Pődör Zoltán nem tagadta, hogy nincsen meg a forrásuk a szombathelyi kézilabda-csarnok felépítésére

Farkas Bazsi 2024-08-27 08:31:39
Az SZKKA átláthatatlan működése miatt az önkormányzat visszaveheti a felajánlott telket.

"Hosszú kálvárián vagyunk túl, hiszen korábban is kaptam ígéreteket, 2019-ben például Nemény András ígérte meg, hogy két év alatt felépül a munkacsarnokunk, de nem valósult meg. Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök az áldozatos és kitartó munkájával viszont nem csak beszélt róla, hanem el is intézte, amiért nem lehetünk elég hálásak" - nyilatkozta Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető-elnöke két nappal az önkormányzati választás előtt, amikor arról tartottak sajtótájékoztatót - az Ugytudjuk.hu szerkesztőségének mellőzősővel -, hogy célba ért a munkacsarnok építési projektjük.

Bár úgy néz ki, hogy a választáson fideszes jelöltként induló Pődör kálváriája még közel sem ért véget. Ugyanis nem csak a szavazáson bukott hatalmasat a sportvezető, de az áprilisban bejelentett “most aztán már tényleg megépül” csarnok alapozásának dátuma is ködbe vész.

Fotó: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Facebook-oldal

Április 18-án a Vas Népe még arról írt, már idén megkezdhetik az építkezést, a kézilabda csapat weboldalán tegnap megjelent hír szerint 2025 elején kezdődhet egy a kivitelezés.

Pődör egyébként pár napja megjelent cikkünkre reagált. Amelyen - szerinte - valótlanságokat állítáttunk. Igaz helyreigazítási kérelem nem érkezett szerkesztőségünkhöz. Ebben ugyanis listáznia kellene, hogy álláspontjuk szerint mit írtunk valótlanul, és azzal szemben mi az igazság.

Hiába kerestük, azt sem találtuk meg közleményükben, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott 3 milliárd 215 millió forintos TAO hozzájárulás kézzelfogható pénz, vagy - ahogy azt mi is írtuk - adó forintokkal feltölthető keret, amelyhez még igen kemény és megfeszített lobbi kell, hiszen a címkézhető adónem lényege, hogy a vállalkozók dönthetik el, milyen szervezet kaphatja meg azt.

"A város eddigi pozitív, konstruktív hozzáállása biztosítja, hogy a héten pont kerül az ügy végére" - írta Pődör a csarnoknak helyet adó telekkel kapcsolatban. 

Május óta nem alapította meg az önkormányzat által a támogatások kifizetésének és a mintegy 100 millió forint értékű, egyébként nemzti vagyonnak számító, TELEK AJÁNDÉKOZÁSNAK feltételéül szabott felügyelő bizottságokat az SZKKA. Távol álljon tőlünk, hogy az SZKKA közleményében kételkedjünk, azonban a 55 millió forint, és az építési telek további sorsa is a FEB alakításon, és az életrehívott szervezet által végzett pénzügyi átvilágítás eredményétől függ.

Minden esetre amennyiben az augusztus 31. határidőt szerkesztőségünk értelmezte volna félre, akkor a héten nagy bejelentés várható a telek átadásáról. Bízunk benne, hogy az eseményre szerkesztőségünk is meghívást fog kapni.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.