Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

ugytudjuk.hu 2024-06-20 11:23:38
A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke a megállapodást, melynek keretében a győri vállalat napelemparkját tovább bővítik. A vállalat a logisztikai központjának tetejére 2020-ban épített 160 000 négyzetméternyi fotovoltaikus berendezést.

Közel 85 000 négyzetméteren a járműszerelő csarnoképület tetejére, valamint mintegy 75 000 négyzetméteren a telephelyen lévő zöldterület egy részére telepítenek további naperőművet.

Az Audi Hungaria 2020-ban az E.ON Hungariával közösen telepített egy 160.000 négyzetméteres napelemparkot  az Audi Hungaria logisztikai központja két épületének  tetejére. A jelenlegi megállapodás keretében a következő 25 évben a Smart Solar Kft. megújuló energiát fog biztosítani a győri vállalatnak az új 18 megawatt teljesítményű berendezéssel. Az innovatív, mindkét oldalán aktív panelekkel szerelt napkövető technológia alkalmazásával azonos területen közel 30 százalékkal magasabb energiamennyiség termelhető meg, mint a hagyományos rendszerek esetében.

„Az Audi Hungaria stratégiájában mindig kiemelt helyet foglalt el a fenntarthatóság. Mission:Zero környezetvédelmi programunk egyik fő cselekvési területe a karbonsemlegesség. Ezzel kapcsolatos intézkedéseink fontos eleme az energiahatékonyság mellett a szükséges energia megújuló energiaforrásból való megtermelése telephelyünkön, illetve annak közelében. Napelemparkunk bővítésével tovább haladunk a fenntarthatóság útján – büszkén mondhatom, hogy az Audi Hungaria egyre zöldebb lesz“ – mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

A napelempark villamosenergiát állít elő az Audi Hungariának, miközben a magyar villamos hálózat stabilitását is javítja. A két vállalat szakemberei a napelempark bővítésénél a biodiverzitás megőrzésének szempontjait is figyelembe veszik:

a naperőmű üzemi területére például virágos gyep telepítését, illetve mikroélőhely létrehozását tervezik, így biztosítva az ipari létesítmény természetközeli kialakítását és ezáltal a termőhelyhonos élővilág regenerálódását.

Az Audi Hungaria 2020 óta mérleg szerint karbonsemlegesen működik. Az Audi Hungaria 2024-ben Environment különdíjat nyert a HVG Green Leaders Awards-on REC (Renewable Energy Certificate) arány kategóriában, mivel a vállalat energiaigényét kiemelkedően magas arányban fedezi megújuló energiaforrásból. A vállalat a geotermikus energia legnagyobb ipari felhasználója Magyarországon. Jelenleg ezen megújuló energiából fedezi hőenergia-igényének több mint 90 százalékát. Emellett az alkatrészeket, motorokat és járműveket az Audi Hungaria széndioxid-semleges módon, „zöld vonatokkal” szállítja az ingolstadti és a győri gyártótelephelyek között.

A vállalat a jövőbe tekint: 2024-ben ESG (Environmental, Social and Governance) mesterképzést indított a győri Széchenyi István Egyetemmel közösen, ahol a jövő környezetvédelmi szakembereit a vállalat szakértői segítségével képzik.

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.