Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

ugytudjuk.hu 2024-06-20 16:36:12
Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

Bizonyára neked is volt gyermekkorodban egy kedves kis barátod, akit mindenhova magaddal cipeltél, de az is lehet, hogy még ma is őrzöd valahol a szekrényed mélyén. 

Láthatóan nem ment ki a divatból ezeknek a kedvenceknek a szeretete, a mai gyerekeknek is van legalább egy, de inkább több is belőlük. Általában azonban kiválasztanak egyetlenegyet, ami a legkülönlegesebb számukra. Ez az, amelyik mindenhova velük tart, ismeri titkaikat, félelmeiket, vágyaikat. De vajon honnan ez a ragaszkodás? Miért olyan népszerűek a plüssmacik? Erre a kérdésre kerestük a választ. 

Ebből nem lehet kinőni

A Max Diszkont bűbájos plüssjátékokat kínál, amelyek kicsik és nagyok új kedvencei lehetnek. Ajándéknak is kitűnőek, de meglepheted egy cukisággal saját magadat is, ha még nem veszett ki belőled a gyermeki lélek. 

A kicsik életében többféle szerepet is betölthetnek ezek az aranyos figurák, szinte születésüktől fogva elkísérheti őket egy-egy darab egészen a felnőttkorba lépésig. A fiatalok előszeretettel lepik meg egymást egy helyes kis plüssállattal, ami a szerelmüket jelképezi. Valentin-napon ez nagyon felkapott ajándéknak számít, de más alkalmakon is megszokott. 

A plüssmaci másvalaki szerepében

Sok esetben más ember szerepét töltik be a plüssök, aki lehet például egy még meg nem született, de nagyon várt kistestvér. A gyerekek gyakorolnak a macival, hogy milyen lesz majd az igazi tesó megérkezése. Tanítgatják, babusgatják, szeretgetik addig a kedves figurát. 

Egy barát, aki lehet óvodai csoporttárs, szintén bekerülhet ilyen módon az otthonunkba. Ha nagyon jóban van valaki a gyermekkel, sokszor nehéz nekik az elválás, de egy plüss segítségével ez a probléma is áthidalható. 

Némileg szomorúbb helyzet, de elképzelhető az is, hogy elvesztettünk valakit, aki lehet nagyszülő, szülő, közeli családtag. A gyermek ilyenkor sok esetben kiválaszt egy plüssfigurát, amit elképzelhető, hogy az elvesztett személytől kapott, és azonosítja vele. Ez segít neki a gyász, az elválás folyamatában, úgyhogy nem kell megijedni. 

Az is lehet, hogy csemeténk szeretne egy kiskutyát vagy más kedvencet, de nem adhatjuk meg neki. Ilyenkor is kiváló opció számára a játékállatkával való pótlás, legalábbis egy ideig. Az óvodai, bölcsődei beszoktatás nem mindig egyszerű, ezt is megkönnyítheti, ha egy biztos pontként a kicsivel marad kedvenc plüsse. 

Milyen készségeket fejleszt a plüssjáték?

A plüssökkel való játék kitűnően fejleszti a szociális és érzelmi képességeket, a kommunikációs készséget. A gyermek a velük való beszélgetés közben rengeteget tanul ezekről, de elősegítik az empátia kialakulását is. 

Odafigyel a szükségleteikre, amelyek természetesen nem léteznek, de ő valósnak éli meg. Mindeközben a gondoskodás örömét és felelősségét is megtapasztalhatja, nem is beszélve arról, hogy megnyugtatja őt a puha plüssök közelsége. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.