Lenkai Nóra nem válaszolt arra, hogy tudott-e a Neményéket háborúpártinak bélyegző fideszes szórólapokról

Farkas Bazsi 2024-06-06 09:07:00
A fideszes polgármesterjelölt telefonjából olvasta fel, hogy az Éljen Szombathely! képviselői kiállnak a háború mellett.

A szombathelyi polgármesterjelöltek vitáját szervezték meg tegnap. Az eseményen volt alkalma kérdezni a hallgatóságnak is. Valaki pedig azt a kérdést tette fel Lenkai Nórának, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének, hogy tudott-e azokról a szórólapokról, amik azt állítják, hogy Nemény András, az Éljen Szombathely! Egyesület újrainduló polgármestere és jelöltjei háború pártiak. Ha igen támogatta-e ezeket tiszta lelkiismerettel? Ha nem mit tud tenni azzal, aki ezt kiadta? (A szóróanyagon felelős kiadóként Illés Károly, a Fidesz szombathelyi szervezetének elnöke van feltüntetve.)

Ezután kínos közjáték következett, ugyanis Lenkai a telefonját vette elő segítségül. Amikor a közönség nevetni és fujjolni kezdett, azt mondta, hogy csak a jegyzeit keresi. A többi jelölt ugyanis papírt hozott magával, ő pedig a telefonjába jegyzetelt.

- Én ma olvastam az Indexen azt, hogy készül a NATO Olaszország ellen, az egyik célállomás Magyarország. Lehet ezen nevetni, lehet ezen mosolyogni, én azt gondolom, hogy jelen pillanatban Európában pattanásig van feszülve a helyzet. Én nem szeretnék háborút, én nem szeretném azt, amit az Európai Néppárt mond, hogy küldjünk a frontra nőket, férfiakat és háborúzzanak - mondta Lenkai, a közönség folyamatosan közbekiabálása és fütyülése közben.

Szeretnénk megtartani a békét a városban, hiszen ez nem a mi háborúnk - tette hozzá.

A moderátor ismét megkérdezte, hogy tudott-e a szórólapokról, mire Lenkai azt mondta, hogy azokat nem ő készítette. 

Nemény András is szót kért. Ő azt mondta, hogy az Európai Néppártnak tagja a KDNP, amelynek helyi képviselője Melega Miklós. 

Ezek szerint Melega Miklóssal nem ért egyet, mert akkor Melega Miklós háborúpárti - tette fel a kérdést Nemény Lenkainak, majd gyorsan válaszolt is - Nyilván nem háborúpárti Melega Miklós sem, ahogy egyikünk sem az. Régóta ismerjük egymást Nórával, kimondottan jó kapcsolat volt közöttünk.

Nemény beszélt arról is, hogy korábban az is szóba került, hogy az Éljen Szombathely! delegáltjaként ülne be az oktatási bizottságba Lenkai. Majd aztán nyilvánosság előtt is elmondta, hogy nem akar politizálni, erre elindult polgármesternek a Fidesz színeiben.

- Azt hadd kérdezzem meg, mert ismer engem, mint ahogy 5 éve lassan mindenki ismer, hogy az normális dolog, hogy uszítanak a Fidesz-KDNP részéről és azt mondják, hogy én háborúpárti vagyok? Ezt miből vonták le? Rólam, aki az elmúlt időben nem csinált mást, mint konszenzust keresett a másik oldallal. Az eredmény az, hogy a közgyűlésben a szavazások 90% egységesen történnek. Az egyik fideszes képviselő mondta, hogy nem fognak velem ilyet csinálni, mivel úgysem hiszi el senki rólam, hogy háborúpárti vagyok. A kampányért felelős a polgármesterjelölt. Az tényleg normális, hogy uszítják a szombathelyieket egymás ellen és Ön szerint én tényleg háborúpárti vagyok? - zárt így Nemény.

Lenkai azt mondta, hogy ő nem emlékszik, hogy arra, hogy Éljen Szombathely! színekben akart volna bármilyen oktatási bizottságban dolgozni. A fideszes polgármesterjelölt szerint a másik oldal is uszít, és magáról folyamatosan valótlan tartalmakat lát.

Lenkai ezután belenézett a telefonjába, majd ezt mondta: Az Éljen Szombathely! képviselői, akik most vezetik a várost azok különböző olyan pártonka a képviselői, akik épp a háború mellett szólnak.

A moderátor itt rekesztette be a témát.

Az, hogy Lenkai tudott-e a háborús szórólapokról végül nem derült ki.

A Fidesztől egyébként nem áll messze, hogy valótlan bélyegeket ragasszon politikai ellenfelére. 2019-ben, miután elveszítették többségüket a közgyűlésben, a fideszes képviselők folyamatosan a bevándorláspárti szivárvány koalíciónak nevezték az Éljen Szombathely! tagjait. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.