114 és fél millió forintos tartozása volt tavaly decemberben a focicsapatnak a Haladás Sportkomplexum felé

Farkas Bazsi 2024-06-18 08:53:00
46 millió forint mínusz volt a cég adózott eredménye.

Komoly tartozást mutat a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft, a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cég, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. felé - derül ki a vállalat 2023-as évről szóló beszámolójából.

A dokumentum szerint a 2023-as naptári évet lezáró elszámolás alapján a legjelentősebb tartozása a Komplexum felé a Labdarúgó Kft.-nek van. A december 31. állapot szerint 114 millió 615 ezer forintra rúg az adósság összege. 

“A társaságok között 2023. január 13-án részletfizetési megállapodás jött létre, mely értelmében 2 év alatt egyenlő részletekben (utolsó kivételével) kerül törlesztésre a 2019. évi tartozás. Ezért a 2019. évben megképzett 19.535 eFt összegű értékvesztés 50%-a, 9.768 eFt feloldásra került 2022. évben. A értékvesztés további feloldására nem került sor, mivel a megállapodás ellenére csak hat részlet került átutalásra.” - írta az anyag.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Labdarúgó Kft. múlt héten kiadott közleménye szerint egyébként a cég fizetésképtelen:

“A Taggyűlésen a pénzügyi, gazdasági helyzet megtárgyalása során elhangzott: a Társaság továbbra is fizetésképtelen helyzetben van. Mind a játékosok, mind a munkavállalók és szállítók irányába több havi tartozás halmozódott fel.”

Kérdés tehát, hogy a december 31. állapothoz képest mennyivel nőtt a csapat tartozása a létesítmény felé, és ezt milyen módon fogja rendezni, ha egyáltalán tudja majd rendezni valamikor.

A Sportkomplexum komoly mínuszos évet zárt. Míg 2022-ben 80 millió 327 ezer forint hasznot termeltek, addigra 2023-ban mínusz 46 millió 228 ezer forintra fordult a mérleg. 

18 fős stábbal dolgozik a Kft.

Bár a dokumentumokból úgy tűnik, hogy nem éppen a legideálisabb az anyagi helyzet a Sportkomplexumban, a cég mégis 18 főt foglalkoztat. Az Opten cégadatbázis szerint 2023 októberében 16 főre csökkent a létszám, majd novemberben 18 főre duzzadt fel. 

Az újonnan felvett alkalmazottak egyike az a Ferenczy Balázs, aki a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselőnek indult a Joskar-Olán, és saját bevallása szerint bár ugyan kikapott a voksoláson, feltett szándéka, hogy 2029-ben is elinduljon a kormánypártok támogatásával a választáson.

Kérdéseket küldtünk Gál Sándornak, a Sportkomplexum ügyvezetőjének, a Fidesz-KDNP szombathelyi elnökségi tagjának, hogy megtudjuk volt-e pályáztatás arra az ügyintézői pozícióra, amit jelenleg Ferenczy tölt be.

A jelölt alkalmazása azt a további kérdést is felveti, hogy szabadságon volt-e a kampány ideje alatt. Véleményünk szerint az ugyanis aggályos lenne, ha Ferenczy állami cégtől kapott volna fizet úgy, hogy közben egy párt támogatásával kampányolt.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után vettük észre, hogy komolyan megnőtt egy év alatt a Sportkomplexum vagyonvédelemre kifizetett összege. 2022-ben 37 millió 325 ezer forintot fizettek ki erre a célra, míg 2023-ban 65 millió 491 ezer forintot költöttek el. 

A beszámoló megjegyzi, hogy a társaság, 100%-os állami tulajdonban lévő gazdasági társaságként megállapodást kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal őrzés-védelmi szolgáltatás feladatok ellátása tárgyában, ezzel minimalizálva a szolgáltatás egységárának emelkedését. 

Kiugróan drágult a villamos energiára kifizetett pénz. 2022-ben 49 millió 413 ezer forint volt a számla, 2023-ban 102 millió 191 ezer forint. 

A takarítás díja 18 millió 985 ezer forintról, 1 millió 826 ezer forintra csökkent. A beszámoló meg is jegyzi, hogy a létesítmény takarítási feladatait a társaság saját állománnyal valósítja meg 2022-es év második felétől. Ezért a drasztikus csökkenés.

Ügyvédi költségekre 3 millió 489 ezer forintot fizetett ki a Komplexum. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Felállt az ETO szakmai stábja

Köteles László sportigazgató távozik a klubtól.

Szakember: az árhullám miatt lett sok a szúnyog

Pintér Szabolcs, a Győr-Szol Zrt. szúnyoggyérítésért felelős szakembere adott interjút a GyőrPlusznak.

Litván, olasz és lengyel ellenfelet kapott a Falco a BL-ben

A vasi klub hatodik alkalommal lesz ott a BL csoportkörében.

20 millióba került a győri nyárnyitó esemény

Friss üvegzseb-adatok érkeztek a városháza kulturális osztályáról.

Hozzunk fényt a nyáréjszakákba kerti LED-ekkel!

Ahogy beköszöntött a jó idő, ismét belecsaptunk az élvezetekbe, rendbe raktuk a kertet, a bútorokat, a grillsütőket, hogy végre szabadon, a friss levegőn élvezhessük szeretteinkkel, barátainkkal közösen a kellemes időjárást és a természet közelségét.

A Szombathelyi Sportiskolán keresztül mentenék meg a szombathelyi focit

Nagy kérdés, hogy a Haladás VSE kiadja-e a versenyeztetési jogot.

Melega Miklós maradt a szombathelyi KDNP elnöke

A tagság még csak napirendre sem vette az általa kezdeményezett bizalmatlansági indítványt.

Záporos-zivataros szerdára számíthatunk

Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak.

Felszámolás alá került a Dreiszker és Társai Kft.

A cégbirodalom másik cégével, a Muros Bau Kft.-vel szemben két végrehajtás is megindult.

Hétfőtől vége a kötelező akciózásoknak a boltokban

Mert a kormány úgy legyűrte az inflációt!

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

A játékos többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett.

Újítsd fel a teraszt, válassz időtálló és exkluzív teraszburkolatot!

Az erkélyek és teraszok nagyszerű lehetőséget kínálnak a szabadidő kellemes eltöltésére, akár pihenésről, napozásról, akár grillezésről és étkezésről van szó, hiszen egy esztétikusan és a funkciónak megfelelően kialakított kültér vonzó. 

Forray Gábor az Egis Körmend új vezetőedzője

Ferencz Csaba még egy szezont bevállalt.

Így juthat tovább a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Skócia 1-0-s legyőzésével megszerezte a németországi Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét, és a továbbjutása kedden vagy szerdán dől el.

Mi a közös Habsburg Ottóban, Seregély Istvánban, Törőcsik Mariban és Balázsy Péterben?

A  Vas megyei önkormányzat 38 éves jegyzőjét Velem díszpolgárának választották.