SZKKA-akták: Újra szerepelnek tagdíjak az éves beszámolóban

ugytudjuk.hu 2024-06-11 16:48:08
Az idei kevesebb TAO támogatás miatt anyagi bajban van az egyesület.

Közzétették a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 2023-as beszámolóit, a Kft.-nél és az egyesületnél egyaránt. 

Az egyesület beszámolóival korábban is foglalkoztunk, akkor az volt az egyik legszembetűnőbb adat, hogy amíg az egyesület vezetősége szerint több száz gyerek jár edzeni az SZKKA-ba, addig 2021-ben, és 2022-ben egyetlen forint sem szerepelt az egyesület tagdíj befizetési során annak ellenére, hogy információink szerint a klub havonta 5 ezer forintot szed tagdíjként a gyerekektől.

A klub elnökét Pödör Zoltánt tavaly júliusban kerestük meg a témával kapcsolatban, ám választ azóta sem kaptunk arra a kérdésre, hogy valójában szedtek-e tagdíjat, és ha igen, akkor mennyi jött össze az adott években.

Ha az SZKKA saját nyilatkozata szerint 300 gyereket foglalkoztat, és amennyiben mind a 300 havonta 5000 forint tagdíjat fizet be, akkor ez havonta 1 millió 500 ezer, egy évben pedig 18 millió forint bevételt generál. 

Ha ekkora összeg nem is, de némi tagdíj bevétel jelentkezett 2023-ban, derül ki a frissen közzétett beszámolóból. 

A tagdíj soron 50 ezer forint árválkodik, ami arról tanúskodik, hogy tavaly szedtek tagdíjat. Ugyanakkor újabb kérdéseket is felvet, hogy miért csak 50 ezer forint gyűlt össze, és mi alapján válogatnak a tagok között, hogy kinek kell és kinek nem kell tagdíjat fiztenie.

Az egyesületi beszámolóból az is kiderül, hogy továbbra is mínuszos az SZKKA saját tőkéje, egészen pontosan 121 millió 967 ezer forint a hiány. 

128 millió 863 ezer forintot költöttek el személyi jellegű ráfordításokra.

Nőtt a központi költségvetésből érkező támogatás összege. 2022-ben 209 millió 763 ezer forintot kapott az egyesület, 2023-ban pedig 269 millió 884 ezer forint volt ugyanezen a soron.

Komoly veszélyben a működés?

Információink szerint a múlt héten pénteken tartott szülői értekezletet az egyesület vezetősége, ahol arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy 2024-ben jóval kevesebb TAO támogatást kapott az egyesület, mint 2023-ban. Az utánpótlás feladatok ellátására fordítható TAO összeg tavaly 210 millió 864 ezer 709 forint volt. 2024-ben pedig 146 millió 188 ezer 485 forint.

Értesüléseink szerint ott az hangzott el, hogy a csökkentett támogatás miatt már az augusztusi működési költségekre sincsen meg a fedezet. Kerestük Pödör Zoltán elnököt, hogy megtudjuk mi az egyesület valós anyagi helyzete. Egyelőre nem kaptunk választ.

Mínuszban a Kft. saját tőkéje is

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia beszámolója szerint akár csak 2022-ben, 2023-ban is negatív mérleget mutata a cég saját tőkéje. Ez tavaly 17 millió 528 ezer forint volt.

Belföldi értékesítésből 56 millió 872 ezer forint folyt be a kasszába, bérekre pedig 72 millió 165 ezer forintot költött el a cég.

A Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesülete szerint a sajtószabadságot tiporta sárba az SZKKA

Ahogy arról részben már a helyszínen beszámoltunk Pödör Zoltán az SZKKA ügyvezető-elnöke nem engedte be Farkas Balázst az Ugytudjuk.hu főszerkesztőjét arra a szurkolói ankétra, amit a szombathelyi városvezetés kezdeményezett, és amin minden más sajtó munkatársa dolgozhatot.

A Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesülete szerint Pödör komolyan megsértette a sajtó tájékoztatáshoz való jogát, ugyanis csak azért nem tarthat távol egy szerkesztőséget egy nyilvános rendezvénytől, mert az valamilyen okból nem szimpatikus neki.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.