Alkalmatlan sportolásra a Haladás Sportkomplexum csarnoka

Farkas Bazsi 2024-08-27 16:51:00
A bajnoki címvédő, kupagyőztes HVSE futsal csapata a hétvégi bajnoki meccsen pályaválasztói jogot cserélt, így hétfőn Budapesten játszik az együttes.

Alkalmatlan sportolásra a Haladás Sportkomplexum csarnoka, mivel a parketta állapota balesetveszélyes - tudta meg lapunk. A keletkezett probléma miatt a Haladás VSE NB 1-es futsal csapata el is cserélte a pályaválasztói jogot. A bajnoki címvédő és Magyar Kupa győztes eredetileg a Sportkomplexumban fogadták volna a TFSE-TENT Budapest együttesét, ám az MLSZ meccscentere szerint a bajnoki meccset így a fővárosban rendezik meg, hétfőn este háromnegyed kilenckor.

Meg nem erősített információink szerint a kézilabdánál használt wax tisztítószere évek alatt megoldotta a parketta ragasztóját, a felmosásnál használt víz így a parketta alá folyt ettől pedig megdagadt majd felpúposodott a parketta.

Hogy pontosabb információkkal is rendelkezzünk emailt írtunk Gál Sándornak a Sportkomplexumot üzemeltető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Amint választ kapunk újabb cikkel jelentkezünk.

Az Arena parkettáját megerősítették

2022 augusztusában 34 millió 400 ezer forintot költött el a szombathelyi önkormányzat az Arena Savaria parkettájának megerősítésére. Akkor a sportcsarnok padozata pontosan azért kapott plusz egy lakk réteget, hogy a parketta minden gond nélkül bírja a wax folyamatos letakarítását.

Amortizáció

7 éve adták át a Haladás Sportkomplexumot, akkor 15 milliárd 600 millió forintot költött el rá a magyar kormány. Bár az üzemeltetésére több pályázatot is kiírtak, végül az építésre létrehozott, önkormányzati projektcég a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. maradt az üzemeltető. Ezt 2020-ban államosították, végül a létesítmény legnagyobb arányban bérlő Haladás VSE-n keresztül adott állami támogatásból oldották meg az üzemeltetést. 

A 7 éves amortizáció első komolyabb jele a labdarúgópálya gyep minőségének leromlása volt. Ezt 153 millió forintért cserélték ki.

Mennyi a megtérülési idő?

Legutóbb a G7 gazdasági portál foglalkozott a 2014 óta átadott stadionok helyzetével. A Haladás Sportkomplexummal kapcsolatban azt írták, hogy számításaik szerint 340 év múlva térül meg az összes kiadás és bevétel.

A G7 számításaival azért vitatkoznánk, mert a portál csakis a labdarúgó meccsek nézőszámai alapján eladott jegyekkel kalkulált, miközben a futsal és a kézilabda meccsek miatt is van bevétele a létesítménynek. Sőt, az épület rendre ad helyet politikai és közéleti eseményeknek, ezek után szintén keletkezik bevétele. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.