Így történjen a névjegykártya átadása

ugytudjuk.hu 2024-06-27 16:25:35
Az üzleti siker egyik alappillére a jó benyomás, ami leginkább az első pillanatokban dől el. Ha a veled szemben álló rossz polcra teszi, akkor abból már nehéz jó üzletet csinálni, viszont ezek a pillanatok azok, amikor lenyűgözni is könnyebb a másikat, ami aztán nagyban segíti a későbbi kommunikációt.

Az első benyomás alakításának egyik fontos eszköze a névjegy és annak átadása, ezért is fontos, hogy ezzel kapcsolatban felkészült legyél minden helyzetre. Szerencsére a CardInMove digitális névjegykártya blogja számos jó tanáccsal szolgál a témában.

A névjegy szerepe az etikettben

Minden olyan üzletágban, ahol fontos a hálózatépítés, szükség van névjegyre, hiszen az elérhetőségeidet valamilyen módon át kell adnod a másiknak a számára hasznos infókkal egyetemben. Ez a dolog praktikus oldala, viszont van egy varázslatosabb része is: ez pedig az üzenet, amit a névjegyátadás gesztusával közölsz.

A menő üzletemberek közül sokan járnak mindenféle zárt klubokba, de maga az üzleti élet is hajlamos valamiféle klubként működni: ismerni kell a szabályokat, különben mindenki látja, hogy kívülálló vagy. Azzal, ha ismered az etikettet, bizonyítod, a körhöz tartozol, lehet rád számítani, biztos az üzleti élet más területein is ismered és betartod a szabályokat.

A névjegy az első

A legfontosabb szabály: mindig legyen nálad névjegy, hiszen ezzel azt jelzed, bármikor készen vagy üzletet kötni. Persze azért a ló túloldalára sem kell átesni, a névjegy nem szórólap, csak olyannak add át, akivel tényleg reális az üzletkötés lehetősége. Viszont ha átadod, tedd már a beszélgetés elején, hiszen így mindenkinek tiszta, hogy a vele szemben álló kicsoda, mi a beosztása, milyen jogkörrel, felhatalmazással tárgyal.

Alapvető szabályok

Tehát azt tisztáztuk, hogy mindig legyen nálad névjegy és a talákozó elején kell kicserélni, viszont azt is tudni kell, hogy a névjegycserét kinek kell kezdeményeznie.

Főszabály szerint az alacsonyabb beosztású kezdeményezi a cserét, tehát ő adja át először, amit a magasabb beosztású viszonoz.

A kapott névjegyet sose tedd csak úgy zsebre, mindig azonnal, a partner szeme láttára el kell olvasni, hiszen ezzel is jelzed, fontos számodra a másik, felé fordul a figyelmed.

Éppen ezért, tudván, hogy a névjegyed a másik figyelmének fókuszába fog kerülni, kizárólag rendezett, tiszta névjegyeket tarts magadnál.

Ha igazán korszerű üzletember benyomását szeretnéd kelteni, akkor pedig itt az ideje digitális névjegyre váltani. Ez egy igazán praktikus megoldás, hiszen a partner lenyűgözésére alkalmas egyedi kártya így is adott, viszont egyetlen darab tökéletesen elég belőle, amit egy elegáns mozdulattal elegendő közelíteni a partner telefonjához, és már kész is az adatátvitel.

A CardInMove digitális névjegyhez alkalmazás is tartozik, amivel az adataidat naprakészen tarthatod, a statisztikák segítségével pedig ellenőrizheted a hálózatépítésed hatékonyságát.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.