Jó hír, hogy a pergola nemcsak praktikus és kényelmes, hanem jó befektetés is lehet!

ugytudjuk.hu 2024-08-28 17:56:38
A pergola őse a kerti lugas, amely hűs árnyékot biztosított elődeinknek a nyári melegben. Fa tartóoszlopokra növényeket futtattak fel, ami így adott kényelmes pihenőhelyet szabadtéren. A mai változatok azonban jóval modernebbek és sokkal több funkciót is el tudnak látni. 

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan néz ki egy mai modern pergola, mit tud, és miért érdemes felépíttetni a kertünkben vagy az udvarunkon. 

Növeli az ingatlan értékét

A bioklimatikus pergola népszerű kültéri megoldás a lakótér kibővítéséhez, hiszen tulajdonképpen egy meghosszabbított nappali. Innovatív és esztétikus dísze lehet a kertnek, ráadásul kényelmes pihenőhely, baráti vagy családi találkozók helyszíne, ahol kellemesen tölthetjük el a szabadidőnket. 

Ha csak ennyinél megállna a történet, már így is megérné rá beruházni, de ha figyeljük az ingatlanpiaci híreket és a kínálatot is, akkor megtudhatjuk, hogy egy jól megtervezett és profin kivitelezett pergola a ház piaci értékét is megnöveli. Arról nem is beszélve, hogy az eladhatóságot is könnyebbé teszi. 

Amennyiben ez is szempont, illetve szeretnénk mindenképpen egy minőségi változatot a kertünkbe, akkor a Topredőny oldalát érdemes első körben felkeresni. Ha esetleg az árak riasztanak valakit vissza, fontos azt is hangsúlyozni, hogy a luxuskivitelek mellett léteznek költségkímélőbb megoldások is. 

Mennyibe kerül egy pergola?

A pergola árának meghatározása nem egyszerű, hiszen egyéni igényeket kell figyelembe venni. Tehát először meg kell határozni a méretet, illetve azt is, hogy milyen extrákkal szeretnénk felszereltetni. Ezek ismeretében lehet csak számításokat végezni. 

A Topredőnynél különböző méretek állnak rendelkezésre, de egyedire is szabható a pergola. Vannak szabadon álló, illetőleg falhoz rögzített típusok is, akár egy teraszt is le lehet fedni vele. Plusz funkciókat és komfortnövelő kiegészítőket is lehet kérni, amelyek nyilvánvalóan növelik a költségeket is. 

A továbbiakban megnézzük, hogy mitől emelkednek az árak, ha pergolát szereltetünk fel kertünkbe. 

A pergola árának alakulása

Esti használathoz körbefutó LED világítást is kérhetünk. Ha a széltől is védelmet szeretnénk, akkor lezárható oldalfalakat is kell rendelni. Textilárnyékoló vagy eltolható üvegfal is szóba jöhet, ez utóbbi masszívabb, a textil az oldalirányú napsütéstől is védelmet nyújt. Ha télikertként funkcionál a pergolánk, feltétlenül tetessünk bele fűtőtesteket is. 

Ha teljesen modernizálni szeretnénk, akkor motorizált és automata vezérléssel működtethető típust kell választanunk, illetve okosvezérlésben is gondolkodhatunk. A szenzorokkal felszerelt pergola az időjárási körülményekhez is tud alkalmazkodni, de a legkorszerűbb változatokat akár a távolból is irányíthatjuk az okoseszközünkkel.

Az ár tehát függ a méretétől, a funkcióktól és a kiegészítőktől is. Ennek függvényében célszerű megrendelni, ha tudjuk, mik az elvárásaink, illetve mennyit bír a pénztárcánk. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.