A Babaváró hitel 30 év felett is elérhető?

ugytudjuk.hu 2024-08-15 15:02:01
A Babaváró támogatás az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendett. Kamatmentessége és a szabad felhasználhatóság nagy előnyt jelent a többi konstrukcióval szemben azok esetében, akik gyermeket terveznek. Az elmúlt időszakban változott néhányszor a szabályozás, ezért is érdemes beszélni arról, mi a helyzet 30 felett.

 

Mit kell tudni a Babaváró hitelről?

Ez egy, az állam által adott támogatás, amivel a kormány a gyermekvállalást akarja segíteni. Tizenegy millió forint is elérhető akár. Ha teljesítjük a szerződésben szereplő feltételeket, akkor a futamidő végéig kamatmentes lehet. A gyermeket vállaló családoknak ad segítséget, ezt a szerződésben is vállalni kell. Ha az első gyerek 5 éven belül megszületik, akkor a futamidő alatt végéig kamatmentes lesz a Babaváró hitel, amire a Banknavigator oldalán is lehet kalkulációt készíteni.

Második gyermek megszületésénél a hitel harminc százaléka kerül elengedésre, a harmadiknál pedig az aktuálisan fennmaradó tartozást sem kell visszafizetni. Akár húsz évre is igényelhető, a törlesztőrészlet pedig nem lesz magasabb, mint havi ötvenezer forint. Hasonlít egy személyi kölcsönhöz, mivel teljes mértékben szabad felhasználású. Számtalan előnye van, öt évig kamatmentes, de ha ennyi idő alatt nem születik gyermek, akkor a hitel kamatait vissza kell fizetni.

Megjelenése óta az egyik legnépszerűbb konstrukció, de oda kell figyelni a feltételekre, amelyeket akár a húsz éves futamidő alatt is végig teljesíteni kell. Számít az életkor is, mivel csak azok a házaspárok igényelhetik, ahol a feleség még nem töltötte be a 30. életévét. Az alsó korhatár alapjában véve 18 év lenne, a helyzet azonban nem ennyire egyszerű, mivel a pénzintézetek maguk is meghatározhatnak minimum életkort. Van, ahol 20, 21 vagy éppen 23 ez a határ mind a feleségnél, mind a férjnél.

Mi a helyzet 30 év felett?

Ha a feleség elmúlt 30, de még nem töltötte be a 41-et, akkor 2024-ben még igényelhetnek Babaváró támogatást, de csak akkor, ha már az igénylés beadásakor úton van a baba, azaz a magzat betöltötte a 12 hetes kort. A várandósságot igazolni kell a pénzintézetnek. A hitel egy vonzó lehetőség, mivel kamatmentes kölcsönt biztosít. Jelentős összeghez juthatunk kedvező feltételek mellett. 30 felett ez különösen fontos lehet, amikor a lakásvásárlás és a családalapítás kerül előtérbe. Az igénylés során nincsenek szigorú jövedelmi feltételek, ami a hozzáférést is megkönnyíti.

Pénzügyi stabilitás hosszú távon

Az egyszerűsített eljárásnak köszönhetően gyors az ügyintézés. Kiváló eszköz a jövőbeli anyagi biztonság megteremtéséhez. Igénylés előtt annyit kell tenni, hogy az aktuális banki feltételeknek alaposan utánajárunk. Ebben egy pénzügyi tanácsadó is tud segíteni, mivel bankonként eltérhetnek az egyéb, a törvényben nem meghatározott körülmények, feltételek. Mint látható, a Babaváró hitel jelenleg 30 év felett is elérhető, de már csak 2024-ben.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.

Eső után köpönyeg

A Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést.

Egy 33 éves férfit fogtak el a rendőrök Győrszabadhegyen, aki engedély nélkül vitt el Pannonhalmáról egy gépkocsit

Érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a kábítószer-gyorstesztje is pozitív eredményt mutatott.