Miért tűnt el a közlekedésért felelős államtitkár? 

Farkas Bazsi 2024-08-29 15:56:00
Az LMP tette fel a nagy kérdést.

A MÁV kritikus állapotban van, a közlekedésért felelős államtitkár viszont eltűnt a nyilvánosság elől: úgy tűnik, elbujdokolt. Bár az LMP szerint erre minden oka megvan, mégis azt kérjük tőle, hogy - amíg a tisztséget viseli - térjen vissza és adjon magyarázatot arra, ami a magyar vasútnál történik és mondja el, hogyan állítják helyre rövid- és hosszabb távon a vasúti közlekedést.

1848. áprilisa óta a miniszter felelős mindenért, ami a területén türténik. A MÁV összeomlása közepette az építési és közlekedési miniszter például több napra eltűnt. Feltűnő viszont Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár hiánya is, aki még ennél is több ideje nem közölt önálló gondolatot a magyar vasút állapotáról a nyilvánosság előtt, pedig neki már a megnevezésében is konkrétan szerepel az, hogy a "közlekedésért felelős".

Bár a szégyenkezésre minden oka megvan, jobb lenne, ha az emberek és a rengeteg kárt szenvedett utasok elé állna, elmondaná, miért történnek a balesetek, miért nincs légkondicionálás ott sem, ahol lehetne, miért omlik most össze a vasúti rendszer. El kellene mondania, hogyan állítja helyre a kormány a vasúti közlekedést, hogyan szán rá jelentős többletforrásokat mind anyagi, úgy szakmai téren is. A presztízsberuházások és vásárlások, mint a repülőtér vagy a baráti irodaházak várhatnak, sokkal fontosabb dolgok vannak ma ezeknél - írta közleményben az LMP, Magyarország Zöld Pártja. 

Szólj hozzá!

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.