A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

ugytudjuk.hu 2024-07-09 09:15:35
Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is. 

A megfelelő alap segítségével még a nagy mennyiségű csapadék sem jelent problémát, a tető pedig megvéd a beázástól, az időjárás hatásaitól.

Egy hatékony tetőfedő anyag még a fűtésszámlát is csökkentheti

A gondosan elkészített, minőségi alapanyagokból megalkotott tetőszerkezet mellett még a meleg sem fog kiszökni a fűtésszezon alatt, nyáron pedig segít hűvösen tartani az ingatlant. Ahhoz, hogy a tökéletes végeredményt érjük el, érdemes a Káplár fatelep tetőfedő anyagainak kínálatából válogatni. Többféle alternatíva áll előttünk, ezért jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az egyes termékek milyen előnnyel rendelkeznek. 

Az egyik biztos választás a bitumenes zsindely, ami leginkább akkor jelent tökéletes megoldást, ha könnyű és praktikus alapanyagot keresünk. Fontos azonban arra is figyelni, hogy a tetőszerkezet ebben az esetben nem bír el nagyobb súlyt. 

A bitumenes zsindely kifejezetten rugalmasnak, jól hajlíthatónak számít, így konkrétan bármilyen felületre egyszerűen fel tudjuk illeszteni. Alátétlemezre és fogadószerkezetre is szükség van, de még ennek ellenére is a költséghatékony megoldások közé tartozik, mivel gyorsabban el lehet készíteni és az anyagveszteség is kisebb lesz.

Ellenálló anyag, a nedvesség bejutását is teljes mértékben kizárja, az UV sugaraknak maximálisan ellenáll. Egyszerű a felhelyezése, az új tetőhöz olykor még szakemberre sincs szükség, szakmai háttér nélkül el lehet kezdeni a munkát. Zsindelyszegek is kellenek a sikeres kivitelezéshez, továbbá többféle (zöld, vörös) szín közül választhatunk.

A tetőcserép sosem megy ki a divatból

A tetőcserép igazi örökzöld megoldásnak számít a tetőfedő anyagok esetében. Strapabíró és egyben esztétikus is. Kerámia- és betoncserép is elérhető a piacon, amelyek számtalan színben, stílusban választhatóak. A kerámia kisebb súllyal rendelkezik, természetes anyagból készül, a szellőzése is remek lesz, valamint a páraáteresztő tulajdonsága is kiemelkedő.

A betoncserép nehezebb, jobban terheli a tetőszerkezetet, de a viharoknak is hatékonyabban ellenáll. A fagykároknak minimális az esélye, nedvességből is kevesebbet szív magába, mint a kerámiacserép.

A szigetelésről se feledkezzünk meg

Ezt a legegyszerűbben egy tetőfólia segítségével oldhatjuk meg. Egy ilyen fólia három rétegből áll, hogy a csapadékkal szemben ellenálló legyen, továbbá még a belső hő okozta párát is át tudja ereszteni. 

A középső réteget nevezik membárrak, figyelni kell a jelölésekre is, hogy milyen vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik az adott fólia. A W1 számít a legjobbnak, minél nagyobb a szám, annál rosszabb a minőség.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?