Betekintés a fűmagok világába 

ugytudjuk.hu 2024-06-28 16:13:27
A fűmagok kiemelt szerepet töltenek be az életünkben. Belőlük nő ki a pázsit, az a biztonságos és egészséges felület, ami alapot ad a szabadidő eltöltéséhez, széppé varázsolja a városi parkokat, közterületeket, vagy a kertes házunk, nyaralónk udvarát.

 

Fűmagok, fűmagkeverékek – honnan szerezzük be?

A Hanga Kertészet a Barenbrug termékeit kínálja leendő ügyfeleinek. Ezek az eltérő igényeknek megfelelően összeállított fűmagkeverékek Önnek is ideális opciót jelentenek, ha épp füvesítésbe kezdene. 

A holland Royal Barenbrug Group 1904-ben kezdte meg a tevékenységét, a családi vállalkozást ma már a negyedik generáció irányítja. A vetőmagcég mindent tud a füvek világáról – 18 országban 29 leányvállalata működik, fűmag keverékeiket több mint 90 országban forgalmazzák. Termékeik ott vannak a parkokban, a kertek díszpázsitjaiban, a sportpályák és játszóterek erős és egyben esztétikus felületeiben. 

A következőkben ismerjen meg Ön is néhányat a termékeik közül!

Barenbrug Bar Power RPR (sport) fűmag 

Egy gyors fejlődésű fűmagkeverék, ami strapabíró, sűrű, erős pázsitot ad. A keverékben a Réti perje garantálja a strapabíró képességet, amit a gyors kelés és fejlődés érdekében Angolperjével társítanak. 

Mivel jó a regenerációs képessége, így alkalmas új vetésre és felülvetésre is. Ellenáll a betegségeknek, esztétikus, széleskörűen felhasználható, alkalmas kertek, parkok, sportcélú felületek kialakításához. Környezetkímélő és gazdaságos fenntartást biztosít, ami nagyon lényeges napjainkban.

Dichondra repens, kúszó pázsitszulák

Dichondra repens, azaz kúszó pázsitszulák egy évelő talajtakaró növény, ami élénkzöld színű, és gyorsan nő. A gyep helyettesítését szolgálhatja, a talajt sűrűn beborítja. Vetés utáni csírázási ideje 7-14 nap a körülmények függvényében. Kezdetben szükség van gyakoribb öntözésre a gyors csírázás elérése érdekében. Első alkalommal akkor kell nyírni, amikor a növényzet eléri az 5 cm-es magasságot. 

Barenbrug Mikrohere

Pillangós növény, amelynek a gyökerén olyan Rhizobium baktérium fajok élnek, amelyek képesek megkötni a levegő nitrogén tartalmát.

A Barenbrug Resilient Blue Sport fűmag 

A legnehezebb időszakokban is megbízható a teljesítménye – jól tolerálja a szélsőségeket és a legnehezebb körülményeket. Olyan fűfajtákat tartalmaz, amelyeknek kiváló az ellenálló képessége. A Poa pratensis (Réti perje) fajták magjai Yellow Jacket Water Manager bevonattal vannak ellátva, ez az egyedülálló vetőmagkezelési eljárás optimális nedvességtartalmat biztosít az elvetett magok számára.

Ennek köszönhetően a fűmagok gyorsan csíráznak, a még sérülékeny növények probléma nélkül egészséges, életerős pázsittá képesek fejlődni. Gyorsan regenerálódnak forróság és szárazság után is.

További Barenbrug termékek: a Barenbrug Shadow Gazon (árnyéktűrő) fűmagkeverék, a Barenbrug SOS Super Over Seeding, a Barenbrug Watersaver fűmag.

 A széles választékban Ön is megtalálja a legmegfelelőbbet!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.