A kismacskák helyes etetése

ugytudjuk.hu 2024-06-21 11:15:47
A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Az anyatej nagyon gazdag fehérjékben, szénhidrátokban, zsírokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett pedig könnyen emészthető a kicsik számára. Immunitást ad és a szoptatás során felszabaduló hormonok megnyugtatják a csecsemőket és a kicsi állatkákat is.

Kis adagok, naponta több alkalommal

A kiscicák is három-négyhetes korukig csak szopiznak, de utána elkezdődhet a hozzátáplálás. Ehhez pedig a Falatozoo.hu állateledel webáruház macskás termékei között megvásárolható finom eledelek rengeteg támogatást tudnak adni a gondos gazdiknak. Változatos ízvilágú száraztápokat, konzerveket vagy inkább nedves tápokat keresel? A hatalmas kínálatban életkorok, de már speciális igények és persze fehérjeforrás-típusok szerint is kereshetsz, és a vásárlás is egyszerű.

Ha kismacska elválasztásáról van szó, akkor gondosan kell eljárni. Ez a cicus négy hónapos koráig nagy odafigyelést igényel, hiszen ilyenkor még az emésztőrendszere fejlődésben van. Pont mint a kisgyerekeknél. Ám az étvágya határtalan lehet. A hozzáértők éppen emiatt a napi többszöri etetést tartják ideálisnak. Egyszerre ne adj neki túl sokat enni, de azt mindig azonos időben tedd. Ez a rendszeresség fontos, és esetenként a húsz kicsi adag elfogyasztását is jelentheti. Igen, éjjel is.

Változások négy-hat hónapos korban

Amikor már kicsit nagyobbacska a bársonytalpú, azaz elérte a négy hónapos kort, akkor lehet egy kicsit módosítani. A gyakori, kis adagokban történő etetés még maradjon, ám már közelíthettek az általános étkezési szokásokhoz. A cél az optimális háromszori etetés. Arra pedig mindenképpen figyelj nagyon, hogy ne etesd túl a macsekot. Az elsődleges az, hogy a növekedése szempontjából mire van a legnagyobb szüksége: megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó eleség. Ezt pedig a kiváló minőségű termékekben találhatod meg. A száraz eleségekben több a kalória, mint a nedvesekben, ezért ügyelj mindig az aktuális napi energiaértékek betartására.

Száraztápot vagy nedves eleséget

Úgy hét hónaposan lesz a kismacska etetése már valóban “rendes” táplálás. Sokan a napi két főétkezés mellett döntenek, mert így nem terhelődik túlzottan az emésztőrendszer. Ez a reggelit és vacsorát jelenti a gyakorlatban. Ám még persze kaphatnak a kis vadócok kevés száraz eleséget is napközben, ha a kalandozásaik közben nagyon megéheznének.

Persze a megfelelő folyadékbevitelre is oda kell figyelned, főleg akkor, ha csak száraztáppal eteted a cicádat. Ez a tiszta vizet jelenti és semmi esetre sem a tehéntejet, mert az sok macskának hasmenést okoz. Ha elégedett a “kiszolgálással”, tudni fogod azonnal a cicád kedveskedő dorombolásáról és csillogó szőréről.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.