A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

ugytudjuk.hu 2024-07-09 09:15:35
Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is. 

A megfelelő alap segítségével még a nagy mennyiségű csapadék sem jelent problémát, a tető pedig megvéd a beázástól, az időjárás hatásaitól.

Egy hatékony tetőfedő anyag még a fűtésszámlát is csökkentheti

A gondosan elkészített, minőségi alapanyagokból megalkotott tetőszerkezet mellett még a meleg sem fog kiszökni a fűtésszezon alatt, nyáron pedig segít hűvösen tartani az ingatlant. Ahhoz, hogy a tökéletes végeredményt érjük el, érdemes a Káplár fatelep tetőfedő anyagainak kínálatából válogatni. Többféle alternatíva áll előttünk, ezért jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az egyes termékek milyen előnnyel rendelkeznek. 

Az egyik biztos választás a bitumenes zsindely, ami leginkább akkor jelent tökéletes megoldást, ha könnyű és praktikus alapanyagot keresünk. Fontos azonban arra is figyelni, hogy a tetőszerkezet ebben az esetben nem bír el nagyobb súlyt. 

A bitumenes zsindely kifejezetten rugalmasnak, jól hajlíthatónak számít, így konkrétan bármilyen felületre egyszerűen fel tudjuk illeszteni. Alátétlemezre és fogadószerkezetre is szükség van, de még ennek ellenére is a költséghatékony megoldások közé tartozik, mivel gyorsabban el lehet készíteni és az anyagveszteség is kisebb lesz.

Ellenálló anyag, a nedvesség bejutását is teljes mértékben kizárja, az UV sugaraknak maximálisan ellenáll. Egyszerű a felhelyezése, az új tetőhöz olykor még szakemberre sincs szükség, szakmai háttér nélkül el lehet kezdeni a munkát. Zsindelyszegek is kellenek a sikeres kivitelezéshez, továbbá többféle (zöld, vörös) szín közül választhatunk.

A tetőcserép sosem megy ki a divatból

A tetőcserép igazi örökzöld megoldásnak számít a tetőfedő anyagok esetében. Strapabíró és egyben esztétikus is. Kerámia- és betoncserép is elérhető a piacon, amelyek számtalan színben, stílusban választhatóak. A kerámia kisebb súllyal rendelkezik, természetes anyagból készül, a szellőzése is remek lesz, valamint a páraáteresztő tulajdonsága is kiemelkedő.

A betoncserép nehezebb, jobban terheli a tetőszerkezetet, de a viharoknak is hatékonyabban ellenáll. A fagykároknak minimális az esélye, nedvességből is kevesebbet szív magába, mint a kerámiacserép.

A szigetelésről se feledkezzünk meg

Ezt a legegyszerűbben egy tetőfólia segítségével oldhatjuk meg. Egy ilyen fólia három rétegből áll, hogy a csapadékkal szemben ellenálló legyen, továbbá még a belső hő okozta párát is át tudja ereszteni. 

A középső réteget nevezik membárrak, figyelni kell a jelölésekre is, hogy milyen vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik az adott fólia. A W1 számít a legjobbnak, minél nagyobb a szám, annál rosszabb a minőség.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.