A húsételeken túl is van élet!

ugytudjuk.hu 2024-07-10 11:49:59
A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Vannak, akik számára ez környezetvédelmi, ideológiai vagy egyéb megfontolásból fontos, és ezért nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket, de ugyanezen okokból egyes vállalatok is nagy hangsúlyt fektetnek rá. 

Ma már könnyen eleget tehetünk ezen követelményeknek, ugyanis számos étterem kínálatában találhatók húsmentes fogások. A céges események alkalmával a catering is biztosítani tudja. Cikkünkben erről lesz szó. 

Kerüljenek egészséges finomságok a tányérokra!

A húsmentes étkezés rengeteg nyers, párolt, főtt és sült zöldség- és gyümölcsfélét tartalmaz, amelyek tele vannak tápanyagokkal, különösen vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az emberi szervezet számára fontos, hogy a táplálékokból fedezni lehessen ezen igényeket, ez biztosíthatja az egészséges működést. 

A cégekre vetítve ez azt jelenti, hogy ha egészséges finomságokat kínálnak a munkavállalóik számára, akkor azok immunrendszere erősebb lehet, ami kevesebb betegszabadságot, kiesést jelent a munkából. 

A környezet védelme mellett elkötelezett vállalatok számára fontos lehet, hogy csökkenteni tudják az ökológiai lábnyomukat, amelynek egyik módja, hogy elutasítják a klímaváltozásért felelős húsipari termékek beszerzését, fogyasztását. A húsmentes hidegtálak és más fogások előállítása kisebb víz- és energiafogyasztást eredményez, ráadásul nem jár együtt az állatok szenvedésével sem. 

Változatos és ízletes növényi alapú ételek

A húsevők számára elképzelhetetlennek tűnik a húsmentes élet, husz akik nem ismerik, unalmasnak gondolják a vegán ételeket. Pedig számtalan nemzet konyhájában találni kreatívan és ízletesen elkészített növényi finomságokat, amelyek ráadásul megfelelő elkészítés mellett tápérték szempontjából is tökéletesek, hiszen tartalmaznak valamennyi, a szervezet számára szükséges fehérjét, illetve más tápanyagokat.

A húsmentes hidegtálak rendelésével elnyerheted a húst nem fogyasztó alkalmazottak tetszését, prezentálhatod számukra, hogy mindenkivel egyformán törődsz, és példát, izgalmas újdonságokat mutathatsz a többieknek is. 

További hasznok

Növényi finomságokból készült ételekkel tovább színesítheted a repertoárt, emlékezetessé teheted a rendezvényeket, pozitívan befolyásolhatod a rendező cég megítélését. Megmutathatod általa, hogy vállalkozásod számára fontos a környezet védelme.

Számos ilyen étel megfelelő lehet a glutén- és laktózmentes vagy egyéb speciális étrendet követők számára is, így még nagyobb kör számára biztosíthatsz elégedettséget. Ráadásul ezen ételek rendszerint kevesebbe is kerülnek, mint a húst tartalmazó alternatívák.

Amennyiben céges rendezvény megtartására készülsz vagy a dolgozók számára biztosítanál egészséges finomságokat a hétköznapokban, fontold meg húsmentes hidegtálak rendelését!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.