Közel félmilliárd forintos a hiány - Jövő héten kedden lesz a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlése

Farkas Bazsi 2024-07-05 07:13:38
Amennyiben nem lesz új ügyvezető, felszámolás kezdődhet. A szombathelyi önkormányzat ezt szorgalmazza.

Július 9-én, kedden 15:30-kor a Haladás Sportkomplexumban tartja következő taggyűlését a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.

A napirendi pontok között olyanok szerepelnek, mint a pénzügyi helyzet áttekintése, a munkavállalókkal kapcsolatos tájékoztatás, az NB III-as nevezéssel kapcsolatos döntések meghozatala valamint új ügyvezető és felügyelő bizottsági tagok megválasztása.

Információink szerint a cégnek közel félmilliárd forintos tartozása van. Ezt csakis tagi kölcsönök befizetésével lehetne rendezni.

A csapatnak - mivel fél éve (Erről Szakály Attila, korábbi játékos beszélt a múlt heti ankéton.) nem fizettek bért a profi labdarúgóknak, így azok szerződése autómatikusan felbomlott - nincsen játékosa. Így az a szándék fogalmazódott meg, hogy bár NB III-as licencet kapott a Kft. de lemond az indulásról. 

Czeglédy Csaba (független) Haladás ügyekben eljáró önkormányzati képviselő lapunknak azt mondta, álláspontja szerint a Kft.-nek nem szabadna indulnia az NB III-as pontvadászatban, ugyanis annak feltételei egyáltalán nincsenek biztosítva.

Sokak szerint rossz szájízt hagyna mind a szurkolókban, mind az MLSZ-ben, ha a Labdarúgó Kft. úgy indulna el az NB III-ban, hogy nem tud kiállni az első bajnoki meccsen, mert nincsen csapata. Amennyiben a Haladás Kft. lemond az indulás jogáról, úgy komoly esély nyílna meg akár az Akadémia, akár a Haladás VSE előtt, hogy felkérjék az NB III-as indulásra.

Májusban mondott le az ügyvezetői posztról Szántó Erzsébet. Amennyiben 60 nap után sem lesz új ügyvezetője a cégnek, úgy nem tud tovább törvényesen működni, ebben az esetben pedig megkezdődik a Kft. felszámolása. Ez a dátum a taggyűlés napja, vagyis július 9.

Czeglédy megkeresésünkre erre is reagált:

A munkavállalók szempontjából ez lenne az egyetlen megoldás - ha már a többségi tulajdonos nem tudja biztosítani a működés feltételét -, így ugyanis megkezdődne a felszámolás, ami azt jelenti, hogy a munkavállalók - a labdarúgóktól a szertárosig - a bérgarancia alapból megkaphatnák legalább az elmaradt bérük egy részét, ami segítség lenne a fél éve fizetés nélkül élő embereknek - mutatott rá a képviselő.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.