Három polgármesterjelöltje van Gyurcsánynak Győrben az agyament Fidesz-közeli plakát szerint

ugytudjuk.hu 2024-05-30 15:52:00
A Dézsi-párti Győri Civilek Körének Egyesülete újra lecsapott.

Újabb lejárató óriásplakáttal rukkolt elő a Fidesz-közeli Győri Civilek Körének Egyesülete: a kellemetlen minőségben photoshopolt plakáton Borkai Zsolt, Pintér Bence, Glázer Tímea és Pollreisz Balázs Gyurcsány Ferenc társaságában látható. A plakáttal rögtön szelfizett a kormánypárti influenszerfarm, Megafon helyi állócsillaga, Szakács István is:

 

Gyurcsány Ferencnek egyébként van polgármesterjelöltje Győrben, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik Glázer Tímeát indítja a polgármesteri székért. Az exfideszes Borkai Zsolt a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület jelöltje, míg egy közvélemény-kutatás alapján Dézsi fő kihívójának számító Pintér Bencét a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, a Momentum és az LMP indítja.

Pintér a Facebookon így kommentálta az esetet:

"Győr-szerte kikerültek a fideszes álcivil szervezet legújabb plakátjai, amiken immáron én is szerepelek. Ennek kapcsán nem tudok mást mondani, végtelenül szomorú, hogy mindössze ennyit tud mondani, az utóbbi hetekben többször kifütyült, Dézsi Csaba András és a Fidesz a győrieknek. Mindezt azután, hogy az elhibázott politikájuk miatt Győrt érintette legjobban az energiaválság: be kellett zárniuk az uszodákat, a könyvtárakat, elvették az ingyenes étkezést az óvónőktől. 

Mivel a kampány végére világos lett a Fidesznek, hogy ez a választás köztem és Dézsi között fog eldőlni, mert én népszerű alternatívát tudok nyújtani a Dézsi-Borkai-korszak kudarcos városvezetésével szemben, meg is jelentem a plakátjaikon. Pedig egészen világos, hogy Gyurcsány Ferencnek van jelöltje a városban, hiszen a többi ellenzéki párttal ellentétben a DK nem engem támogat, hanem külön úton jár az egyéni képviselői és polgármesteri kampányt mindig elveszítő Glázer Tímeával."

A hirdetés kiadója a február végén bejegyzett Győri Civilek Körének Egyesülete, amelynek elnöke, Panda Ákos épp a minap adott nagyinterjút a GyőrPluszban Herkely Ákosnak, ahol röviden a gendertémát és a migrációt is megfejtette. A GyőrPlusz arról ír, hogy az egyesület célja, hogy „a civilek elmondhassák a véleményüket, kiálljanak dr. Dézsi Csaba András polgármester és munkássága mellett”, bár a hivatalos célok között az szerepel, hogy az egyesület célja

„- a győri természeti és épített környezet értékeinek megóvása és gyarapítása, - a kultúra és művelődés iránti igény növelése, kínálatának bővülése, a színvonalas oktatás elősegítése, - kulturális örökség megőrzése, - hagyományőrzés, - tanfolyamok, képzési programok megvalósítása, - ifjúsági programok szervezése, megvalósítása, ezek helyszínének biztosítása, - Győr természeti adottságaira épülő szabadidős tevékenységek szervezése, - minden szellemi és anyagi érték gyarapítása.”

Panda Ákos kifejtette a műsorban, hogy az elmúlt hetekben egyébként többször kifütyült Dézsi Csaba András nagyon szépen vezeti a várost, de balról és jobbról is vannak irigyei, akik mindenfélét kitalálnak róla. Az egyesület tagja még Morvay László, aki többször volt a Fidesz-KDNP jelöltje a bácsai körzetben, egyébként pedig a külterületekkel foglalkozó polgármesteri biztos.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.