Bizalmi szavazást kezdeményez magával szemben Melega Miklós a KDNP szombathelyi szervezetében

Farkas Bazsi 2024-06-14 23:08:50
Amennyiben úgy alakul az elnöki posztjáról lemond és azonnal visszaadja a még októberig érvényben lévő képviselői mandátumát.

Hová tűntek a szombathelyi jobboldali politikai erők vezetői Szombathelyen? A múlt heti önkormányzati választás óta ezt a kérdést többször is feltettük. A Fidesz-KDNP nem csak a polgármester választást bukta el a városban, de a 12 képviselői körzet összesét is elveszítette. 

Sem a választás éjszakáján, sem pedig az azt következő napokban nem nyilatkozott meg senki a vezetők közül, egészen máig, amikor is Melega Miklós (Fidesz-KDNP) jelenleg még önkormányzati képviselő, a szombathelyi KDNP alapszervezet elnöke egy Facebook-posztban nyilatkozott meg. Ezt alább változtatás nélkül közöljük:

"Merre tovább …

A 2024. június 9-én elszenvedett súlyos választási vereség után nem maradhat el az önvizsgálat. Szembe kell néznünk a választók döntésével és le kell szűrnünk a tanulságokat, annak érdekében, hogy az újjáépítéshez megtaláljuk a megfelelő irányt.

Sajnálom, hogy fájdalmat és csalódást okoztunk támogatóinknak, a szavazótáborunkhoz tartozóknak.

Az összetett okokkal magyarázható vereségért a felelősség rám eső részét vállalni kívánom, ezért bizalmi szavazást kezdeményezek magammal szemben a KDNP Szombathelyi Szervezetében. Amennyiben a tagság a továbbiakban nem támogatja tevékenységemet és alkalmasabb jelöltre kívánja bízni a vezetést, lemondok elnöki tisztemről és egyúttal felajánlom városi képviselői mandátumom azonnali visszaadását is.

Politikai közösségünket azonban semmi esetre sem hagyom cserben, és – amennyiben erre igény mutatkozik –, a továbbiakban is kész vagyok támogatni munkámmal, mert meggyőződésem, hogy városunknak, a jobboldalnak szüksége van a kereszténydemokrata értékek megjelenítésére és képviseletére.

Szombathely mindenek előtt!"

Információink szerint a Fidesz választókerületi elnöke Hende Csaba csütörtökön tartott beszámolót a párt vezetése előtt a szombathelyi történésekről. Egyelőre azonban ő semmi hasonlót nem posztolt ki.

Ugyancsak mélyebb politikai jellegű poszt nélkül maradt Illés Károly, a Fidesz szombathelyi alapszervezetének elnöki posztját betöltő frakcióvezető Facebook-oldala. Illés még vasárnap este szűkszavú posztban gratulált ellenfelének. Legutóbbi megosztása pedig a magyar labdarúgó válogatott melletti drukkolásának adott hangot.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.