Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

ugytudjuk.hu 2024-06-19 10:13:00
Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Interjút adott a GyőrPlusznak Dézsi Csaba András, Győr leköszönő polgármestere, aki a június 9-i választáson kikapott Pintér Bencétől, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjétől. A polgármester gratulált Pintér Bencének, de rögtön hozzátette, hogy „eddigi tevékenysége okán kétségek merültek fel”, hogy alkalmas-e polgármesternek. Dézsi azt mondta, hogy ők elkezdték kitakarítani a győri polipot, és reméli, hogy Pintér nem „paktál le” azokkal, akik ezt vissza akarják hozni.

Dézsi azt mondta: a Fidesz-KDNP közgyűlésben többségben lévő frakciója minden olyan javaslatot támogatni fog, ami Győr életét előre viszi.

Dézsi szerint főleg Borkai, illetve a parkolódíjak emelése, az önkormányzati bérlakások bérleti díjának emelése miatt veszített a választáson. „Lehet, hogy nem kellett volna hallgatnom azokra a tanácsadókra, akik ezt szorgalmazták” – mondta az utóbbiakra. Borkaival kapcsolatban elismételte, hogy „trójai falóként” betolták, ami rengeteg embert „megtévesztett”. Szerinte Borkai tőle 20 százalékot vett el, Pintértől pedig hetet.

Dézsi szerint ez a matek, de a helyzet ennél bonyolultabb, hiszen a választási eredményeket áttekintve az látszik, hogy Dézsi 2020-ban, az időközi polgármesterválasztáson közel 24 ezer szavazatot szerzett. Idén a Fidesz az EP-választáson Győrben szintén ennyi szavazót hódított meg, tehát ez jelenti nagyjából Győrben a Fidesz-tábort. Dézsi ehhez képest 17 857 szavazatot kapott.

A jelek szerint tehát hatezer fideszes szavazó szavazott más polgármesterjelöltre, tehát Borkai Zsolt 27 százalékos eredményéből 10 százalék lehet maximum az, aki fideszes szavazó, ha feltételezzük, hogy minden átszavazó fideszes Borkaira szavazott, ami közel sem biztos. Borkai szavazóinak maradéka azonban nem a fideszes táborból érkezett.

A leköszönő polgármester kitért arra is, hogy Pintér Bence azt nyilatkozta: Dézsinek le kell köszönnie az egyetemi alapítvány kuratóriumából betöltött tisztségéről, mivel ott a mindenkori polgármesternek kell helyet kapnia. Az új polgármester Dézsi szerint  „téved abban is, hogy ilyen minőségemben vagyok ott; ugyanis kardiológus professzorként veszek részt a munkában”, majd Ceaușescu feleségéhez hasonlította a választáson győztes Pintért.

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.