114 és fél millió forintos tartozása volt tavaly decemberben a focicsapatnak a Haladás Sportkomplexum felé

Farkas Bazsi 2024-06-18 08:53:00
46 millió forint mínusz volt a cég adózott eredménye.

Komoly tartozást mutat a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft, a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cég, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. felé - derül ki a vállalat 2023-as évről szóló beszámolójából.

A dokumentum szerint a 2023-as naptári évet lezáró elszámolás alapján a legjelentősebb tartozása a Komplexum felé a Labdarúgó Kft.-nek van. A december 31. állapot szerint 114 millió 615 ezer forintra rúg az adósság összege. 

“A társaságok között 2023. január 13-án részletfizetési megállapodás jött létre, mely értelmében 2 év alatt egyenlő részletekben (utolsó kivételével) kerül törlesztésre a 2019. évi tartozás. Ezért a 2019. évben megképzett 19.535 eFt összegű értékvesztés 50%-a, 9.768 eFt feloldásra került 2022. évben. A értékvesztés további feloldására nem került sor, mivel a megállapodás ellenére csak hat részlet került átutalásra.” - írta az anyag.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Labdarúgó Kft. múlt héten kiadott közleménye szerint egyébként a cég fizetésképtelen:

“A Taggyűlésen a pénzügyi, gazdasági helyzet megtárgyalása során elhangzott: a Társaság továbbra is fizetésképtelen helyzetben van. Mind a játékosok, mind a munkavállalók és szállítók irányába több havi tartozás halmozódott fel.”

Kérdés tehát, hogy a december 31. állapothoz képest mennyivel nőtt a csapat tartozása a létesítmény felé, és ezt milyen módon fogja rendezni, ha egyáltalán tudja majd rendezni valamikor.

A Sportkomplexum komoly mínuszos évet zárt. Míg 2022-ben 80 millió 327 ezer forint hasznot termeltek, addigra 2023-ban mínusz 46 millió 228 ezer forintra fordult a mérleg. 

18 fős stábbal dolgozik a Kft.

Bár a dokumentumokból úgy tűnik, hogy nem éppen a legideálisabb az anyagi helyzet a Sportkomplexumban, a cég mégis 18 főt foglalkoztat. Az Opten cégadatbázis szerint 2023 októberében 16 főre csökkent a létszám, majd novemberben 18 főre duzzadt fel. 

Az újonnan felvett alkalmazottak egyike az a Ferenczy Balázs, aki a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselőnek indult a Joskar-Olán, és saját bevallása szerint bár ugyan kikapott a voksoláson, feltett szándéka, hogy 2029-ben is elinduljon a kormánypártok támogatásával a választáson.

Kérdéseket küldtünk Gál Sándornak, a Sportkomplexum ügyvezetőjének, a Fidesz-KDNP szombathelyi elnökségi tagjának, hogy megtudjuk volt-e pályáztatás arra az ügyintézői pozícióra, amit jelenleg Ferenczy tölt be.

A jelölt alkalmazása azt a további kérdést is felveti, hogy szabadságon volt-e a kampány ideje alatt. Véleményünk szerint az ugyanis aggályos lenne, ha Ferenczy állami cégtől kapott volna fizet úgy, hogy közben egy párt támogatásával kampányolt.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után vettük észre, hogy komolyan megnőtt egy év alatt a Sportkomplexum vagyonvédelemre kifizetett összege. 2022-ben 37 millió 325 ezer forintot fizettek ki erre a célra, míg 2023-ban 65 millió 491 ezer forintot költöttek el. 

A beszámoló megjegyzi, hogy a társaság, 100%-os állami tulajdonban lévő gazdasági társaságként megállapodást kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal őrzés-védelmi szolgáltatás feladatok ellátása tárgyában, ezzel minimalizálva a szolgáltatás egységárának emelkedését. 

Kiugróan drágult a villamos energiára kifizetett pénz. 2022-ben 49 millió 413 ezer forint volt a számla, 2023-ban 102 millió 191 ezer forint. 

A takarítás díja 18 millió 985 ezer forintról, 1 millió 826 ezer forintra csökkent. A beszámoló meg is jegyzi, hogy a létesítmény takarítási feladatait a társaság saját állománnyal valósítja meg 2022-es év második felétől. Ezért a drasztikus csökkenés.

Ügyvédi költségekre 3 millió 489 ezer forintot fizetett ki a Komplexum. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.