Így történjen a névjegykártya átadása

ugytudjuk.hu 2024-06-27 16:25:35
Az üzleti siker egyik alappillére a jó benyomás, ami leginkább az első pillanatokban dől el. Ha a veled szemben álló rossz polcra teszi, akkor abból már nehéz jó üzletet csinálni, viszont ezek a pillanatok azok, amikor lenyűgözni is könnyebb a másikat, ami aztán nagyban segíti a későbbi kommunikációt.

Az első benyomás alakításának egyik fontos eszköze a névjegy és annak átadása, ezért is fontos, hogy ezzel kapcsolatban felkészült legyél minden helyzetre. Szerencsére a CardInMove digitális névjegykártya blogja számos jó tanáccsal szolgál a témában.

A névjegy szerepe az etikettben

Minden olyan üzletágban, ahol fontos a hálózatépítés, szükség van névjegyre, hiszen az elérhetőségeidet valamilyen módon át kell adnod a másiknak a számára hasznos infókkal egyetemben. Ez a dolog praktikus oldala, viszont van egy varázslatosabb része is: ez pedig az üzenet, amit a névjegyátadás gesztusával közölsz.

A menő üzletemberek közül sokan járnak mindenféle zárt klubokba, de maga az üzleti élet is hajlamos valamiféle klubként működni: ismerni kell a szabályokat, különben mindenki látja, hogy kívülálló vagy. Azzal, ha ismered az etikettet, bizonyítod, a körhöz tartozol, lehet rád számítani, biztos az üzleti élet más területein is ismered és betartod a szabályokat.

A névjegy az első

A legfontosabb szabály: mindig legyen nálad névjegy, hiszen ezzel azt jelzed, bármikor készen vagy üzletet kötni. Persze azért a ló túloldalára sem kell átesni, a névjegy nem szórólap, csak olyannak add át, akivel tényleg reális az üzletkötés lehetősége. Viszont ha átadod, tedd már a beszélgetés elején, hiszen így mindenkinek tiszta, hogy a vele szemben álló kicsoda, mi a beosztása, milyen jogkörrel, felhatalmazással tárgyal.

Alapvető szabályok

Tehát azt tisztáztuk, hogy mindig legyen nálad névjegy és a talákozó elején kell kicserélni, viszont azt is tudni kell, hogy a névjegycserét kinek kell kezdeményeznie.

Főszabály szerint az alacsonyabb beosztású kezdeményezi a cserét, tehát ő adja át először, amit a magasabb beosztású viszonoz.

A kapott névjegyet sose tedd csak úgy zsebre, mindig azonnal, a partner szeme láttára el kell olvasni, hiszen ezzel is jelzed, fontos számodra a másik, felé fordul a figyelmed.

Éppen ezért, tudván, hogy a névjegyed a másik figyelmének fókuszába fog kerülni, kizárólag rendezett, tiszta névjegyeket tarts magadnál.

Ha igazán korszerű üzletember benyomását szeretnéd kelteni, akkor pedig itt az ideje digitális névjegyre váltani. Ez egy igazán praktikus megoldás, hiszen a partner lenyűgözésére alkalmas egyedi kártya így is adott, viszont egyetlen darab tökéletesen elég belőle, amit egy elegáns mozdulattal elegendő közelíteni a partner telefonjához, és már kész is az adatátvitel.

A CardInMove digitális névjegyhez alkalmazás is tartozik, amivel az adataidat naprakészen tarthatod, a statisztikák segítségével pedig ellenőrizheted a hálózatépítésed hatékonyságát.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Ezért nem hiányozhat nyáron egy tetősátor az autós kelléktárból

Nyár, napsütés, szabadság – mi más lenne a tökéletes kombináció egy felejthetetlen kalandhoz? Az autós kempingezés ismét virágkorát éli, a hagyományos sátrak és lakókocsik mellett pedig egyre népszerűbbé válik a tetősátor használata.

Betekintés a fűmagok világába 

A fűmagok kiemelt szerepet töltenek be az életünkben. Belőlük nő ki a pázsit, az a biztonságos és egészséges felület, ami alapot ad a szabadidő eltöltéséhez, széppé varázsolja a városi parkokat, közterületeket, vagy a kertes házunk, nyaralónk udvarát.

A hétvégén visszatér a kánikula

Vasárnap már 31-37 Celsius-fok között alakulnak a maximumok.

Gyilkosság Sárváron

Őrizetben az elkövető

Egy terület, amely sokakat vonz manapság: az online marketing!

Ha csak szétnézünk a világban, azt látjuk, hogy a digitalizáció teljes mértékben jelen van: az internetről rendeljük a műszaki cikkeket, a ruhákat, a lakásdekorációhoz való kellékeket, de gyakran még az alapvető élelmiszereket is.

Felállt az ETO szakmai stábja

Köteles László sportigazgató távozik a klubtól.

Szakember: az árhullám miatt lett sok a szúnyog

Pintér Szabolcs, a Győr-Szol Zrt. szúnyoggyérítésért felelős szakembere adott interjút a GyőrPlusznak.

Litván, olasz és lengyel ellenfelet kapott a Falco a BL-ben

A vasi klub hatodik alkalommal lesz ott a BL csoportkörében.

20 millióba került a győri nyárnyitó esemény

Friss üvegzseb-adatok érkeztek a városháza kulturális osztályáról.

Hozzunk fényt a nyáréjszakákba kerti LED-ekkel!

Ahogy beköszöntött a jó idő, ismét belecsaptunk az élvezetekbe, rendbe raktuk a kertet, a bútorokat, a grillsütőket, hogy végre szabadon, a friss levegőn élvezhessük szeretteinkkel, barátainkkal közösen a kellemes időjárást és a természet közelségét.

A Szombathelyi Sportiskolán keresztül mentenék meg a szombathelyi focit

Nagy kérdés, hogy a Haladás VSE kiadja-e a versenyeztetési jogot.

Melega Miklós maradt a szombathelyi KDNP elnöke

A tagság még csak napirendre sem vette az általa kezdeményezett bizalmatlansági indítványt.

Záporos-zivataros szerdára számíthatunk

Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak.

Felszámolás alá került a Dreiszker és Társai Kft.

A cégbirodalom másik cégével, a Muros Bau Kft.-vel szemben két végrehajtás is megindult.