Betekintés a fűmagok világába 

ugytudjuk.hu 2024-06-28 16:13:27
A fűmagok kiemelt szerepet töltenek be az életünkben. Belőlük nő ki a pázsit, az a biztonságos és egészséges felület, ami alapot ad a szabadidő eltöltéséhez, széppé varázsolja a városi parkokat, közterületeket, vagy a kertes házunk, nyaralónk udvarát.

 

Fűmagok, fűmagkeverékek – honnan szerezzük be?

A Hanga Kertészet a Barenbrug termékeit kínálja leendő ügyfeleinek. Ezek az eltérő igényeknek megfelelően összeállított fűmagkeverékek Önnek is ideális opciót jelentenek, ha épp füvesítésbe kezdene. 

A holland Royal Barenbrug Group 1904-ben kezdte meg a tevékenységét, a családi vállalkozást ma már a negyedik generáció irányítja. A vetőmagcég mindent tud a füvek világáról – 18 országban 29 leányvállalata működik, fűmag keverékeiket több mint 90 országban forgalmazzák. Termékeik ott vannak a parkokban, a kertek díszpázsitjaiban, a sportpályák és játszóterek erős és egyben esztétikus felületeiben. 

A következőkben ismerjen meg Ön is néhányat a termékeik közül!

Barenbrug Bar Power RPR (sport) fűmag 

Egy gyors fejlődésű fűmagkeverék, ami strapabíró, sűrű, erős pázsitot ad. A keverékben a Réti perje garantálja a strapabíró képességet, amit a gyors kelés és fejlődés érdekében Angolperjével társítanak. 

Mivel jó a regenerációs képessége, így alkalmas új vetésre és felülvetésre is. Ellenáll a betegségeknek, esztétikus, széleskörűen felhasználható, alkalmas kertek, parkok, sportcélú felületek kialakításához. Környezetkímélő és gazdaságos fenntartást biztosít, ami nagyon lényeges napjainkban.

Dichondra repens, kúszó pázsitszulák

Dichondra repens, azaz kúszó pázsitszulák egy évelő talajtakaró növény, ami élénkzöld színű, és gyorsan nő. A gyep helyettesítését szolgálhatja, a talajt sűrűn beborítja. Vetés utáni csírázási ideje 7-14 nap a körülmények függvényében. Kezdetben szükség van gyakoribb öntözésre a gyors csírázás elérése érdekében. Első alkalommal akkor kell nyírni, amikor a növényzet eléri az 5 cm-es magasságot. 

Barenbrug Mikrohere

Pillangós növény, amelynek a gyökerén olyan Rhizobium baktérium fajok élnek, amelyek képesek megkötni a levegő nitrogén tartalmát.

A Barenbrug Resilient Blue Sport fűmag 

A legnehezebb időszakokban is megbízható a teljesítménye – jól tolerálja a szélsőségeket és a legnehezebb körülményeket. Olyan fűfajtákat tartalmaz, amelyeknek kiváló az ellenálló képessége. A Poa pratensis (Réti perje) fajták magjai Yellow Jacket Water Manager bevonattal vannak ellátva, ez az egyedülálló vetőmagkezelési eljárás optimális nedvességtartalmat biztosít az elvetett magok számára.

Ennek köszönhetően a fűmagok gyorsan csíráznak, a még sérülékeny növények probléma nélkül egészséges, életerős pázsittá képesek fejlődni. Gyorsan regenerálódnak forróság és szárazság után is.

További Barenbrug termékek: a Barenbrug Shadow Gazon (árnyéktűrő) fűmagkeverék, a Barenbrug SOS Super Over Seeding, a Barenbrug Watersaver fűmag.

 A széles választékban Ön is megtalálja a legmegfelelőbbet!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.