Három polgármesterjelöltje van Gyurcsánynak Győrben az agyament Fidesz-közeli plakát szerint

ugytudjuk.hu 2024-05-30 15:52:00
A Dézsi-párti Győri Civilek Körének Egyesülete újra lecsapott.

Újabb lejárató óriásplakáttal rukkolt elő a Fidesz-közeli Győri Civilek Körének Egyesülete: a kellemetlen minőségben photoshopolt plakáton Borkai Zsolt, Pintér Bence, Glázer Tímea és Pollreisz Balázs Gyurcsány Ferenc társaságában látható. A plakáttal rögtön szelfizett a kormánypárti influenszerfarm, Megafon helyi állócsillaga, Szakács István is:

 

Gyurcsány Ferencnek egyébként van polgármesterjelöltje Győrben, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik Glázer Tímeát indítja a polgármesteri székért. Az exfideszes Borkai Zsolt a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület jelöltje, míg egy közvélemény-kutatás alapján Dézsi fő kihívójának számító Pintér Bencét a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, a Momentum és az LMP indítja.

Pintér a Facebookon így kommentálta az esetet:

"Győr-szerte kikerültek a fideszes álcivil szervezet legújabb plakátjai, amiken immáron én is szerepelek. Ennek kapcsán nem tudok mást mondani, végtelenül szomorú, hogy mindössze ennyit tud mondani, az utóbbi hetekben többször kifütyült, Dézsi Csaba András és a Fidesz a győrieknek. Mindezt azután, hogy az elhibázott politikájuk miatt Győrt érintette legjobban az energiaválság: be kellett zárniuk az uszodákat, a könyvtárakat, elvették az ingyenes étkezést az óvónőktől. 

Mivel a kampány végére világos lett a Fidesznek, hogy ez a választás köztem és Dézsi között fog eldőlni, mert én népszerű alternatívát tudok nyújtani a Dézsi-Borkai-korszak kudarcos városvezetésével szemben, meg is jelentem a plakátjaikon. Pedig egészen világos, hogy Gyurcsány Ferencnek van jelöltje a városban, hiszen a többi ellenzéki párttal ellentétben a DK nem engem támogat, hanem külön úton jár az egyéni képviselői és polgármesteri kampányt mindig elveszítő Glázer Tímeával."

A hirdetés kiadója a február végén bejegyzett Győri Civilek Körének Egyesülete, amelynek elnöke, Panda Ákos épp a minap adott nagyinterjút a GyőrPluszban Herkely Ákosnak, ahol röviden a gendertémát és a migrációt is megfejtette. A GyőrPlusz arról ír, hogy az egyesület célja, hogy „a civilek elmondhassák a véleményüket, kiálljanak dr. Dézsi Csaba András polgármester és munkássága mellett”, bár a hivatalos célok között az szerepel, hogy az egyesület célja

„- a győri természeti és épített környezet értékeinek megóvása és gyarapítása, - a kultúra és művelődés iránti igény növelése, kínálatának bővülése, a színvonalas oktatás elősegítése, - kulturális örökség megőrzése, - hagyományőrzés, - tanfolyamok, képzési programok megvalósítása, - ifjúsági programok szervezése, megvalósítása, ezek helyszínének biztosítása, - Győr természeti adottságaira épülő szabadidős tevékenységek szervezése, - minden szellemi és anyagi érték gyarapítása.”

Panda Ákos kifejtette a műsorban, hogy az elmúlt hetekben egyébként többször kifütyült Dézsi Csaba András nagyon szépen vezeti a várost, de balról és jobbról is vannak irigyei, akik mindenfélét kitalálnak róla. Az egyesület tagja még Morvay László, aki többször volt a Fidesz-KDNP jelöltje a bácsai körzetben, egyébként pedig a külterületekkel foglalkozó polgármesteri biztos.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.