A kámoni születésű Charlie a kezdetekről énekel Kökény Attila és Rakonczai Viktor közös dalában: „Együtt a bárban”

Farkas Bazsi 2024-07-11 17:31:00
A 77 éves művész egy új dalban elevenítette fel a kezdeteket, amikor még az első bárokban lépett fel Vas megyében.

Torony nemcsak a kenyér miatt oly kedves a vasi embereknek, hanem legendás magyar énekesünk, Horváth Charlie is itt cseperedett fel. A 77 éves művész egy új dalban elevenítette fel a kezdeteket, amikor még az első bárokban lépett fel Vas megyében, mely együttműködésre szintén közös sorson osztozó Kökény Attila és szerző-előadótársa Rakonczai Viktor kérte fel. Az együtt alkotó kultikus duó gyermekkori vágya teljesült azzal, hogy új dalukat Charlie-val készíthették el. Az "Együtt a bárban" című közös igazi hangszeres, nyári örömzene, melyben a főszereplők felidézték első zenei kalandozásaik élményét egy jó hangulatú videóklippel együtt.

Legközelebb a páros pedig július 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adja elő különleges vendégével, Charlie-val és kibővült zenekari kísérettel, mely egy nagybejelentést is tartogat.

Egy csodálatos szinergia jött létre, amikor Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben úgy döntött, hogy együtt folytatja a zenélést. Habár mindketten nagy hírnévre tettek szert az elmúlt évtizedekben, egymás között mégis egy új időszámítás indult el. A folyamatos koncertezés mellett 11 év után első felvételüket tavaly adták ki, melyet most a legendás énekessel, Charlie-val közös projekt követ.

„Szerettem volna egy olyan életérzést átadni a dallal, amit Atti és Charlie annak idején a vendéglátó világban éltek át, nem véletlenül lett a címe a dalnak - Együtt a bárban” – árulta el a zeneszerzőként is részt vállaló Viktor az együttműködés hátteréről.
Kétség sincs afelől, hogy Kökény Attila számára is kiugró ez a közreműködés, így mesélt róla: "Bakancslistás álmom volt, hogy egyszer együtt énekeljek Charlie-val, annyi hála és szeretet van a szívemben, hogy ez most sikerült! Gyakorlatilag olyan vagyok, mint egy kétéves kisgyerek, aki megkapta a hőn áhított karácsonyi ajándékát!"

S hogy miért is azonosult könnyen a felkéréssel a 77 éves művész? Nemcsak zeneileg, de a magánéletben is látja a párhuzamot Charlie:

"Ezer éve ismerem Viktort és Attilát, nagyon szeretek velük dolgozni. Ráadásul az is közös bennünk, hogy az én fiam is baromi jól énekel, csakúgy, mint Attilának” – mondta el a nemrég életműkönyvvel is jelentkezett ikon.

A számhoz készült videóklipben az emblematikus whisky is előkerül, így koccintanak a művészek és egy kis időre képzelhetjük el ismét a három művészt, ahogy újoncként egy zongorával díszített, félhomályos bárban tarthatták első koncertjeiket.

KÖZELEG A FINÁLÉ

Rakonczai Viktor és Kökény Attila azonban most már fantasztikus élőzenekaros nívóval koncertezik az ország több pontján és készülnek jelenlegi turnéjuk, az ÉBREDÉS végső állomására. Nemcsak a nagyszerű újdonságot adják elő Charlie-val közösen, de számos más meglepetés mellett egy nagyhírt is terveznek bejelenteni a vendégeknek július 13-án a Budapest Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 20 órai kezdéssel.

Frissítés

Több olvasónk is jelezte, hogy rosszúl tudjuk Charlie születési helyét. Nos, az énekes 2021-ben kapott csillagot a Szombathelyi Hírességek sétányán. Ő maga beszélt akkor arról, hogy Szombathelyen, Kámonban született, ám Toronyban anyakönyvezték. A nyarakat pedig rendszeresen a séi nagyszülőknél töltötte.

 

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.