőzik a Duna Nagybajcsnál

A Lajta rekordvízállással tetőzik pénteken Mosonmagyaróvárnál.

Három havi jutalommal kell beérni Bebes polgármesternek

A testület nem szavazta meg a három havi pluszban adható juttatást.

Születésnapi ajándékötletek – ha valami kreatívra vágysz

Nehéz kreatív ajándékot találni egy születésnapra – főleg ha már a harmadik X-en is túl van az illető. Valószínűleg sok mindene megvan már: van szépen berendezett otthona, bármit meg tud magának venni.

Betört egy férfi egy kőszegi lakóházba, aminek megtalálta az elrejtett kulcsát

Közel 600 ezer forint értékben lopott el különféle szerszámokat, pálinkát és élelmiszereket.

Napos idő várható csütörtökön

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Csütörtök reggeltől lezárják a Révai utcát Győrben

Kiegyenesedik az S-kanyar, november végéig nem lehet végigmenni a Révai utcán.

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.