Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

ugytudjuk.hu 2024-06-20 16:36:12
Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

Bizonyára neked is volt gyermekkorodban egy kedves kis barátod, akit mindenhova magaddal cipeltél, de az is lehet, hogy még ma is őrzöd valahol a szekrényed mélyén. 

Láthatóan nem ment ki a divatból ezeknek a kedvenceknek a szeretete, a mai gyerekeknek is van legalább egy, de inkább több is belőlük. Általában azonban kiválasztanak egyetlenegyet, ami a legkülönlegesebb számukra. Ez az, amelyik mindenhova velük tart, ismeri titkaikat, félelmeiket, vágyaikat. De vajon honnan ez a ragaszkodás? Miért olyan népszerűek a plüssmacik? Erre a kérdésre kerestük a választ. 

Ebből nem lehet kinőni

A Max Diszkont bűbájos plüssjátékokat kínál, amelyek kicsik és nagyok új kedvencei lehetnek. Ajándéknak is kitűnőek, de meglepheted egy cukisággal saját magadat is, ha még nem veszett ki belőled a gyermeki lélek. 

A kicsik életében többféle szerepet is betölthetnek ezek az aranyos figurák, szinte születésüktől fogva elkísérheti őket egy-egy darab egészen a felnőttkorba lépésig. A fiatalok előszeretettel lepik meg egymást egy helyes kis plüssállattal, ami a szerelmüket jelképezi. Valentin-napon ez nagyon felkapott ajándéknak számít, de más alkalmakon is megszokott. 

A plüssmaci másvalaki szerepében

Sok esetben más ember szerepét töltik be a plüssök, aki lehet például egy még meg nem született, de nagyon várt kistestvér. A gyerekek gyakorolnak a macival, hogy milyen lesz majd az igazi tesó megérkezése. Tanítgatják, babusgatják, szeretgetik addig a kedves figurát. 

Egy barát, aki lehet óvodai csoporttárs, szintén bekerülhet ilyen módon az otthonunkba. Ha nagyon jóban van valaki a gyermekkel, sokszor nehéz nekik az elválás, de egy plüss segítségével ez a probléma is áthidalható. 

Némileg szomorúbb helyzet, de elképzelhető az is, hogy elvesztettünk valakit, aki lehet nagyszülő, szülő, közeli családtag. A gyermek ilyenkor sok esetben kiválaszt egy plüssfigurát, amit elképzelhető, hogy az elvesztett személytől kapott, és azonosítja vele. Ez segít neki a gyász, az elválás folyamatában, úgyhogy nem kell megijedni. 

Az is lehet, hogy csemeténk szeretne egy kiskutyát vagy más kedvencet, de nem adhatjuk meg neki. Ilyenkor is kiváló opció számára a játékállatkával való pótlás, legalábbis egy ideig. Az óvodai, bölcsődei beszoktatás nem mindig egyszerű, ezt is megkönnyítheti, ha egy biztos pontként a kicsivel marad kedvenc plüsse. 

Milyen készségeket fejleszt a plüssjáték?

A plüssökkel való játék kitűnően fejleszti a szociális és érzelmi képességeket, a kommunikációs készséget. A gyermek a velük való beszélgetés közben rengeteget tanul ezekről, de elősegítik az empátia kialakulását is. 

Odafigyel a szükségleteikre, amelyek természetesen nem léteznek, de ő valósnak éli meg. Mindeközben a gondoskodás örömét és felelősségét is megtapasztalhatja, nem is beszélve arról, hogy megnyugtatja őt a puha plüssök közelsége. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

A megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása

Az elmúlt hónapok kifejezetten meleg napjai, hetei megmutatták, hogy a megfelelő árnyékolástechnika használatára minden otthonban szükség van. A hírek is tele voltak azzal, hogy naponta dőltek meg a melegrekordok. A jövő sem sejtet derűsebb képet, ennél csak melegebb nyarakra számíthatunk.

Ezért éri meg a fotónyomtatás – fotókönyv készítéssel együtt

Akár a fotónyomtatás, akár a fotókönyv elkészítése remek lehetőség arra, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, vagy éppen egy maradandó emléket készítsünk. Azonban a fotókönyvvel együtt egy vászonképet is tervezhetünk, amiről még egy kicsit később beszélünk.

A győri Fidesz újabb elképesztő húzása: ellehetetlenítik a város működését

Pintér Bence győri polgármester szerint Fidesz úgy alakítja át a város működtetésének szabályait, mintha egy kistelepülésről beszélnénk, nem pedig egy megyeszékhelyről.

Látványos megjelenés minden rendezvényen: a tökéletes roll-up titkai

A marketing világában egyetlen sikeres rendezvény, kiállítás vagy promóciós esemény sem képzelhető el anélkül, hogy a márkánkat ne képviselnénk egyedi, látványos eszközökkel. Az egyik ilyen hatékony és népszerű megoldás a roll-up, amely egyszerűsége és hordozhatósága miatt ideális megoldást jelent a figyelem felkeltésére.

Zöld Minősítést nyert az AGORA Savaria

A díjat azok a szolgáltatók kaphatják meg, akik teljesítik a minimum követelményeket.

Összeverekedtek két szomszéd Szentgotthárdon

A közös udvaron mérkőztek meg.

Rekordot döntött a vonulásra összegyűlt kék vércsék száma a Kárpát-medencében

11 ezer 751 éjszakázó kék vércsét számoltak 49 különböző helyen.

Áldozatsegítő Központ nyílt Győrben

Az áldozatok 20-25 százaléka, vagyis minden negyedik-ötödik ember jut el az áldozatsegítő központokba.

Régi álmunkat válthatjuk valóra egy gondozásmentes kerítés megépítésével

Talán éppen most is azon gondolkodnak páran, hogy miért kell ennyit foglalkozni a kerítések felújításával, javítgatásával. Elképzelhető, hogy akár évente is újra kell csiszolni és festeni. 

Behajtott a vasúti átjáróba a 8-as úton egy külföldi sofőr, letörte a sorompót

A járási ügyészség a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta.

Harmincegy ország versenyzői érkeznek a szombathelyi Torna-világkupára

A házigazda magyarokat öt férfi és négy női tornász képviseli majd.

Saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a kosárszövetség

A pénteken rajtoló 2024/2025-ös szezontól a saját platformján közvetíti a bajnoki mérkőzéseket a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ).

Kerítésépítéshez válassz gondozásmentes alumíniumot!

A kerítés meghatározó eleme az ingatlanoknak, ezért kialakítására, fenntartására gondot kell fordítani, azonban a hagyományos alapanyagok rendszeres karbantartást igényelnek, ami kevésbé felel meg a mai igényeknek, helyettük az alumínium ajánlott.

20 év, 1000 visszatelepített állat és az 5000. kígyó

Megszületett az újabb generáció a Rákosivipera-védelmi programban.

Több millió forintot csalt el az ügyfelektől egy postavezető

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves nővel szemben, aki postavezetőként több mint 7 millió forintot csalt el az ügyfelektől.

Megtiltják a parkolást a Márton Áron utca egy szakaszán

Kilenc utcában változik meg a forgalmi rend Szombathelyen.

Hogyan tudhatod meg, hogy ki hívott fel telefonon?

Az ismeretlen számokról érkező hívások mindannyiunk számára kellemetlenek lehetnek.

Fellélegezhet a 11-es Huszár úti Waldorf iskola

Egy szülő fizette ki a bérleti díj-tartozást.