Miért és hol éri meg diákként dolgozni Magyarországon?

ugytudjuk.hu 2024-06-14 17:29:44
A diákmunka lehetősége ma már széles körben nyitva áll a tanulók előtt – legyen valaki középiskolás, egyetemista vagy akár szakmai képzésen nebuló. Magyarországon pedig egész évben találni jó lehetőségeket számos iskolaszövetkezeten keresztül – nem csupán a fővárosban vagy a Balatonon, hanem számos egyéb vidéki városban is, ahol folyamatosan pörög az élet.

Szerte az országban lehet dolgozni diákként – előnyben az egyetemvárosok, turisztikai helyszínek

Áruházak, kereskedelmi egységek, logisztikai vállalatok lényegében szinte mindenhol találhatóak az országban, így bárhol is éljen az ember, jó eséllyel találhat a közelben olyan iskolaszövetkezetet és diákmunkát, ahol megkeresheti a saját kenyerét. Az olyan városok viszont, mint például Eger, ahol ősztől tavaszig pörög az egyetemi élet, és nyáron is kifejezetten népszerű a turizmus miatt, a vendéglátó egységek és egyéb gazdasági szereplők még inkább keresik a lelkes munkaerőt.


 
Aki szeretne dolgozni, diákmunka Egerben az EgerAllas.hu állásportálon is található, de megéri regisztrálni a helyi iskolaszövetkezeteknél és érdeklődni az aktuális lehetőségekről is – amelyek akár az EgerAllas.hu oldalán is fellelhetőek.

Milyen diákmunkákra lehet jelentkezni és mik a feltételek?

Diákként tehát nincs hiány a munkalehetőségekből sem, és nagy előny, hogy még az adóteher is alacsonyabb, mintha főállásban vagy egyéb formában dolgoznánk. A vendéglátástól kezdve az irodai munkákig és logisztikai szerepkörökig sokféle pozícióban el lehet helyezkedni, a legnépszerűbbek közé a gyorséttermi kisegítés, a bolt árufeltöltés, az ügyfélszolgálati feladatok ellátása, az adminisztratív munkák tartoznak – de az olyan városokban, mint amilyen Eger is, az idegenvezetés és turizmus területén is lehet akár munkát vállalni.
 
A munkavállalás feltétele a legtöbb esetben a betöltött 16. év (18 éves korig kizárólag szülői engedéllyel), illetve a hallgatói jogviszony megléte, egy bankszámlaszám, ahová küldik a pénzt, és lényegében bele is lehet vágni. Ilyen egyszerű ugyanis – persze a papírmunkát nem ússzuk meg!

A diákmunka előnyei és kihívásai

Megkereshetjük a saját pénzünket, hasznos gyakorlati tapasztalatot szerzünk a munkaerőpiacon és annak működéséről, en bloc a munka világáról. Persze ez egyben kihívás is, ugyanis a tanulmányok és a munka – na és persze a bulik – összeegyeztetése felelősséget és hatékonyságot igényel. Dolgozni azonban ér, hasznos és előnyös is, amivel mindenki jól jár – csak ne menjen a tanulás rovására, és így még bulizni is még inkább felhőtlen élmény lesz, hiszen jöhet a jól megérdemelt kikapcsolódás.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.