Mit lehet tenni, ha elromlik a golyósoros teherautó kormánymű?

ugytudjuk.hu 2024-07-22 11:22:52
A nagyobb járművekben megtalálható golyósoros csavarorsós kormánygépek gyors ütemben terjedtek el. Ez a hidraulikus szervókormány fejlesztett verziójának köszönhető.

 

Hogyan működik ez a kormánygép?

A szóban forgó kormánygép működését és a kormánymű javítását a Szervokormány javítás csapata foglalta össze. A kormánygép orsóját a kormánykerék tengely kardáncsuklón keresztül forgatja. Az orsó ferde hatásvonalú csapágyazással axiális, valamint radiális irányokon stabilan megtámasztott.

Félkörös profilú, nagy emelkedésű menetet képeznek az orsón, ami golyósor segítségével mozgat egy elfordulás ellen megvezetett fogasléces csavaranyát. A fogasíves kormánykart a fogasléc közvetlenül forgatja. Annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen a kopást, valamint emelni lehessen a biztonság szintjét, két, egymástól független golyósor gondoskodik az alakzáró kapcsolat kialakításáról az anya és az orsó között.

Ez a megoldás jó, de meghibásodhat

Idővel egy jármű bármely alkatrésze elhasználódhat, meghibásodhat. Ez a megoldás sem jelent ez alól kivételt. Nem mindegy azonban, hogy kihez fordulunk, ha a golyósoros teherautó kormánymű bemondja az unalmast, és kormánymű javításra van szükségünk.

A Szervokormány javítás csapata már jó ideje foglalkozik személyautók és haszongépjármű kormányrendszerek felújításával, javításával. Vállalják kistehergépkocsik, kamionok vagy éppen buszok kormányművének felújítását egyaránt, függetlenül attól, hogy fogasléces megoldásról vagy golyósorosról van szó. Ha arra van szükség, a szervópumpa meghibásodását is orvosolni tudják.

Nem minden cég nyújt ugyanolyan komplex szolgáltatást

Kormánymű javítással nem foglalkoznak minden magyar településen. A Szervokormány javítás csapata sem rendelkezik szervizközponttal mindenütt az országban, viszont vállalják a meghibásodott alkatrész díjmentes elszállítását és visszaküldését is. Ez azt jelenti, hogy házhoz mennek a problémás komponensért, és ezért külön nem kell fizetni, csak a javítás díját számítják fel.

Amennyiben az élet úgy hozza, cseredarabot is biztosít a cég. Felújított kormánymű esetén természetesen számlát adnak az elvégzett munkáról, amit érdemes megőrizni, hiszen egy év garancia szól az ilyen kormányművekre, és még a megtett kilométerek számát illetően sem állítanak fel korlátokat.

Könnyű felvenni a kapcsolatot a céggel

A vállalkozás honlapján van egy online kapcsolatfelvételi űrlap, így még csak telefonálni sem kell probléma esetén. Elég ezt kitölteni, majd a futár a megadott helyre megy a hibás alkatrészért. Beszállítja a szakszervize, ahol bevizsgálják a hozzáértők.

A futárrendelő űrlapon a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat, azaz a neved, telefonszámod, e-mail-címed és a fizikai címet szükséges megadni. Ki kell választani egy legördülő listából a problémás alkatrészt, néhány szóban ki kell fejteni a pontos hibajelenséget, valamint az autó márkáját kérik még. Aki szeretné, természetesen telefonon is felhívhatja a céget.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.