Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

Farkas Bazsi 2024-07-13 11:04:01
A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

A sikeres műtét után azonban mindenképp be kell tartani pár szabályt a kellemetlenségek elkerülése és a problémamentes regeneráció érdekében.

Rengeteg ember tette már le a voksát a lézeres látásjavítás mellett, ám még mindig sokan küzdenek inkább a szemüveggel vagy a kontaktlencsével, mert úgy gondolják, hogy a műtét hosszú, esetleg fájdalmas, és hogy sokáig tart a lábadozás. Pedig a valóság teljesen más!

Igazából a VISUMAX típusú szemműtét se nem hosszú, se nem fájdalmas, és a felépülési időt sem úgy kell elképzelni, mint egy belgyógyászati műtét esetében. A percek alatt lezajló, valóban fájdalommentes kezelés után rögtön hazamehetünk, és mindössze pár fontos szabályt kell betartanunk, ha azt szeretnénk, hogy akadálytalan legyen a regeneráció.

Semmi szemdörzsölés

Lézeres, lebenyes látásjavítás után a legalapvetőbb szabály az, hogy nem szabad dörzsölni a szemet. A dörzsölési kényszert szerencsére enyhítheti az, hogy nem kell közben várnunk arra, hogy majd talán hetek múlva jobban láthatunk, hisz a lézeres szemműtétek első eredményeit már aznap érzékelhetjük! A lézeres látásjavítás egyik legtapasztaltabb hazai képviselőjénél, a Focus Medicalnál kezelt emberek például nagyon gyakran számolnak be arról, hogy már egyből a műtét után jobban látnak, a kép a továbbiakban pedig tovább tisztul. Persze a végső eredményhez szükség van arra is, hogy a beavatkozás után hat hétig tényleg ne dörzsöljük a szemünket.

Nem szabad megfeledkezni a szemcseppekről

A lézeres szemműtét után mindenképp alkalmazni kell a szakorvos által felírt, gyulladáscsökkentő szemcseppet, amelynek hatalmas szerepe van a megfelelő regenerációban, mivel megakadályozza, hogy a javítósejtjeink megpróbálják visszaállítani az eredeti állapotot, azaz a gyengébb látásélességet. Szintén fontos szerepe van a gyógyulásban a műkönny használatának (ami szintén csepegtetős kiszerelésben kapható), mivel a kezelés után előfordulhat szemszárazság, amelyet viszont remekül lehet enyhíteni a műkönnyel. Mindkét típusú cseppet addig kell alkalmazni, ameddig a szakorvos javasolja.

Négy hétig no makeup!

Aki a lézeres látásjavítást választja, az egyúttal a „természetes szépséget” is választja - ha csak mondjuk négy hétre is. A beavatkozás után egy hónapig ugyanis nem szabad sminkelni, mert - amellett, hogy nem szabad piszkálni a szemet - a sminkeszközökön olyan baktériumok élhetnek, amelyek nagy galibát okozhatnak a gyógyuló szemben. A sminktilalomból könnyű kikövetkeztetni, hogy az arcmosással is csínján kell bánni a kezdeti időszakban. Az első két hétben a szemet nem szabad bő vízzel mosni, csak egy megnedvesített vattakoronggal megengedett óvatosan áttörölni az első napokban csak a szemkörnyéket, majd a továbbiakban a szemhéjat is, méghozzá felülről lefelé irányuló mozdulatokkal.

Kímélő üzemmód

Nagyon fontos, hogy a lézeres szemműtét után az első 14 napban nem javasolt fizikailag túlzottan megerőltető munkát végezni, súlyt emelni vagy más megerőltető sportot űzni. Persze ez nem jelenti azt, hogy meg sem moccanhatunk hetekig, hisz a (nem megerőltető fizikai) munkához akár másnap, a műtétet követő első kontrollvizsgálat után vissza is térhetünk, ha a szakorvos is elégedett az eredménnyel.

Jól látszik tehát, hogy valójában nincs rettentően sok szabály, viszont azt a párat, amelyet a klinika és az orvos megszab, bizony be kell tartani. Aki úgy van vele - mint megannyian előtte -, hogy a szabályok betartása csekély áldozat az éles látáshoz képest, amit a beavatkozás nyújthat, az jelentkezzen be a nagy múltú Focus Medicalhoz egy alkalmassági vizsgálatra!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.